به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی در تازهترین مرحله از اجرای طرح ظفر که در محل ستاد فرماندهی تهران بزرگ برگزار شد گفت: هجدهمین مرحله طرح ظفر که برای مبارزه با موادمخدر و جرائم مرتبط با آن به اجرا در میآید، با همکاری و تلاش ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ اجراشد و در این مرحله با اجرای ۴۰۸ حکم قضایی، ۱۰۵ قاچاقچی عمده موادمخدر و ۳۴۲۴ خرده خروش موادمخدر شناسایی و دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه در مجموع این عملیاتها دو تن و ۷۸۶ کیلوگرم انواع موادمخدر کشف و ضبط شد، گفت: بخشی از این مواد گرم به گرم از خرده فروش کشف شده و لذا همکاران من در پلیس مبارزه با موادمخدر کار دشواری را انجام دادهاند تا به این حجم از موادمخدر رسیدهایم. ارزش ریالی موادمخدر مکشوفه در این طرح دستکم ۳۸ میلیارد تومان است. از جمله مواد کشف شده در این طرح میتوان به تریاک، حشیش، هروئین، شیشه و ... اشاره کرد.
رحیمی در ادامه از انهدام ۲۸ باند که در توزیع یا انتقال موادمخدر فعال بودند، خبر داد و گفت: ۲۱ نفر از اراذل و اوباش که علاوه بر فعالیت در حوزه مرتبط با موادمخدر اقدام به شرارت نیز کرده بودند دستگیر شدند. همچنین ۲۹۴ خودرو و موتور که در قاچاق موادمخدر از آنها استفاده شده بود، کشف و توقیف شدند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره خانههایی که در آن فروش یا مصرف موادمخدر انجام میشود، نیز گفت: پلیس به طور جد با چنین فضاهایی برخورد خواهد کرد و در این طرح نیز هشت باب منزل که به طور رسمی در آنها اقدام به توزیع موادمخدر شده بود، پلمب و از آنجا ۱۹ قبضه سلاح سرد و گرم کشف شد.
وی به فعالیت پلیس برای مبارزه با موادمخدر در فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: در کنار فضای حقیقی، مبارزه جدی در فضای مجازی نیز علیه افرادی که اقدام به فروش به مواد مخدر میکنند انجام میشود. در همین راستا نیز ۶۰ صفحه فعال در فضای مجازی مورد شناسایی قرار گرفته و ۵۵ نفر از گردانندگان آنها شناسایی و دستگیر شدند. همچنین ۶۲ کیلوگرم از انواع مواد توهمزا، قارچ جادویی، کوکایین و شیشه نیز کشف شد.
برخورد با عطاریهای متخلف
رحیمی اضافه کرد: در کنار این اقدامات، کارها و تلاشهای خوبی توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر شروع شده است. یکی از آنها درباره عطاریهاست که با عناوین مختلف مواد مخدر را تحت عنوان قرصهای لاغری و ... که مواد مخدر صنعتی در آن است توزیع میکنند، در این خصوص لازم است که مردم نیز آگاهی لازم را داشته باشند و به هیچ عنوان فریب تبلیغات و وعدههای اینچنینی را نخورند.
پیشنهاد خبر: برخورد با فروش موادغیرمجاز در عطاریها/ برای لاغری معتاد نشوید
رئیس پلیس پایتخت افزود: همچنین در نقاط آلوده شهری عملیات مبارزه با مواد مخدر بهخصوص علیه خرده فروشان شروع شده است همچنین در ترمینالها و میادین میوه و ترهبار به خصوص میدان مرکزی، خطوط بیآرتی و ... نیز پلیس در حال مبارزه با مواد مخدر است.
برخورد با مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برخورد با فروشندههایی که تامینکننده مواد اولیه مواد مخدر هستند نیز در دستور کار پلیس قرار دارد، درباره مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد نیز گفت: مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد علاوه بر رفتارهای خارج از عرف، غیرقانونی نیز رفتار میکنند. ما با این مراکز برخورد میکنیم و خواستار این هستیم که دیگر دستگاههای متولی نیز در این زمینه پای کار باشند.
رحیمی با بیان اینکه پاکسازی پاتوقهای معتادان و موادفروشان و محورهای مواصلاتی جزو طرحهای ویژه پلیس است، گفت:این طرح نیز در کنار سه طرح اصلی مبارزه با قاچاقچیان، مبارزه با عمده و خردهفروشان و مبارزه با معتادان متجاهر انجام میشود.
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه بحث مبارزه با موادمخدر بهخصوص در سطح شهر تهران دو بخش دارد، گفت: یک بخش مربوط به توزیعکنندگان است که تعداد آنها به هشت هزار نفر میرسد که باید نسبت به بازداشت آنها اقدام کرد، در ماده ۴۲ قانون مبارزه با موادمخدر نیزبه این موضوع اشاره شده اما ترک فعل رخ داده و این اتفاق نیفتاده است. مورد دوم مربوط به مصرف کنندگان است که شامل معتادان متجاهر میشود. تعداد این افراد به ۹ هزار نفر میرسد که در تهران رها شدهاند. ما تا زمانی که دههزار جا برای جمعآوری آنها نداشته باشیم وضعیت همین خواهد بود.باید با فروشنده و مصرفکننده توامان برخورد شود.
وی ادامه داد: شهرداری همکاری خوبی با ما داشته و در حال ایجاد مرکزی با پنج هزار نفر ظرفیت است. برخی از مراکز جمعیتی نیز در حال تبدیل به مراکزی بازپروری بودند که به نظر ما درست نیست. دسترسی باید به مراکز بازپروری سخت باشد و این مراکز خارج از شهر قرار گیرد.
رحیمی درباره مراکز بازپروری خصوصی نیز گفت: در مراکز خصوصی بازپروری نیز این فرآیند به درستی انجام نمیشود. معتاد متجاهر بیمار است و نیازمند امکانات و پزشک و روانپزشک ویژه است. تا معتادان به طور درست جمع آوری نشوند و در اختیار مراکز بازپروری ذی صلاح قرار نگیرند اتفاق خوبی نخواهد افتاد با توجه به اینکه بسیاری از آنها نیز پس از بازپروری دوباره به کف خیابان برمیگردند. حتی بخش اعظمی از سارقین خودرو نیز از این افراد هستند.
دستگاههای متولی برخورد با معتادان متجاهر باید پای کار باشند
رییس پلیس پایتخت با اشاره به مسئولیت دیگر دستگاهها برای مدیریت موضوع معتادان گفت: پلیس مسئولیت جمعآوری را پذیرفته در حالی که این وظیفه اورژانس اجتماعی است. با این حال هنوز بستر مناسب برای ما ایجاد نشده است. پلیس هیچ مشکلی برای جمعآوری خرده فروشان و معتادان متجاهر ندارد اما از سوی دیگر باید ۳۵۰ خانهای که در آنها تخلف میشود بسته شوند. پلیس ماموریت خود را با قاطعیت انجام میدهد و بقیه دستگاهها نیز باید پای کار باشند.
وی درباره پاکسازی برخی مناطق تهران از معتادان متجاهر اظهارکرد: ما دره فرحزاد را صد درصد پاکسازی کردیم و ماموران ما نیز آنجا قرار گرفتند. مناطق مشرف به رودخانه جاجرود نیز صد درصد پاکسازی شده است. اما نقاطی مانند شوش و مولوی که چهار دهه است خاستگاه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مواد است همکاری دیگر سازمانها را نیز میطلبد. باید در چنین مناطقی نوسازی و بازسازی فضای شهری صورت بگیرد.
رحیمی اضافه کرد: در بسیاری از موارد زمانی که برخی خانهها توسط پلیس پلمب میشود، صاحبی برای آن وجود ندارد اما تا پلیس عقب میکشد، پلمب شکسته میشود و صاحب آن پیدا میشود. در این خانهها افراد مواد تزریق میکنند و همان جا هم میخوابند. ما نمیتوانیم ۳۰۰ خانه را که شبیه مخروبه است کنترل کنیم. همچنین باید مراکز کاهش آسیب نیز از محل زندگی مردم به جای دیگری منتقل شوند.
رئیس پلیس پایتخت با اشاره به لزوم اصلاح فرآیند بازپروری معتادان نیز گفت: فرآیند بازپروری نیز باید اصلاح شود و سم زدایی صرف کفایت نمیکند. موضوع برگرداندن آنها به جامعه و اشتغالزایی و کار نیز باید در نظر گرفته شود.
وی همچنین در ابتدای این مراسم با تبریک روز خبرنگار درباره نقش رسانهها در برخورد با معضلات اجتماعی گفت: خبرنگاران در مبارزه با افرادی هستند که موجب انحرافات اجتماعی میشوند و این تاثیر اصحاب رسانه است. وظیفه خبرنگاران آگاهیرسانی و بازتاب فعالیتهای نیروهای انتظامی است. البته علی رغم این اقدامات خبرنگاران از گروههای گمنام هستند و کمتر دیده میشوند در حالی که زحمات فراوانی میکشند.
انتهای پیام
نظرات