• پنجشنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401060301907
  • خبرنگار : 71616

تحمیل بیش از ۳۰۰ میلیارد هزینه مازاد با قطع گاز سیمانی‌ها در زمستان ۱۴۰۰

برای قطعی گاز در زمستان از حالا تدبیر شود

برای قطعی گاز در زمستان از حالا تدبیر شود

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با بیان اینکه قطعی گاز صنایع در زمستان سال گذشته، منجر به تحمیل هزینه ۳۰۰ میلیاردی مازاد در حمل‌و نقل برای کارخانه‌های سیمان شد، بر عدم تمایلی کارخانه‌های سیمان برای استفاده از مازوت تاکید کرده و خواستار اندیشیدن تدبیری برای سال جاری پیش از فصل پاییز شد تا از مشکلات مجدد در زمستان امسال جلوگیری شود.

عبدالرضا شیخان، در گفتگو با ایسنا، در رابطه با زیان این صنعت از قطعی گاز در زمستان سال گذشته، اظهار کرد: سال گذشته به‌دلیل عدم مدیریت فروآرده های نفتی، میزانی که می‌توانستیم در تابستان ذخیره کنیم، محقق نشد.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران یادآور شد: به دلیل اینکه ناگهان برای پخش فرآورده‌های نفتی حجم بسیاری برای تامین مازوت درخواست شد. در آن مقطع که سیمانی‌ها به سبب قطعی گاز به‌دنبال مازوت بودند، نیروگاه‌ها نیز با همین مشکل روبرو بوده و تقاضای خرید مازوت بالا رفت؛ بنابراین هجمه‌ی زیادی به بخش ترابری حمل مازوت در کشور ایجاد شد و عملاً پالایشگاه‌های نزدیک به کارگاه‌های تولیدی یا شرکت پخش فرآورده‌های نفتی که موظف هستند از نزدیک‌ترین واحد پالایشگاهی، مازوت تحویل کارخانه‌ها دهند، تأمین مازوت را به پالایشگاه‌های دورتر محول می‌کردند. در نتیجه کرایه حمل قابل توجهی به کارخانه‌ها تحمیل شد. کماکان نیز بار این مشکل بر دوش ماست و راه‌حلی هم برای آن انیشیده نشده است.

این مقام صنعتی ضمن اشاره به اینکه استفاده از مازوت هزینه مضاعفی بر صنایع سیمانی تحمیل می‌کند، گفت: گاز در کارخانه تحویل گرفته می‌شود و مازوت را بایستی در پالایشگاه تحویل بگیریم؛ متوسط هزینه حمل مازوت به کارخانه‌ها ۵۰۰ تومان است که برخی مواقع تا لیتری ۱۰۰۰ تومان هم افزایش پیدا می‌کند. اما بطور متوسط به‌ازای هر لیتر، ۵۰۰ تومان هزینه‌ مازاد از کارخانه‌ها دریافت می‌َشود که خود نوعی زیان مستقیم است.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با بیان اینکه بطور کلی سال گذشته ۵۹۰ الی ۶۰۰ میلیون لیتر مازوت مصرف شد که به‌واسطه آن حدود ۳۰۰ میلیارد هزینه مازاد به ۶۵ کارخانه سیمان خاکستری تحمیل شد، تاکید کرد: این در حالیست که هزینه گاز را ۱۵ روز الی یکماه، پس از  مصرف پرداخت می‌کنیم اما هزینه مازوت را بصورت علی ‌الحساب دریافت می‌کنند و سپس دو الی سه هفته یا یک ماه دیگر حمل کنند.

وی تصریح کرد: طی جلساتی در این رابطه طی سال جاری داشته‌ایم، تقاضا کردیم از ابتدای سال (اردیبهشت‌ماه) اجازه دهند ذخیره‌سازی با ارائه تسهیلات انجام شود و شرایط را برای ذخیره‌سازی آسان‌تر کنند. در حقیقت اجازه دهند خریدها را انجام دهیم و هزینه را هم  بر اساس نرخ مصوب (۵۰۰ تومان) پرداخت کنیم. در گذشته، شرکت پخش معتقد بود بایستی تفاوت این نرخ مصوب تا نرخ فوب خلیج ‌فارس بایستی سفته داده شود؛ اما به دلیل اینکه ارائه سفته برای کارخانه‌ها، بار مالی سنگینی دارد، این کار انجام نشد.  

سیمانی‌ها تمایلی به مازوت‌سوزی ندارند

شیخان افزود: براین اساس طی توافق با وزارت نفت، مقرر شد تا به ‌جای سفته، چک دریافت کنند و مازوت خریداری کنیم. البته که ما نسبت به استفاده از مازوت نیز معترض هستیم؛ چراکه کارخانه‌های سیمان ما به استفاده از گاز شهری تجهیز شده‌اند و این جایگزینی مازوت با آلودگی بسیار با گاز که سوخت نسبتاً پاک است، برای کارخانه‌های سیمان هزینه وخسارت تجهیزات نیز در پی دارد.

دبیر انجمن سیمان تصریح کرد: این درحالیست که به بسیاری از کارخانه‌های شهرهای بزرگ (حدود ۱۰ تا ۱۲ کارخانه در مراکز استان‌ها همچون خراسان رضوی، فارس، تهران و البرز و...) به‌سبب آودگی‌های محیط زیستی، اجازه استفاده از مازوت هم نمی‌دهند. بنابراین عملاً نه گاز دارند نه مازوت.

شیخان  در ادامه تصریح کرد: هرچند با توجه به سازوکار بورس کالا و برهم نخوردن عرضه و تقاضا قیمت در سال گذشته تغییری نکرد، اما هزینه اضافی از این طریق به این صنعت تحمیل شد؛ بنابراین ترجیح ما براین است وجود افزایش هزینه‌ها، تولید را ادامه دهیم و افزایش قیمت را در دوره‌های بعدی در قیمت‌های پایه اعمال کنیم.

وی در پایان ضمن تاکید بر اینکه سیمان تأثیر بسیاری بر سایر بازارها دارد و بایستی به سهامداران خرد این بازار هم اهمیت داد، گفت: ما به عنوان تولیدکننده از وزارت نفت و وزارت صمت خواستاریم تا به‌جای قطع گاز، تمهیدی برای این موضوع بیاندیشند و ضروری است که از حالا به فکر بود تا در زمستان به مشکلات سال‌های گذشته، دچار نشویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha