حمید علاقمندان، امروز (شنبه، ۵ شهریورماه) به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان شامل ۲۳ شهرستان استان اصفهان است.
وی با اشاره به گذر از پیک تابستان با اجرای طرحهای مدیریت بار، تأکید کرد: با وجودی که سال گذشته تابستان سختی را گذراندیم، اما امسال با تدبیر دولت، بدون خاموشی از پیک تابستان گذر کردیم.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان توضیح داد: امسال با همکاری وزارت صمت، طرح مدیریت بار در حوزه صنعت و شرکت شهرکها انجام شد، همچنین با همکاری بخش کشاورزی، تابستان امسال در بخش خانگی و تجاری خاموشی نداشتیم، البته با توجه به نگرانی مردم در تابستان اطلاعرسانی خوبی به مشترکین خانگی انجام دادیم.
وی تأکید کرد: در تابستان امسال، ۷۸ درصد مردم استان رعایت الگوی مصرف داشتند و پاداشهایی برای آنها در نظر گرفته شد، البته ۲۲ درصد مشترکین الگوی مصرف را رعایت نکردند.
علاقمندان درباره کاهش مصرف برق ادارات، یادآور شد: در این ایام به مجموعه ادارات استان نامه و اخطارهایی ابلاغ شد که در این مسیر ۸۵ درصد ادارات ما در کم کردن مصرف انرژی در زمان اداری و غیراداری همکاری کردند و قرار است این برنامه در بدنه اداری دولت الگویی برای مصرف بهینه برق در طول سال شود.
وی با بیان اینکه نگرانی و مشکلات برق در دوران تابستان مربوط به عدم توازن تولید و مصرف برق است، گفت: آنچه در حوزه افزایش و توسعه برق بر عهده شرکتهای توزیع است، گسترش نیروگاه خورشیدی پشت بامی است که استان اصفهان با ۱۸ مگاوات تولید نیروگاه خورشیدی پشت بامی که اکثراً پنج کیلوواتی است، رتبه نخست کشور را دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان با بیان اینکه حدود ۲۰ نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در هفته دولت در استان اصفهان به بهرهبرداری برسد، اظهار کرد: امسال اعتبار پنج هزار نیروگاه خورشیدی پیش بینی شده است که در سال اول دو هزار نیروگاه وارد مدار خواهد شد.
بهرهبرداری از ۲۵۰ پروژه شرکت توزیع برق استان در هفته دولت
علاقمندان همچنین درباره پروژههای هفته دولت شرکت توزیع برق استان، گفت: از ابتدای سال جاری تا هفته دولت امسال، حدود ۱۸ هزار و ۳۱ متقاضی جدید را در استان برقدار کردیم که برای آنها بالغ بر ۳۲۴ میلیارد تومان هزینه شبکه و زیرساخت اجرا کردهایم، همچنین برای افزایش ضریب اطمینان و نگهداری شبکه حرکتی بهعنوان تبدیل شبکههای سیمی به کابل خودنگهدار صورت گرفته که تاکنون ۷۲۰ کیلومتر آن تبدیل شده است.
وی افزود: ۱۸ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان اصفهان وجود دارد که تاکنون ۱۰ هزار کیلومتر آن به شبکه خودنگهدار تبدیل شده است و تا سال ۱۴۰۲ کل شبکه فشار ضعیف به شبکه خودنگهدار تبدیل خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان، نصب کلیدهای قدرت، توسعه و بهینهسازی شبکههای برق روستایی و … مجموعه اقداماتی است که با اعتبار حدود ۵۰ میلیارد تومان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ابر ششم فهام کشور را مستقر کردهایم، اظهار کرد: در راستای این پروژه زیرساختهای مربوط به حوزه آی تی و انفورماتیک توسعه بسیاری داشته که تاکنون نزدیک ۱۳ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختها منتهی به هفته دولت برای این موضوع هزینه شده است.
علاقمندان تاکید کرد: در حال حاضر تمام مشترکین دیماندی برق و کشاوری استان اصفهان مجهز به کنتور فهام هستند که بیش از ۴۳ هزار کنتور فهام در استان نصب و در حال بهره برداری است.
وی همچنین تاکید کرد: طی هفته دولت امسال ۲۵۰ پروژه با اعتباری بالغ بر حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزههای برقرسانی، توسعه مشترکین جدید و پایداری شبکه در شرکت توزیع برق استان اصفهان به بهره برداری میرسد.
مطالبه ۱۰۰ میلیاردی شرکت توزیع برق استان از مشترکین خود
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان تاکید کرد: در طرح مدیریت بار با توجه به همکاری بخش کشاورزی، کشاورزانی که بین چهار تا پنج ساعت چاههای خود را خاموش کردند، مصرف برق آنها تا پایان همان روز رایگان بود و تقریباً دو سوم کشاورزان استان تابستان امسال با ما همکاری کردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هزینههای تولید انرژی بالا است، اظهار کرد: همواره در تابستان میزان مصرف از تولید پیشی میگیرد، بنابراین برای جلوگیری از افزایش مصرف، طرحهای تشویقی مدیریت بار اجرایی میشود، چرا که توسعه نیروگاهها در برهه کوتاه تابستان برای وزارت نیرو توجیه اقتصادی ندارد.
علاقمندان با اشاره به اینکه برای صنایعی که مصرف بالای برق دارند، جرایمی وضع شده است، گفت: شرکت توزیع برق استان اصفهان در مجموع حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از مشترکین برق خود مطالبه دارد.
هزینه نصب پنلهای خورشیدی صد میلیارد است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، درباره هزینه نصب پنل های خورشیدی، اظهار کرد: هزینه نصب هر پنل پنج کیلوواتی خورشیدی، ۱۰۰ میلیون تومان است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان توضیح داد: در حال حاضر هدف وزارت نیرو نصب این پنلها برای خانوادههای کم بضاعت همچون کمیته امداد و بهزیستی است که هزینه این پنلها در قالب وام به آنها پرداخت میشود و آنها با فروش برق خود به شرکتهای توزیع در قالب قرارداد چهارساله، علاوه بر پرداخت هزینه پنل، بعد از آن به درآمد پایدار میرسند.
علاقمندان یادآور شد: این خانوادهها برق تولیدی انرژی خورشیدی خود را مصرف نمیکنند و این انرژی را به شرکتهای توزیع فروخته و ما این برق را با هزینه پایینتر به بخشهای دیگر میفروشیم.
نیازمند جذب پیمانکار برق در حوزه انرژی خورشیدی هستیم
وی در پاسخ به سوال ایسنا، درباره جذب پیمانکاران به پروژههای برق، اظهار کرد: تغییرات قیمتی موجب برون رفت پیمانکاران از پروژههای برقی شده است، البته اکنون نیاز به جذب پیمانکاران در حوزه انرژی خورشیدی هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان گفت: در این راستا برای نصب پنلهای خورشیدی حدود ۵۰ تا ۱۰۰ نفر را بهصورت رایگان آموزش میدهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرقت کابلهای مسی برق، توضیح داد: تا سال ۹۹ سرقت کابلهای مسی در استان به اوج خود رسید که خسارت آن ماهیانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بود، اما تغییر ترانسها به سیستمهای خودنگهدار و هشداردهنده، موجب کاهش سرقت ترانسها شده است. سرقت کابلهای مسی موجب خاموشیهای چند ساعته در منطقه میشد.
انتهای پیام
نظرات