• سه‌شنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۶:۵۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401060705466
  • خبرنگار : 71666

بحران کم‌آبی جدی است/ لزوم شکل‌گیری «گفت و گوی ملی»

بحران کم‌آبی جدی است/ لزوم شکل‌گیری «گفت و گوی ملی»

یک کارشناس آب را جزو دغدغه‌های اصلی مردم دانست و گفت: تنها راه عبور از این مسئله شکل‌گیری «گفت‌وگوی ملی» بین تمامی دستگاه‌ها است.

 سید علیرضا شریعت در گفت و گو با ایسنا موضوع‌ آب و محیط زیست را جزو دغدغه‌های اصلی مردم کشور دانست و اظهار کرد: در هشت سال گذشته پیمایشی برای بیان ۱۰ دغدغه اصلی مردم برگزار شد. در نتیجه این پیمایش بسیاری از مردم، مسئله آب و محیط زیست را جزو ۱۰ اولویت خود دانستند و به‌طور قطع با توجه به شرایط فعلی کشور به لحاظ تغییر اقلیم و گرمای بی‌سابقه و کم آبی شدید، دغدغه آب و محیط زیست در کمترین حالت جزو پنج دغدغه اصلی امروزه مردم  کشور ماست.

وی تاکید کرد: در حال حاضر مسئله کم‌آبی و خشکسالی عارضه‌ای است که سراسر آمریکا و جنوب اروپا را هم‌ فرا گرفته و حتی شرق آسیا را در نوردیده است. خاورمیانه هم که از دیرباز با کم‌آبی مواجه بوده است، بیشترین تاثیر منفی را از این وضعیت به خود دیده است و خواهد دید. در این شرایط و با عنایت به اینکه دوره های خشکسالی و توالی آن سرعت بی‌سابقه‌ای گرفته است، تنها کشورهای پیشرفته و دارای توان مالی و مدیریتی قادر به سازگاری با این شرایط هستند و کشورهای فقیر در مقابل این پدیده به‌شدت آسیب‌پذیر می‌شوند.‌

شریعت اضافه کرد: متاسفانه کشور ما از این قاعده مستثنی نیست چراکه علاوه بر کم‌آبی و خشکسالی با مشکلات دیگری چون تحریم، رکود تورمی ، بیکاری ، فقر و کمبود منابع مالی ناشی از تحریم مواجه‌ایم  و سوء مدیریت در منابع آب هم باید به آن افزود.

دبیر فدراسیون صنعت آب ایران راه عبور از این وضعیت را در قالب یک «گفت‌وگوی ملی» دانست و افزود: ابتدا باید دغدغه همه آب باشد سپس محور گفت‌وگوی ملی شکل بگیرد تا همه فعالان در حوزه‌های مختلف توان گفت‌و گو با یکدیگر را داشته باشند چراکه آب یک موضوع چندوجهی است. اگر بتوانیم تمامی نهادها و فعالان حوزه‌ها را درباره آب دور یک میز جمع کنیم ، قطع به یقین درباره دیگر مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نیز توان گفت‌وگو و حل مشکل را پیدا خواهیم کرد.

شریعت در پایان گفت: به نظر من باید در کنار هیئت دولت یک هیئت دولت دیگری با حضور وزرای جهاد کشاورزی، نفت، نیرو، صمت،‌ اقتصاد و دارایی و کشور و سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آب شکل بگیرد و با استفاده از دیدگاه‌ها و راهکارهای عملی متخصصان دلسوز و باتجربه بخش خصوصی برای رفع این چالش عظیم چاره‌اندیشی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha