هرازگاهی هم حمله سگها به شهروندان و مخصوصا کودکان رسانهای می شود که برخی از این حوادث بسیار دردناک بودهاند. یکی از این موارد، تصادف و مرگ عضو جوان هیات علمی دانشگاه آزاد واحد اهواز هنگام فرار از حمله سگهای بلاصاحب در سال گذشته بوده است. در موردی دیگر نیز به تازگی سگهای بلاصاحب به یک نوجوان در شهرک پیام کوی گلستان حمله و وی را از ناحیه گوش سمت راست به شدت زخمی کردند.
علاوه بر این، بارها دیگر شهروندان نیز مورد حمله سگها قرار گرفتهاند و جان سالم به در بردهاند و بدین ترتیب یکی از مطالبات اصلیشان از مدیریت شهری، جمعآوری سگهای بلاصاحب است.
در پی مرگ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اهواز در بهمن ماه سال گذشته، رضا امینی شهردار اهواز گفت: مشکل پول و محدودیتی در این زمینه نداریم و اگر لازم باشد ساختمان شهرداری را هم میفروشیم و خرج این کار میکنیم بنابراین مساله نبود پول بهانهای نشود تا شهردار منطقهای بگوید پول نداشتیم. همه اختیارات را به شهرداران منطقه میدهم اما به شرط اینکه روزانه در میدان کار کنند و در این زمینه گزارش ارائه دهند.
اکنون با گذشت حدود شش ماه از این اظهار نظر، باید دید چه میزان در این خصوص کار شده است.
محمدمهدی مطیعی عضو شورای شهر اهواز در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای جمعآوری سگهای بلاصاحب اظهار کرد: معضل وجود سگهای بلاصاحب تنها معضل یا چالش اهواز نیست بلکه این چالش جهانی است که در پی تغییر سبک زندگی و شیوه نگاه به عرصههای مختلف رخ داده است.
وی افزود: دلیل اصلی افزایش سگهای بلاصاحب در شهرها شیوه رفتار برخی شهروندان با این موجودات است؛ شهروندان در هر محل و جایگاهی به این موجودات غذا میدهند و این رفتار موجب افزایش یا گسترش این پدیده خطرناک و چالشزا شده است. حتی اگر قرار باشد به این موجودات غذا داده شود نباید این کار در همه نقاط انجام شود تا موجب افزایش جمعیت سگهای بلاصاحب در شهر نشود.
عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: قانونگذار، سیاستگذار و دستگاه نظارت، بخش زیادی از این مساله را متوجه شهرداری میکند و هر چند در این خصوص بهداشت، دامپزشکی و دیگر مراجع ذیصلاح نیز نقش دارند اما مسئولیت اصلی متوجه مدیریت شهری است.
مطیعی تصریح کرد: قبل از آغاز به کار این شورا بحث کشتن این حیوانات مطرح یا عملی میشد اما در حال حاضر مدیریت شهری از نظر شرعی هم به این نتیجه رسیدهاند که نباید این حیوانات این چنین مورد جفا قرار بگیرند بنابراین ۱۰ اکیپ زندهگیری سگها ساماندهی شدهاند و در حال انجام این کار هستند و هر یکی دو روزانه آمار جمعآوری سگهای بلاصاحب را دریافت میکنیم.
عضو شورای شهر اهواز گفت: با این حال قطعا این شیوه زندهگیری، عقیمسازی و نگهداری سگهای بلاصاحب متناسب با میزان زاد و ولد این موجودات در سطح شهر نیست؛ در واقع تعداد زاد و ولدها بسیار بیشتر از تعداد زندهگیری است.
وی بیان کرد: آمار دقیقی از تعداد سگهای بلاصاحب در شهر وجود ندارد اما بنا به گفته مراجع ذیصلاح حدود ۱۰ هزار سگ بلاصاحب در سطح کلانشهر اهواز وجود دارد.
مطیعی عنوان کرد: بر اساس آماری که ارائه میشود، از آغاز طرح زندهگیری تاکنون حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد سگهای بلاصاحب اهواز جمعآوری شدهاند.
عضو شورای شهر اهواز با اشاره به اهانت و ضرب و شتم پرسنلی که جمعآوری سگهای بلاصاحب را انجام میدهند از سوی برخی مردم، گفت: تغذیه سگهای بلاصاحب و مقابله با پرسنلی که زندهگیری را انجام میدهند، دو گره کور در این فرآیند هستند که حل آن به دست شهروندان است.
وی بیان کرد: مردم هر جا سگهای بلاصاحب را مشاهده کردند سریعا موضوع را به شورا اطلاع دهند تا سریعا نسبت به جمعآوری اقدام شود. مدیریت شهری پای کار است اما با توجه به زاد و ولدها، باید اقدامات در این راستا بیشتر شود. مدیریت شهری ملزم به این کار شده است و البته باید شهروندان نیز به کمک مدیریت شهری بیایند.
انتهای پیام
نظرات