به گزارش ایسنا، امروز پنج شنبه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از یکی از شرکتهای صنعتی فعال در تولید قطعات خودرو و همچنین ساخت تجهیزات لایه نشانی مستقر در شهریار بازدید کرد. این شرکت فعالیت خود را با راه اندازی صنایع چراغ اتومبیل مدرن در سال 1370 آغاز کرد و با راهاندازی کارخانه شیشه سازی و پوششهای تزئینی به فعالیت خود ادامه داد.
مهندسان این شرکت با بهرهگیری از دستگاههای تجهیزات پیشرفته شست و شوی التراسونیک، پیشگرم و تکنیک پیشرفته لایه نشانی فیزیکی بخار قادر به ساخت و تولید کلیه دستگاه ها و تجهیزات مرتبط و همچنین اعمال پوششهای رنگی تزئینی و سخت در رنگ های متنوع طلایی، نقرهای، مسی، شامپاین،آبی رویال، هفت رنگ و رزگلد بر روی انواع قطعات هستند.
بر خلاف سایر روش های مرسوم پوشش دهی مانند آبکاری و رنگ آمیزی قطعات که از روش های خیس و آلاینده محیط زیست استفاده میشود، فرآیند مورد استفاده در این شرکت کاملا خشک و دوستدار محیط زیست است.
برای تمامی این خدمات و محصولات گواهینامه نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه نانو اخذ شده است.
ساخت دستگاه ها و ماشین آلات پوششدهی نانو متری از دیگر اقدامات این شرکت است که از جمله آن میتوان به ساخت دستگاه لایه نشانی فیزیک بخار (PVD)، دستگاههای شست و شوی مکانیزه التراسونیک و کورههای حرارتی صنعتی اشاره کنیم.
بخش دیگر فعالیت این شرکت پوشش دهی نانو متری بر روی قطعات فلزی است. محصولات فلزی در کنار کاربردهای متنوعی که دارند، دارای محدودیت های زیادی از جمله کمبود تنوع در طیف های رنگی، خودرگی در محیط های مرطوب و شیمیایی، خراش پذیری و اصطکاک بالا در قطعات فلزی متحرک است.
این شرکت توانسته است با اعمال پوشش های سخت بر روی قطعات فلزی، مقاومت به خراش، سایش و رطوبت را تا حد بسزایی در این قطعات بالا ببرد.
از سوی دیگر با توجه به محدودیت استفاده از فلزات گرانبها مانند طلا در کاربردهای روزمره، این شرکت توانسته است با اعمال پوشش های نانومتری فلزات گرانبها بر روی محصولات فلزی، تنوع رنگی وسیعی در آنها ایجاد کند.
پوشش دهی نانومتری بر روی قطعات پلاستیکی از دیگر خدمات فناورانه این شرکت محسوب میشود.
امروزه قطعات پلاستیکی با وزن سبک و خواص عالی، جایگزین مناسب برای فلزات تبدیل شدهاند ولی در کنار تمام پیشرفتهای محصولات پلاستیکی، این قطعات تاکنون نتوانسته اند ظاهر جذاب و جلای خاص فلزات را کسب کنند. از این رو این شرکت فناور در راستای رفع این معضل و با بهرهگیری از دانش و تخصص مهندسان توانسته است با لایه نشانی فیزیکی بخار فلزات و سرامیکها در طیفهای رنگی متنوع بر روی سطح قطعات پلاستیکی، ظاهری جذاب مشابه فلزات با همان طیف های رنگی ایجاد کند.
علاوه بر اینها، محققان این شرکت توانسته است با استفاده از ترکیب رنگ های متنوع و با دوام در ظروف و مجسمه های شیشه ای، فصلی تازه در صنعت شیشه و بلور با اعمال پوشش های نانومتر بر روی قطعات شیشه ای ایجاد کند.
این شرکت تاکنون توانسته است چراغ خودرو برای خودروهای تارا، دنا، دناپلاس، سورن، سمند LX، پژو ۲۰۶، ۲۰۷، ۴۰۵، پارس و پژو SLX و سوزوکی ویتارا را به تولید برساند.
لنت ترمز، ضد یخ و گرمکن صندلی با استفاده از فناوری نانو از دیگر دستاوردهای صنعتی این شرکت به شمار میرود.
در این مراسم با حضور معاون علمی مرکز پیشرفته نانو پوشش افتتاح شد.
انتهای پیام
نظرات