به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، بر اساس گزارش انجمن شهاب سنگ آمریکا، بیش از ۲۰۰ نفر گزارش دادند که یک شیء - یک شهاب سنگ غیرعادی بزرگ و درخشان - را هنگام پرواز در جو در ساعت ۲۲:۵۲ به وقت محلی مشاهده کردهاند.
این انجمن میگوید: چندین شاهد در نزدیکی مسیر پرواز این شهاب، شنیدن یک صدای مهیب حاصل از شکسته شدن دیوار صوتی را با اندکی تأخیر گزارش کردند که نشان میدهد شهابسنگهای جدا شده از این گلوله آتشین ممکن است تا رسیدن به زمین زنده مانده باشند و همگی به طور کامل در جو نسوخته باشند.
گفته میشود مردم لوئیزیانا و اوکلاهما نیز گزارش دادهاند که این گلوله آتشین را دیدهاند.
این گلوله آتشین که مردم در آسمان تگزاس دیدند، یک شهاب سنگ بزرگ غیرعادی بود، چرا که بیشتر شهابها بسیار کوچک هستند. هنگامی که شهاب سنگی به اندازه یک توپ تنیس یا یک گریپ فروت در جو زمین میسوزد، میتواند به اندازه ماه کامل نور تولید کند، اما فقط برای چند ثانیه دوام دارد.
انجمن شهابسنگ آمریکا میگوید این گلوله آتشین شب گذشته بسیار بسیار بزرگتر از حد معمول بوده است و طبق برآورد اولیه آنها، این شهابسنگ احتمالاً قبل از ورود به جو و شروع به سوختن، به اندازه یک اتومبیل کوچک بوده است.
این انجمن میگوید: مسیر اولیه شبیهسازی شده توسط رایانه نشان میدهد که این گلوله آتشین بر فراز شهر سیسترن در تگزاس وارد جو زمین شده و پرواز آن تنها در چند مایلی غرب شهر آستین به پایان رسیده است. از آنجایی که بسیاری از مردم گزارش دادهاند که صدای مهیب شکسته شدن دیوار صوتی را شنیدهاند که مدت کوتاهی پس از ظاهر شدن گلوله آتشین در آسمان رخ داده است، ممکن است قطعاتی از این شهابسنگ از این سفر جان سالم به در برده و به زمین برخورد کرده باشد.
این گلولههای آتشین آنقدرها هم غیرعادی نیستند، اما بیشتر آنها توسط انسانها دیده نمیشوند. دلیلش این است که آنها در آسمان فراز اقیانوسها یا بخشهایی از زمین که خالی از سکنه هستند، ظاهر میشوند. اما بسیاری از تماشاگران آسمان، گلوله آتشین یکشنبه شب را دیدند، زیرا از چندین شهر بزرگ از جمله هیوستون، دالاس-فورت ورث، آستین و سن آنتونیو قابل مشاهده بود.
البته جای تعجب نیست که این گلوله آتشین ظاهر شده است، به این دلیل که سه بارش شهابی جداگانه به سرعت به زمین نزدیک میشوند. بارش شهابی "ساوثرن دلتا"(Southern Delta) یا دلتای جنوبی و بارش شهابی "آلفا کاپریکورنیدز"(Alpha Capricornids) اواخر این هفته به اوج خود میرسند و بارش شهابی برساوشی(Perseids) نیز در هفته دوم ماه اوت به طور کامل به نمایش درخواهد آمد.
انتهای پیام
نظرات