• چهارشنبه / ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401051209736
  • منبع : نمایندگی خوزستان

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

تولید ماهی "سی‌باس" ظرفیت خوبی برای بخش خصوصی کشور است

تولید ماهی "سی‌باس" ظرفیت خوبی برای بخش خصوصی کشور است

ایسنا/خوزستان معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید و تکثیر ماهیان "سی‌باس" می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی برای بخش خصوصی کشور ایجاد کند و یکی از معضلات امروز ما این است که بتوانیم این دانش فنی را به بخش خصوصی منتقل کنیم تا از نظر واردات ماهی سی باس خودکفا باشیم.

سید مجتبی خیام نکویی در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندرامام که امروز، ۱۲ مردادماه برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه امنیت غذایی فعالیت‌هایی را مدنظر داریم که بتوانیم ضریب امنیت غذایی را در کشور افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه ماهی در سبد خانوار بسیار کم است، افزود: یکی از موارد افزایش ضریب امنیت غذایی، تولید مواد پروتئینی به ویژه ماهی است که به این مساله باید توجه بیشتری کنیم. باید به خودکفایی تولید برسیم و  وابستگی خود را به واردات ماهی کم کنیم چون هم ارز زیادی را به کشور تحمیل می‌کند و همچنین ظرفیت تولید استان را کاهش می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: یکی از اقدامات شایسته‌ای که در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندرامام و پژوهشکده آبزی‌پروری و مجموعه سازمان و موسسات شیلات استان انجام شده، دستیابی به بیوتکنیک تولید بچه ماهی سی باس آسیایی است که یکی از گونه‌های فراگیر در شرق اقیانوس هند و غرب اقیانوس آرام است.

خیام نکویی تصریح کرد: تولید و تکثیر این ماهیان می‌تواند یک ظرفیت بسیار خوبی برای بخش خصوصی کشور ایجاد کند و یکی از معضلات امروز ما این است که بتوانیم این دانش فنی را به بخش خصوصی منتقل کنیم تا از نظر واردات ماهی سی باس خودکفا باشیم.

وی بیان کرد: امروز شاهد محصول کار پنج ساله‌ای هستیم که همکاران ما در مجموعه ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام انجام دادند.

معاون وزیر کشاورزی گفت: قابلیت تولید مولدهای ماهی سی باس آسیایی و انتقال دانش آن به ۸ شرکت بخش خصوصی وجود دارد تا بتوانند هر یک از آن‌ها سالانه بیش از دو میلیون قطعه بچه ماهی تولید کنند و بتوانیم سالانه بیش از ۱۶میلیون قطعه بچه ماهی تولید کنیم.

خیام نکویی عنوان کرد: اگر تولید خوبی داشته باشند بیش از ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید پروتئین کشور افزوده می‌شود.

معاون وزیر کشاورزی اظهار کرد: بنابراین در این مسیر استان خوزستان ظرفیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند فراتر برود و این دانش را به استان‌های دیگر منتقل کند و آن را می‌توان در قالب تولید ماهی در قفس نیز انجام داد.

وی بیان کرد: ویژگی مهمی که این ماهی دارد این است که در آب‌های شور، شیرین و لب شور قابلیت تولید دارد و این ویژگی قابلیت تکثیر این بچه ماهی را بسیار گسترش داده است. در حالی که در تکثیر ماهیان دیگر خیلی از این محدودیت‌ها وجود دارد.

خیام نکویی افزود: ما اینجا به عنوان یک هدیه، به بخش خصوصی اعلام می‌کنیم که حاضر هستیم این دانش را با آن‌ها به اشتراک بگذاریم و این موضوع، یک گام بسیار مهم در تامین امنیت غذایی با استفاده از مواد پروتئینی مانند ماهی است.

معاون وزیر کشاورزی اظهار کرد: این فرصت را برای بخش خصوصی قرار می‌دهیم و این دانش را در اختیار آن‌ها می‌گذاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha