به گزارش ایسنا، مسابقات دوومیدانی بازیهای کشورهای اسلامی از ۱۷ تا ۲۱ مرداد برگزار شد. ایران در این دوره از مسابقات ۱۶ ورزشکار داشت که عملکرد قابل قبولی نداشتند.
تیم ایران در این رویداد فقط دو مدال بدست آورد؛ فرزانه فصیحی در ۱۰۰ متر به مدال نقره رسید و علی فتحیگنجی در پرتاب نیزه برنز گرفت اما افرادی مثل احسان حدادی و حسن تفتیان که امیدهای اصلی فدراسیون برای مدال طلا بودند، دستاوردی نداشتند و هر دو در مادههای خود پنجم شدند.
هادی سپهرزاد، در گفتوگو با ایسنا به عملکرد تیم دوومیدانی ایران در بازیهای کشورهای اسلامی اشاره و بیان کرد: فکر نمیکردم عملکرد دوومیدانی تا این حد ضعیف باشد. با تمام کمکارهایی که شده بود، روی ۶ مدال حساب باز کرده بودیم. روز قبل از مسابقات هم که لیست ورزشکاران آمد توانایی کسب ۵ - ۶ مدال را داشتیم اما مدالهای ۱۰۰ درصدمان تبدیل به چهارمی شد. علی فتحی گنجی هم باید دوم میشد. از دید من تنها خانم فصیحی کار بزرگی کرد چون روی کاغذ شرایط خوبی نداشت.
او در ادامه افزود: از دید من تمام ورزشکاران مخصوصا در چند سال اخیر با توجه به اینکه شخصی هزینه میکنند، تمام توان خود را در میادین بینالمللی میگذارند. این نتایج تنها ماحصل زحمات خودشان و خانوادههایشان بود. همه باید به مدت زمانی که این ورزشکاران در اردو بودند، دقت کنند. ورزشکاران دوومیدانی باید برای شرکت در بازیهای آسیایی و کشورهای اسلامی ۱۲ ماه برنامه و اردو را طی میکردند تا الان دنبال نتیجه می بودند.
این مربی دوومیدانی در مورد پنجمی حسن تفتیان در مسابقات دوی ۱۰۰ متر بازیهای کشورهای اسلام گفت: هرچند فتوفینیش مشکل داشت اما نتیجه تفتیان نسبت به مسابقات قبلی بهتر بود. البته نباید فراموش کنیم که توانایی تفتیان همین است. او بهترین ورزشکار سرعت ماست و این شرایط را دارد. نمیتوانیم توقع بی جا داشته باشیم. توان ورزش دوومیدانی ایران در حال حاضر همین است چون باید مدیریت و برنامه ریزی بهتری میشد. اگر استعدادها رها نمی شدند شرایط الان جور دیگری بود. اردویی که به ورزشکار پول بدهیم و بگوییم برو ترکیه و بلاروس خودت تمرین کن، آخرش همین میشود. باید فدراسیون برنامه ریزی و مدیریت میکرد و ورزشکاران را تحت پوشش قرار می داد تا نتیجه حاصل شود. ما این کار را نکردهایم و پشتوانهای هم نداریم.
او در مورد عملکرد احسان حدادی در این بازیها گفت: نفر اول ایران با اختلاف احسان حدادی است و نسبت به تمام ورزشکاران دوومیدانی ایران برای کسب مدال در بازیهای آسیایی شانس بیشتری دارد. البته احسان افت کرده و این هم به خاطر سن و سالش است. او حدود ۲۰ سال است که پرتاب میکند و نباید انتظار زیاد داشته باشیم. ما از حدادی ۳۸ ساله انتظار بیش از حد داریم چون الان باید به عنوان کاپیتان استفاه شود یا برای دل خودش ورزش کند.
سپهرزاد در پاسخ به این سوال که خود حدادی این انتظار را ایجاد نکرده است، گفت: خودش هم ایجاد کرده اما رکورد زدن در قونیه یا طلای آسیایی هدف احسان است اما فدراسیون دوومیدانی تمام فشار دوومیدانی ایران را روی این ورزشکار میگذارد. اگر او نباشد چه می شود؟ خودش هم مقصر بوده چون گفته هدفم این است و بقیه هم انتظار داشتند به آن برسد اما فکر نمیکنند که ۳۸ سالش است.
او با بیان اینکه ورزشکاران تا زمانی که بهترین رشته خود هستند باید به مسابقات اعزام شوند، ادامه داد: این دلیل نمیشود که فدراسیون به تک مدالها بسنده کند. در حالی که در فدراسیون ما فشار روی یکی دو ورزشکار است. به همین دلیل رسانهها میگویند چرا احسان حدادی نتیجه نگرفت. چرا نباید از جوانان چنین انتظاری داشته باشند؟
این کارشناس دوومیدانی در پاسخ به این سوال که بهتر نیست ورزشکارانی که افت کردهاند کنار بروند تا هزینه صرف جوانان شوند، بیان کرد: اصلا هزینهای نمیشود. وقتی می خواهید برای کسی هزینه کنید با یک ماه و دو ماه که به نتیجه نمی رسد. اگر دلاری حساب کنیم هزینههای احسان حدادی نسبت به قبل یک دهم شده است.
او افزود: یک زمانی به من گفتند برو چون میخواهیم روی جوانان سرمایهگذاری کنیم. ما رفتیم و روی هیچ جوانی سرمایهگذاری نشد. اگر احسان حدادی هم برود برای کسی دیگر هزینه نمیشود. آقای صالحی امیری هزینههای احسان حدادی را می دهد اما اگر یک نوجوان آنجا برود، هیچ کاری برایش انجام نمیشود. الان مثلا دست یک جوان را بگیریم و به آنجا ببرم ۲۰۰ میلیون به او می دهند؟
قهرمان سابق دوومیدانی ادامه داد: اینکه بگوییم چون برای احسان هزینه میکنیم توان هزینه برای بقیه را نداریم، شانه خالی کردن از مسئولیت است. ما ۲۵ ماده داریم. فدراسیون والیبال تیم مردان، زنان، نوجوانان و جوانانش را در اردو داشت و به مسابقات فرستاد باید بگوید فقط برای یک تیم هزینه میکنم؟ نمی خواهم از کسی دفاع کنم اما از هر کسی باید به اندازه توانش توقع داشت. حدادی کارش را برای دوومیدانی انجام داده و اگر مانده برای دل خودش مانده است. تا زمانی هم که نفر اول دوومیدانی ایران است کسی نمیتواند به او بگوید برو.
سپهرزاد با بیان اینکه باید برنامه ریزی یکسالهای تا بازیهای آسیایی انجام شود تا همه بتوانند حداقل از یک اردو برخوردار باشند، تصریح کرد: نه اردوی جامائیکا، فرانسه و آمریکا بلکه منظورم حداقل اردوی داخلی با شرایط استاندارد، مربی، سرپرست و تغذیه مناسب است. اگر نتوانیم در کشور خودمان اردو بگذاریم باید تعطیل کنیم و برویم.
او با انتقاد از مرکز نظارت بر تیمهای ملی گفت: وظیفه کمیته ملی المپیک چه بوده است؟ ما این همه انتقاد کردیم چرا کسی توجه نکرد؟ آیا به اینکه اردوی تیم ملی برگزار نشده نظارت داشتهاند؟ اگر داشتهاند چرا کسی به دوومیدانی ورود نکرده و حالا که کسی از فدراسیون به کمیته المپیک انتقاد کرده، ۹ ایراد از این فدراسیون گرفتهاند؟
انتهای پیام
نظرات