شامگاه چهارشنبه ۲۶ مرداد، مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در شیراز، با حضور استاندار و مدیر کل فرهنگ و ارشد اسلامی فارس، در تالار حافظ شیراز برگزار و همانند سه دهه گذشته، مشکلات خبرنگاران و عکاسان خبری، از زبان نمایندگان این قشر، تکرار و تکرار شد.
تالار حافظ، از ساعت ۱۸ در انتظار مراسمی بود که امسال تنها برگزارکنندگان آن استانداری و فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بودند، آئینی که همانند دیگر رویدادها با تاخیر آغاز شد اما با وعدههای سرخوش کننده استاندار، به پایان رسید.
در ابتدای مراسم بزرگداشت روز خبرنگار، حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ وارشاد فارس، طی سخنانی به دغدغههای موجود در عرصه رسانه پرداخت و از اولویتها و برنامههای مورد نظر برای بهبود وضعیت کنونی خبر داد.
قانعی، ایجاد پاتوق رسانه برای تبادل نظر با خبرنگاران، عکاسان و روزنامه نگاران استان با هدف شناخت بیشتر مسائل و یافتن راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات گفت.
مدیرکل ارشاد فارس همچنین از پیشبینیهای انجام شده برای برگزاری دورههای آموزشی به عنوان یکی از ضرورتهای ارتقا شرایط کنونی خبر داد که قرار است در چهار منطقه از این استان پهناور و با بهره گیری از توان و ظرفیت آموزشی درون و برون استانی، محقق شود.
قانعی همچنین بحث سامان بخشیدن به هویت حقوقی خبرنگاران با احیای کارت خبرنگاری و با استفاده از ظرفیتهای سامانه ای رسانه خبر داد.
به گزارش ایسنا، سخنرانان بعدی، نمایندگان خبرنگاران، عکاسان خبری، روزنامههای کشوری و روزنامههای محلی بودند که هر کدام به بیان دغدغههایی پرداختند که عمدتا طی سالهای گذشته تاکنون این بخش را درگیر کرده است.
بحث بیمه، نبود قرادادهای دائم، ثبات حرفهای، نبود تناسب بین درآمد و هزینههای حرفه خبرنگاری و تعدیل نیرو در رسانههای مختلف به دنبال شرایط کرونا و همچنین گرفتاریهای مالی و اقتصادی رسانههای مکتوب؛ نبود حمایت قانونی از خبرنگاران، چالشهای بازنشستگی و محسوب شدن این حرفه جزو مشاغل سخت و .. جزو مطالب مطرح شده از سوی نماینده خبرنگاران بود.
نماینده عکاسان هم از گرانی تجهیزات، مقرون به صرفه نبودن نوع همکاری رسانه با عکاسانی که به شکل حق الزحمهای با رسانهها تعامل دارند، ورود غیرخبرنگاران عکاسان خبری به این حرفه، بها دادن بخشهایی از نهادهای دولتی به فضای مجازی بیش از فضا رسمی، نادیده انگاشته شدن عکاسان خبری از سوی سازمانها و نهادها و ... سخن گفت.
به گزارش ایسنا مصائب مطرح شده از سوی نمایندگان خبرنگاران و عکاسان، آنقدر بوده و هست که در یک تیتر و گزارش نمیگنجد، مردان و زنانی که تمام قد برای روشنگری و انتقال اطلاعات و اخبار موثق به جامعه ایستادهاند و شبانه روز بدون داشتن تعطیلی و مزایای حداقلی تلاش میکنند اما خود با هزاران مشکل مواجه و دست در پنجهاند.
پایان بخش این مراسم، که در میانه آن نمایشی نیز از سوی یک گروه تئاتر با موضوع خبرنگار و دشواریهای حرفهای کار خبرنگاری، روی صحنه رفت، سخنان استاندار فارس بود.
دکتر محمدهادی ایمانیه، در سخنانش، ضمن وارد دانستن دغدغههای خبرنگاران، تاکید کرد که نمیتواند وعده حل همه مشکلات را بدهد چرا که بخشی از آنها، خارج از حیطه اختیارات اوست.
ایمانیه اما در بحث تامین تسهیلات بانکی ارزان قیمت، همکاری در مسیرخانهدار شدن خبرنگاران به عنوان بخشی مهم از جامعهای که او نسبت به همه آن اجتماع، مسئول است، کمک به رفع مشکلات و موانع موجود بر سر توزیع و تامین بخشی از درامدهای رسانههای مکتوب و ... وعدههایی را داد و ابراز امیدواری کرد که مشکلات خبرنگاران به حداقل ممکن کاهش یابد.
استاندار فارس اما وعده داد که هر ماه، از میان نقدهای رسانهای شده، اگر کارشناسی، دقیق و مصلحانه باشد و منتقد راهکار هم ارائه دهد، به سه نقد جایزه بدهد تا این فرهنگ در رسانهها تقویت شده و منجر به بهبود خدمت رسانی به مردم شود.
به گزارش ایسنا، مراسم روز خبرنگار اولین سال از قرن جدید تفاوتهای عمدهای با سالهای پیشین داشت، اولین و مهمترین انها، تقارن این ایام با محرم، به ویژه ایام شهادت سرور و سالار شهیدان، حضرت حسینبن علی(ع) که در راه آزادگی، حق طلبی و حق خواهی شهید شد و پیامآوری اولین خبرنگار تاثیر گذار صدر اسلام، حضرت زینب کبری(س) بود.
انتهای پیام
نظرات