دکتر سارا طالع احمد در گفت و گو با ایسنا درباره سیزدهمین مدرسه تابستانه پژوهشگاه رویان گفت: مدرسه تابستانه امسال با موضوع بیوانفورماتیک و استفاده از آن در مباحث زیستشناسی و پزشکی آغاز به کار کرده است. این رویداد علمی به مدت پنج روز و از شنبه ۲۹ مرداد تا چهارشنبه ۲ شهریورماه ۱۴۰۱ به صورت مجازی برگزار میشود.
وی افزود: افرادی که در این مدرسه تابستانه شرکت میکنند، علاقمندانی از رشتههای زیستشناسی، پزشکی، علوم آزمایشگاهی، بیوتکنولوژی و سایر رشتههای مرتبط با علوم زیستی و پزشکی هستند. طی این پنج روز قرار است مباحثی به عنوان مقدمه علوم بیوانفورماتیک، پایگاه دادههای زیستی و آزمایشگاههای مجازی بیان شود. با توجه به اهمیتی که بحث ژنومیکس در علوم بالینی دارد، در دومین روز مدرسه تابستانه به آموزش ژنومیکس و واریانتهای ژنی دخیل در بیماریها اختصاص خواهد یافت. در سومین روز، موضوع ترانسکریپتومیکس ارائه میشود که با معرفی پایگاه دادههایی که با دو تکنیک Micro Array وRNA Sequencing برای تجزیه و تحلیل مولکولها و دادههای زیستی استفاده میکنند، آموزش داده خواهد شد.
دبیر علمی سیزدهمین مدرسه تابستانه رویان خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت و جایگاهی که پزشکی مبتنی بر فرد در مطالعات روز دنیا دارد برآن هستیم که فراگیران و علاقمندان را با دانش پزشکی دقیق و پزشکی مبتنی بر فرد آشنا کنیم و پایگاههای داده و نرمافزارهایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند را آموزش دهیم. در پایان، برای جمعبندی مطالبی که در این چند روز ارائه شده است، آنالیزهای عملکردی و بررسی شبکههای ژنی جهت به دست آوردن تارگتها و مولکولهای هدفمند برای مطالعات آزمایشگاهی آموزش داده خواهد شد. ما امیدواریم طی این پنج روز به صورت جامع، آشنایی کلی با مفاهیم بیوانفورماتیک و نحوه استفاده و کاربرد آنها در مطالعات زیستی و پزشکی ارائه شود. در این مدت، فراگیران میتوانند با الفبای بیوانفورماتیک، زمینه های کاری و تحقیقاتی این دانش آشنا شوند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان بیان کرد: روز چهارشنبه، اختتامیه این مدرسه تابستانه خواهد بود و از برندگان در مسابقه بخش دانشآموزی تقدیر به عمل آورده خواهد شد.
طالع احمد در پاسخ به پرسشی درباره علت انتخاب موضوع بیوانفورماتیک برای این دوره از مدرسه تابستانه رویان گفت: با توجه به این که پیشرفتهای بسیاری در زمینه جمعآوری دادهها و مولکولهای زیستی رخ داده است و ما حجم وسیعی از این اطلاعات را در اختیار داریم؛ لازم است دانشمندان و محققانی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند با نحوه کار با دادههای زیستی آشنایی پیدا کنند و بتوانند دقیق تر و در زمان کوتاه تر و با هزینه های کمتری مطالعات زیستی را انجام دهند.
وی در پایان درباره تعداد شرکتکنندگان در این رویداد گفت: با توجه به این که به دلیل شیوع کرونا، این مدرسه تابستانی به صورت آنلاین برگزار میشود در بخش دانشآموزی حدود ۱۵۰ نفر ثبت نام کردند اما از آن جایی که به صورت موازی، این مدرسه از طریق اپلیکیشن شاد نیز برگزار میشد، بالغ بر چند میلیون بازدید کننده در این اپلیکیشن داریم. در بخش دانشجویی، بیش از ۲۰۰ شرکت کننده حضور دارند. ان شاالله در روزهای آتی این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات