• پنجشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401050604645
  • خبرنگار : 50212

گزارش ایسنا نتیجه داد:

مشارکت اوقاف و میراث فرهنگی در مرمت بنای امامزاده سیدابورضا(ع) ساوه

مشارکت اوقاف و میراث فرهنگی در مرمت بنای امامزاده سیدابورضا(ع) ساوه

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: با تصویب طرح پیشنهادی در شورای فنی، مرمت بنای امامزاده سیدابورضا(ع) ساوه با مشارکت اداره اوقاف و میراث فرهنگی بزودی آغاز می‌شود.

مصطفی مرزبان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای ۶۲ پروژه فعال در حال ساخت حوزه گردشگری در استان مرکزی اظهار کرد: مجتمع‌های گردشگری در قالب تاسیسات ۱۶ گانه گردشگری تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان در حال احداث هستند که بطور میانگین تاکنون افزون بر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی با اشاره به حمایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری از احداث مجتمع ها و تاسیسات گردشگری توسط سرمایه گذاران گفت: اعتبارات ملی و استانی خوبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه تخصیص می‌یابد و متقاضیان می‌توانند با معرفی به بانک از تسهیلات با نرخ بانکی ۱۲ درصد از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه دریافت کنند.

او بیان کرد: در سال گذشته و امسال سه برابر ظرفیت مصوب اعتبارات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه در استان به بانک معرفی شده که طبق روند اجرایی بانک با طی تشریفات اداری تسهیلات دریافت کنند.

مرزبان گفت: طی یکسال گذشته در حوزه صنایع دستی استان از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب استانی، افزون بر ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات برای متقاضیان به بانک معرفی شده‌اند که تاکنون چهار میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی نیز به مرور اعطاء خواهد شد.

وی بیان کرد: در حوزه سرمایه گذاری برای احداث تاسیسات گردشگری نیز افزون بر ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره ۱۸ به بانک معرفی شده که به دلیل آنکه تسهیلات در قالب سرمایه ثابت هستند بیشتر در مرحله تکمیل پرونده قرار دارند تا پس از اتمام فرآیند اداری، تسهیلات مربوطه را دریافت کنند.

وی از تخصیص اعتبارات ملی وزارت میراث فرهنگی برای تکمیل پروژه‌های استانی خبر داد و گفت: مرمت ابنیه تاریخی شهرهای استان نیز در قالب دو ردیف اعتباری شامل پروژه‌های برنامه ریزی شهرستان و نیز پروژه‌های با اعتبار ملی تامین می‌شوند.

مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان مرکزی از انجام مرمت کاروانسرای باغ شیخ ساوه خبر داد و گفت: در سال گذشته مرمت و رفع خطر این بنای ارزشمند تاریخی جهت تکمیل پرونده برای ثبت جهانی انجام شده است و بخش دیگری از عملیات مرمت امسال با تخصیص اعتبار لازم انجام می شود تا پرونده این بنای تاریخی برای ارسال به ثبت جهانی یونسکو بسته شود.

وی در خصوص تخریب بخشی از بنای تاریخی بقعه امامزاده سیدابورضا (ع) ساوه نیز گفت: این بنای تاریخی مشکلاتی در اجرای پروژه داشت که در مرحله اول با تامین اعتباری در سال گذشته رفع خطر شد و پیگیر تخصیص مابقی اعتبار برای مرمت و بازسازی این بقعه متبرکه هستیم.

مرزبان با اشاره به ارائه طرحی از سوی اداره اوقاف برای اجرای عملیات مرمت و بازسازی گفت:‌ تلاش خواهیم کرد عملیات مرمت این بقعه با مشارکت اداره اوقاف و هیات امناء امامزاده در سال جاری به سرانجام برسد.

وی افزود: طرح اولیه ای که اداره اوقاف برای مرمت این بنای تاریخی ارائه کرد بدلیل آنکه بخش اعظمی از بنا تخریب شده بود مورد موافقت قرار نگرفت و مجددا جلسه شورای فنی تشکیل و طرح دیگری ارائه شد و به تصویب رسید که با نظارت اداره میراث فرهنگی توسط اداره اوقاف و هیات امنای امامزاده، اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

گفتنی است که ایسنا در ۱۳ تیرماه ۱۴۰۱ با انتشار گزارش "خطر ریزش کامل در کمین یادگار دوره صفوی در ساوه" به بیان دلایل تخریب بقعه این امامزاده اشاره کرد و در گفت‌وگو با مسئولان اداره اوقاف، میراث فرهنگی و هیات امنای امامزاده به راهکارهای قانونی مرمت و بازسازی آن پرداخت.

همچنین خبرگزاری ایسنا، در سوم آذرماه ۱۳۹۴ با انتشار گزارشی با عنوان "سید ابورضا، لرزان از هیاهوی شهر" نسبت به تهدیداتی که متوجه این بنای تاریخی ارزشمند مستقر در مرکز شهر ساوه بود، هشدار داد.

نکته ای که بیانش خالی از لطف نیست این است که این بنای دینی به دلیل استقرار در مرکز شهر می‌تواند به عنوان یک جاذبه تاریخی فرهنگی مورد استفاده گردشگران قرار گیرد، اما این ظرفیت بزرگ در شهر تاریخی ساوه آن طور که باید و شاید در جذب توریست و مسافران نقشی نداشته است، در حالی که می‌توان از فضای فیزیکی مازاد آن با احداث مراکز اقامتی و زائرسرا و نیز تامین زیرساخت‌ها و تقویت جاذبه‌های گردشگری در راستای تحقق این مهم استفاده کرد.

بنای تاریخی بقعه سید ابورضا(ع) از نوادگان امام موسی کاظم(ع) از یک صحن نسبتا وسیع و ساختمان بقعه ای که در مرکز آن تشکیل شده از آثار دوره صفوی است و در ضلع شرقی و ابتدای بازار تاریخی شهر ساوه قرار دارد و به نام امامزاده سید ابورضا(ع) شناخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha