• یکشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401053021616
  • خبرنگار : 50167

چرا افراد دچار اختلال شخصیت، خود را بیمار نمی‌دانند؟

چرا افراد دچار اختلال شخصیت، خود را بیمار نمی‌دانند؟

ایسنا/زنجان دکترای روان‌شناسی گفت: فرد دچار اختلال شخصیت در اغلب موارد بسیار مقاوم به درمان، صفاتی بیمارگونه از انزواطلبی تا دشمنی مفرط با دیگران است.

امیر گرافر در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اختلال شخصیت، اظهار کرد: اختلالات شخصیت یکی از چالش‌برانگیزترین صفات مخرب، پایدار و مقاوم به درمان در میان اختلالات روان‌پزشکی است.

وی با بیان اینکه علت انتخاب عنوان اختلال شخصیت این است که این اختلال در شخصیت فرد نهادینه شده و پایدار است، افزود: فرد دچار اختلال شخصیت در اغلب موارد بسیار مقاوم به درمان، صفاتی بیمارگونه از انزواطلبی تا دشمنی مفرط با دیگران است.

این روان‌شناس در رابطه با علت مراجعه نکردن افراد مبتلا به اختلال شخصیت به متخصصان، تصریح کرد: بسیاری از افراد مبتلا به اختلال شخصیت حاضر نمی‌شوند به متخصصان سلامت روان مراجعه کنند، زیرا آنان باوری قاطع دارند که این دیگران هستند که مشکل دارند و خودشان هیچ عیب و نقصی ندارند.

دکترای روان‌شناسی با بیان اینکه اختلال شخصیت در دامنه‌ای از موقعیت‌های شخصی و اجتماعی نسبتاً فراگیر هستند، گفت: افراد مبتلا به اختلال شخصیت به جز موارد شدید، درجه‌ای از سازگاری را نشان می‌دهند.

گرافر، آغاز اختلالات شخصیت را از دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی دانست و اظهار کرد: اختلال شخصیت در برخی موارد مانند نوع ضداجتماعی در کودکی نیز نشانه‌های آن قابل مشاهده خواهد بود.

وی در رابطه با اختلال ضداجتماعی، افزود: افراد مبتلا به این نوع اختلال به جز در سطح کلامی قادر نیستند ارزش‌های اخلاقی را درک کنند و رشد وجدان اخلاقی در آن‌ها بسیار عقب‌مانده است. گفتنی است افراد مذکور در برخی موارد در نظر دوستان خود بسیار جذاب هستند ولی این افراد برای سوءاستفاده از آن‌ها تلاش می‌کنند.

پژوهشگر خانواده در رابطه با اختلال پارانوئید، تصریح کرد: اختلال پارانوئید اوج سختی کار و نگرانی برای درمانگران بوده، زیرا در این اختلال فرد مدام نگران است که دیگران به او آسیب بزنند و به همین دلیل سعی می‌کنند خودشان پیش‌قدم شده و به آنان آسیب بزنند و تصور اینکه اطرافیان نقشه‌هایی برای آسیب به او طراحی کرده‌اند، می‌تواند فقط بخشی از تصورات و افکار ناهنجار باشد.

گرافر خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات، سبک دلبستگی آشفته والد - فرزند، الگوهای ناکارآمد فرزندپروری و سوءاستفاده‌های هیجانی، جسمانی و جنسی می‌تواند عوامل مهمی برای ابتلا به اختلالات شخصیت باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha