• چهارشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401050504104
  • خبرنگار : 71610

چاووش‌اوغلو: عراق نمی‌تواند، ما تروریست‌ها را بیرون می‌کنیم/ عملیات در سوریه هر لحظه ممکن است

چاووش‌اوغلو: عراق نمی‌تواند، ما تروریست‌ها را بیرون می‌کنیم/ عملیات در سوریه هر لحظه ممکن است

وزیر خارجه ترکیه در سخنانی به توجیه حملات نیروهای کشورش به شمال عراق و سوریه و همچنین پرونده‌های میانجیگری در جنگ اوکراین و عضویت سوئد و فنلاند در ناتو پرداخت.

به گزارش ایسنا، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه با کانال تلویزیونی ترکیه‌ای "TV۱۰۰" با اشاره به حملات نیروهای این کشور به مناطق کُرد نشین شمال عراق اظهار کرد: "عراق نمی‌تواند تروریست‌ها را از خاکش بیرون کند و به همین دلیل ما این کار را انجام می‌دهیم".

وی مدعی شد: ما به تمامیت ارضی عراق احترام می‌گذاریم.

چاووش اوغلو ادامه داد: "دولت عراق نمی‌تواند نبرد مؤثری علیه گروه‌های تروریستی انجام دهد و این دلیل تحریکات علیه ما است."

 وی تاکید کرد: گروه‌های تروریستی همچنان در عراق حضور دارند و گروه تروریستی داعش بخشی از این کشور را تحت کنترل خود درآورد و با حمایت ما دیگر قدرتی در سوریه و عراق ندارد.

وزیر خارجه ترکیه درباره عملیات نظامی احتمالی آنکارا در شمال سوریه نیز تصریح کرد: ترکیه ممکن است که هر لحظه عملیات نظامی برنامه‌ریزی شده در سوریه را آغاز کند.

وی همچنین افزود: هدف عملیات نظامی ترکیه بیرون کردن تروریست‌ها از شمال سوریه است و یک هدف سیاسی را دنبال می‌کند و آن حفظ تمامیت ارضی سوریه است.

چاووش‌اوغلو ادامه داد: روسیه و آمریکا به وعده‌های‌شان درباره سوریه عمل نکردند و مسکو درصدد ادغام نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در نظام سوریه است.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز تاکید کرد: ما به ایفای نقش فعال در میانجیگری میان روسیه و اوکراین ادامه خواهیم داد و در نهایت این جنگ بر سر میز دیپلماسی پایان خواهد یافت. ما نقشمان را برای بازگرداندن طرفین بر سر این میز انجام خواهیم داد، اما این کار آسان نیست.

وزیر خارجه ترکیه همچنین به موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو اشاره کرد و گفت؛ تا زمانی که توافقنامه مادرید اجرایی نشود، دولت آنکارا سندی درباره عضویت سوئد و فنلاند در ناتو به پارلمان ارسال نخواهد کرد.

وی همچنین تاکید کرد: قبل از ارسال سند مذکور به پارلمان، باید مراحل اجرای توافقنامه مادرید آغاز شود و باید شاهد عمل به وعده‌های داده شده باشیم؛ چراکه در غیر این صورت، حق وتو وجود دارد.

ترکیه هفتم تیر پس از امضای یک توافقنامه سه جانبه در مادرید از مقاومت خود در برابر عضویت سوئد و فنلاند در ناتو دست کشید و با پذیرش آنها در پیمان آتلانتیک شمالی موافقت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۴۰

این یک مورد حق با ترکها هست و این مشکل برای کشور ما هم میتونه داشته باشه متاسفانه تروریست ها عمدتا در عراق و سوریه و افغانستان حضور دارند

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۵ ۱۹:۰۶

اردوغان هم به فکر سرکوب کردها است و هم در فکر کشورگشایی به سبک مدرن است و میخواهد امپراتوری عثمانی را دوباره احیا کند. شتر در خواب بیند پنبه دانه،گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۶ ۰۲:۵۵

اگرحمله ممکن است نابودی اردوغان هم ممکن است@!!@.