عطا حسنپور، در شورای برنامهریزی لرستان که به ریاست رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: «لرستان باوجود ۵۰۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی و ۲۵۰۰ اثر ملی از ۵۴ هزار سال پیش تاکنون مأمن امنی برای حضور انسان بوده و مردمان این سرزمین آغازگر هنر در جهان بودهاند که نشان نقاشیهای صخرهای بر دیواره غارهای هومیان و میرملاس کوهدشت گواه این قدمت است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان خطاب به دکتر قالیباف ادامه داد: گنجینه اشیاء لرستان باوجود ۱۷ هزار شی تاریخی هنوز از داشتن موزهای درخور شأن و اعتبار بینصیب است در حالی که اشیا مفرغی آن زینت بخش موزههای جهان هستند.
وی عنوان کرد: پلهای تاریخی لرستان که پس از اهرام ثلاثه مصر عظیمترین بناهای سنگی جهانیان محسوب میشوند، سالهاست در فهرست موقت یونسکو در انتظار ثبت جهانی هستند.
حسنپور ادامه داد: تملک و ساماندهی عرصه و تکمیل پرونده ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک، به عنوان شناسنامه لرستان سالهاست بهعنوان مطالبه عمومی مردم لرستان مطرح است.
وی در خصوص گردشگری در لرستان تشریح کرد: در ایام نوروز و پیک سفر، روزانه بیش از ۱۵ هزار گردشگر، از قلعه فلکالافلاک بازدید میکنند این در حالی است که تنها کمی بیش از ۲۲۰۰ تخت اقامتی، در کل استان وجود دارد، افزایش تختهای اقامتی در لرستان نیازمند ارائه مشوقهایی، همچون تسهیلات ارزانقیمت است که این مهم جز در قالب قوانین بودجه، در جای دیگری قابل دسترس نیست.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان در پایان با اشاره به نرخ بالای بیکاری در لرستان، تأکید کرد: ایجاد بازارچههای صنایعدستی، دروازه ایجاد اشتغال پایدار در لرستان است لذا اختصاص ردیف اعتباری به منظور احداث و توسعه این بازارچهها در استان ضروریتر از هر امری است.
انتهای پیام
نظرات