سیدحسین هاشمی روز دوشنبه ۳۱ مرداد در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: شبکه تعاون روستایی استان مرکزی شامل دو بخش غیردولتی و دولتی است که بخش غیردولتی آن شامل شرکت هایی تعاونی است که هویت و جایگاه خصوصی دارند و شرکت های تعاونی تولید، تعاونی روستایی، تعاونی زنان و تعاونی کشاورزی و نظام صنفی کشاورزی را شامل می شوند.
وی افزود: در استان مرکزی ۹۱ شرکت تعاون روستایی با بیش از ۸۰ هزار سهامدار فعالیت دارند که قدیمی ترین تشکل های غیردولتی در کشور هستند، همچنین ۴۵ شرکت تعاونی کشاورزی با حدود ۳۰ هزار عضو نیز وجود دارد که در حوزه های مختلف کشاورزی فعالیت دارند.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی بیان کرد: در حوزه تعاونی های تولید روستایی نیز ۲۵ شرکت و حدود ۲۵ هزار سهامدار در بخش کمک به فرآیند تولید محصولات کشاورزی و تامین نهاده ها فعالیت دارند. تعاونی های زنان روستایی نیز در سطح استان ۱۰ شرکت هستند که با ۹۳۰ عضو فعالیت دارند.
هاشمی بیان کرد: ۸ اتحادیه تعاون روستایی شهرستانی، یک اتحادیه تعاون روستایی استانی، یک اتحادیه تعاونی های تولید روستایی استانی و ۵ اتحادیه تعاونی کشاورزی استانی و مجموعه های نظام صنفی در سطح استان مرکزی فعالیت دارند.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در بخش شبکه تعاون روستایی اضافه کرد: در سطح استان مرکزی ۷۹ باب انبار محصولات کشاورزی با ظرفیت حدود ۷۰ هزار تن و ۳۹ باب انبارهای دولتی وجود دارد که مالکیت آنها با دولت است که شرکت ها از آن استفاده می کنند.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی با اشاره به اینکه ۵ سایت تولید بذر گواهی شده در استان فعالیت دارند، بیان کرد: این سایت ها تقریبا ۸۵ درصد کل بذر اصلاح شده گندم و جو و دانه های روغنی را تامین و توزیع می کنند، ظرفیت این سایت ها ۳۰ هزار تن در سال است.
هاشمی سیلوهای تحت مالکیت تعاون روستایی را ۳ باب با ظرفیت ۴۵ هزارتن عنوان کرد و گفت: کارخانه تولید کنسانتره به ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال، ۳ باب شهرک گلخانه ای، میدان تره بار اراک، ۱۲۰ واحد تولید گوساله پرواری در تلخاب، ۲۵ غرفه دائمی عرضه محصولات کشاورزی، ۴ جایگاه سوخت و ۳۶ فروشگاه مواد سوختی در مجموعه تعاون روستایی استان فعالیت دارند، سال گذشته ۵۰ میلیون لیتر سوخت از سوی تعاونی های استان توزیع شده است.
وی در خصوص عملکرد تعاون روستایی استان در سال ۱۴۰۰ ادامه داد: حدود ۹۷ هزار تن خرید توافقی محصولات زراعی و باغی به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان در استان صورت گرفته است، همچنین توریع ۳ هزار تن انواع کالای اساسی به ارزش ۴۹ میلیارد تومان نیز در بازه زمانی مذکور انجام شده است.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی در خصوص توزیع میوه شب عید در نوروز ۱۴۰۱ نیز افزود: ۹۰۰ تن میوه در سطح استان مرکزی به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان در این زمان توزیع شده است.
هاشمی اضافه کرد: تهیه و توزیع ۴۲ هزار تن انواع کود شیمیایی، آلی و گیاهی، توزیع ۳۲ هزار لیتر انواع سموم شیمیایی، ۳۶ هزارتن انواع نهاده های دامی، توزیع ۳۵۰۰ تن انواع بذور اصلاح شده از دیگر اقدامات در سطح استان بوده است.
وی بیان کرد: در راستای طرح خرید و جمع آوری شیر تولیدی مازاد دامداران، سال گذشته ۶۵۰۰ تن شیر خریداری و به کارخانه های محصولات لبنی تحویل شد. در سال گذشته ۴۱ میلیارد تومان تسهیلات از منابع مشخص در اختیار شرکت های تعاونی قرار گرفته است.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح کشاورزی قراردادی در ۱۰ استان کشور از جمله استان مرکزی گفت: این طرح در ۱۰ هزار هکتار از مزارع استان در نیمه دوم سال انجام شده و استان در این رابطه رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
هاشمی اضافه کرد: افتتاح فاز دوم سردخانه ساوه به ظرفیت ۳ هزارتن، ساخت مجتمع اداری تجاری در اراک، ساخت مجتمع خدمات رفاهی در میدان میوه و تره بار اراک، مرمت و نوسازی و بازسازی ۴ باب فروشگاه مصرف در اراک و ساوه و شازند و خمین، راه اندازی ۴ باب کارگاه خوراک دام به ظرفیت اسمی ۲۵ هزارتن، تهیه و توزیع ۷۰ هزار اصله نهال زیتون و توزیع اینترنتی ۲۰۰ تن کالا از جمله اقدامات زیربنایی در استان بوده است.
وی نبود نقدینگی و اعتبار و سرمایه گذار را از جمله مشکلات در این حوزه عنوان کرد.
هاشمی تصریح کرد: در سال جاری تاکنون ۷۰ هزارتن گندم در ۱۷ مرکز و ۲ سیلو خرید تضمینی شده که نسبت به سال گذشته افزایش ۳ برابری داشته است.
انتهای پیام
نظرات