• چهارشنبه / ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ / ۲۱:۳۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1401051210080
  • منبع : نمایندگی اردبیل

معاون جهاد کشاورزی اردبیل:

هشدارهای لازم را به هندوانه‌کاران داده بودیم/گندم الگوی برتر کشت در اردبیل

هشدارهای لازم را به هندوانه‌کاران داده بودیم/گندم الگوی برتر کشت در اردبیل

ایسنا/اردبیل معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گفت: ما از پاییز هشدارهای لازم را به هندوانه‌کاران داده بودیم چرا که ضروری نبود به وسعت زیاد کشت هندوانه در دشت مغان اتفاق بیفتد.

احمد شهریار ۱۲ مرداد در بازدید از مزارع پارس‌آباد اظهار کرد: سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در پایاب سد خداآفرین با هدف ارتقای امنیت غذایی انجام شده تا شاهد کشت و زرع محصولات استراتژیک به ویژه گندم، جو و دانه‌های روغنی باشیم.

وی نظام بهره‌برداری ارائه شده در این دشت حاصلخیز را به عنوان الگوی مؤثر یادآور شد و تصریح کرد: برخلاف تعهدات، عده‌ای از صاحبان اراضی در پایاب دشت خداآفرین اقدام به اجاره اراضی زراعی خود با هدف کشت هندوانه کردند که قطعا انبوه کشت در این حوزه به پایین آمدن نرخ این محصول منجر شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گزارش‌های ارائه شده مبنی بر کشت بی‌رویه هندوانه را در بیله‌سوار، پارس‌آباد و اصلاندوز یادآور شد و افزود: این کشت انبوه به افت قیمت محصول منجر شده و برخی از کشاورزان نیز از برداشت هندوانه‌ها امتنا می‌کنند در حالی که ما هشدارهای لازم را مبنی بر کشت نشدن این محصول پر آب‌بر داده بودیم.

شهریار گفت: قرار بود در این اراضی محصولات استراتژیک از گندم و جو گرفته تا سویا، پنبه و کلزا کشت شده و از کاشت محصولات جالیزی و پر آب‌بر نظیر هندوانه جلوگیری شود.

وی با انتقاد از کشت هندوانه به صورت زیر نایلونی در اراضی دشت مغان خاطرنشان کرد: 280 تا 300 لیتر آب به ازای تولید هر هندوانه مصرف شده که آب مصرفی این محصول از طریق سد خداآفرین با هزاران مصیبت تأمین شده در حالی که به جای آن به راحتی می‌توانستیم با تولید گندم به ارتقای امنیت غذایی کمک کنیم.

شهریار در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به جای کشت هندوانه به راحتی امکان تولید 21 هزار تن گندم و تأمین غذای 35 روز مردم استان فراهم می‌آمد در حالی که با کشت انبوه هندوانه این محصول نه تنها در دست زارعان باقی مانده بلکه گاه با تلاش دلالان به پایین‌ترین نرخ به فروش می‌رسد.

وی اضافه کرد: کشاورزان باید ارزش اقتصادی محصول کشت شده را مورد توجه قرار دهند و قطعا برای سال زراعی پیش رو اجازه نخواهیم داد تا اراضی پایاب سد خداآفرین به افراد غیر واگذار شده و یا زمینه برای تولید آلودگی زیست محیطی و کشت و زرع غیر از الگوی ارائه شده به وجود آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha