به گزارش ایسنا، مراسم تودیع و معارفه دکتر محمدجواد دهقانی، رئیس پیشین مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و دکتر سید احمد فاضلزاده، رئیس جدید این مؤسسه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونین وزیر، استاندار فارس، رؤسای دانشگاهها و مدیران استانی برگزار شد.
دکتر سیداحمد فاضلزاده، رئیس جدید مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته دولت، اظهار کرد: یکی از مهمترین تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی اهمیت دادن به توسعه علم و فناوری، مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین است.
وی به برخی از مهمترین راهبردها و اقداماتی که در راستای تاکیدات و اولویتهای ابلاغی وزیر علوم در برنامه کاری خود دنبال خواهد کرد، اشاره و تصریح کرد: با توجه به لزوم ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تولید، گسترش و مرجعیت علوم و فناوری (در سطح منطقه، کشورهای اسلامی و جهان)، رصد، ارزیابی و پایش تولیدات علمی و فناوری ضرورتی اجتنابناپذیر برای بالندگی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری خواهد بود.
فاضلزاده گفت: با توجه به سه دهه تجارب موفق مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری در زمینه تامین منابع اطلاعات علمی و همچنین قریب به دو دهه فعالیت اثرگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حوزه رصد و پایش تولید علم در سطح جهان، لازم است ضمن بازنگری در فعالیتهای موجود، به موضوعات سنجش فناوری در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین نگاه ویژهای صورت پذیرد.
رئیس جدید مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: وظایف و مأموریتهای این مؤسسه بعنوان یکی از بخشهای اصلی نظام ملی نوآوری و فناوری کشور مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت و در این بخش با تعامل تنگاتنگ با وزارت عتف عمل خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از ماموریتهای مهم که از سال گذشته توسط وزیر علوم به این مؤسسه ابلاغ و محول شده، عملیاتیسازی نظام ایدهها و نیازها (نان) بوده که این موضوع با اهتمام ویژه و در تعامل با معاونت فناوری و نوآوری پیگیری خواهد شد.
فاضلزاده گفت: پیرو تأکیدات دکتر زلفیگل و در راستای اجرای مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مطابق بند ه تبصره ۹ قانون بودجه، برنامهریزی و پیادهسازی نظام ایدهها و نیازها (نان)، با افتتاح دبیرخانه به صورت جدی فعال خواهد شد.
رئیس جدید مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) اضافه کرد: این مؤسسه در راستای انجام تحقیقات نیازمحور نسبت به احصاء و تعیین نیازها، ایدهها و توانمندیهای کشور و یکپارچهسازی سامانههای موجود در حوزههای پژوهش، فناوری و نوآوری در حوزه مرتبط با نیازهای کشور، به عنوان نهاد هماهنگ کننده میاندستگاهی درنظر گرفته شده است.
فاضلزاده در ادامه به اولویتهایی که نیاز به برنامهریزی دارند اشاره کرد و آنها را بدین شرح برشمرد:
اولویتهای حوزه فناوری و نوآوری:
برنامهریزی، سازماندهی و پیاده سازی نظام ایدهها و نیازها (نان)
ایجاد درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان (دانا)
ایجاد پایگاه داده که شامل آخرین نوآوریها و فناوری توسعهیافته دانشگاهها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور
اولویتهای حوزه مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری:
اجرای برنامههای آموزشی-پژوهشی مشترک با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی جهان اسلام (تبادل استاد و دانشجو، تعریف دورههای آموزشی مشترک، فرصت مطالعاتی و ...)
ایجاد دورههای پسا دکتری جهت جذب و بکارگیری فارغالتحصیلان نخبه دانشگاهها از داخل و خارج از کشور
ارتباط با انتشارات معتبر بینالمللی و ترغیب آنها جهت نمایهشدن در مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری
در خصوص پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:
رصد دستاوردهای علمی مکتوب (کتاب، دایرةالمعارف و ... ) دانشمندان کشور
تقویت دیپلماسی علمی و سطح تعاملات و تبادلات علمی در سطح بینالمللی بویژه کشورهای اسلامی
افزایش تعاملات بینالمللی با نهادها، انجمنها و نهادهای علمی و فناوری کشورهای اسلامی
ترویج و توسعه دامنه نمایهسازی و انتشارات مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در سطح بینالمللی.
به نقل از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی، رئیس پیشین مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) نیز در این مراسم از حاضرین در جلسه تشکر و قدردانی کرد و سپس به ارائه گزارشی از زیرساختهای فناوری و تجهیزات، سامانههای طراحی شده، فعالیتهای برون مرزی، تفاهمنامههای همکاری و قراردادهای ملی و بینالمللی، تأسیس شاخههای ملی و بینالمللی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری پرداخت.
انتهای پیام
نظرات