• یکشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401053021610
  • خبرنگار : 71496

پادشاه مراکش: ابتکار عمل "حاکمیت خودگردان" راه‌حل مساله "صحرا" است

پادشاه مراکش: ابتکار عمل "حاکمیت خودگردان" راه‌حل مساله "صحرا" است
نقشه "صحرای غربی" که در جنوب مراکش واقع شده است

پادشاه مراکش ابتکارعمل حاکمیت خودگردان را راه‌حل مساله "صحرا" دانست و گفت: این ابتکارعمل مورد استقبال گسترده برخی کشورهای میانه‌رو قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، محمد ششم، پادشاه مراکش در سخنرانی به مناسبت سالروز "انقلاب پادشاه و مردم" اظهار کرد: در طول چند سال گذشته موفقیت‌هایی را در زمینه تاکید بر مراکشی بودن منطقه صحرا رقم زدیم.

محمد ششم در ادامه گفت: واشنگتن موضعگیری در حمایت از یکپارچگی در مساله صحرا داشت، این موضعگیری با تغییر دولت‌ها تغییری پیدا نکرد و انگیزه‌ای برای تمامیت ارضی ما است.

پادشاه مراکش افزود: ما بر تمامیت ارضی مراکش از جمله اقلیم‌های جنوبی آن تاکید داریم و از نظر ما موضعگیری درباره مساله "صحرای مراکش" معیاری برای دوستی‌ها و همکاری‌ها است.

همچنین او بدون اشاره به نام کشوری گفت: برخی کشورهای شریک مراکش که موضعگیری رباط درباره اختلاف‌نظرها در مساله صحرا را به وضوح تایید نمی‌کنند، باید موضعگیری خود را شرح دهند، ما از برخی کشورها از جمله شرکای قدیمی و جدید مراکش که در خصوص مالکیت مراکش بر منطقه صحرا موضعگیری‌های نامشخصی در پیش گرفته‌اند، انتظار داریم موضعگیری‌های خود را روشن کرده و محتوای آن را به شکلی بی‌چون‌وچرا مورد بازنگری قرار دهند.

محمد ششم در ادامه گفت: برخی کشورهای اروپایی همانند اسپانیا و آلمان چند ماه قبل موضعگیری‌های سازنده‌ای را در خصوص ابتکارعمل "حاکمیت خودگردان" در پیش گرفتند که دری را برای آغاز روابط رباط با این دو کشور پس از دو بحران دیپلماتیک با شدت‌های مختلف گشود.

مراکش که کنترل نزدیک به تقریبا ۸۰ درصد از منطقه مورد مناقشه صحرا را در اختیار دارد، پیشنهاد داده به عنوان تنها راه‌حل برای این درگیری و اختلاف چند ده‌ ساله، به این منطقه حاکمیت خودگردان بدهد، در مقابل جبهه پولیساریو که تحت حمایت الجزایر قرار دارد، خواستار استقلال این منطقه است.

سازمان ملل نیز مراکش، پولیساریو، الجزایر و موریتانی را تشویق می‌کند مذاکراتی را که از سال ۲۰۱۹ متوقف شدند، بدون پیش‌شرط و با حسن نیت جهت رسیدن به یک راه‌حل سیاسی منصفانه، دائمی و مورد توافق دو طرف و با هدف تعیین سرنوشت ساکنان این منطقه ازسربگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha