• دوشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401050302055
  • خبرنگار : 30057

در جشنواره نانو و رسانه مطرح شد؛

دو دستاورد ایران در سطح جهانی/الگو بودن عملکرد ستاد نانو برای توسعه سایر فناوری‌ها در کشور

دو دستاورد ایران در سطح جهانی/الگو بودن عملکرد ستاد نانو برای توسعه سایر فناوری‌ها در کشور

مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استانداردسازی فناوری نانو از تایید پیشنهاد ایران در زمینه ایجاد شبکه شبکه‌های فناوری‌های پایدار در اتحادیه اروپا خبر داد و گفت: قرار است این طرح در کمیسیون اتحادیه اروپا به تصویب برسد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی بیت‌اللهی امروز در جشنواره نانو و رسانه که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با بیان اینکه بدون همکاری رسانه‌ها، ستاد نانو در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه موفق نبود، افزود: بخشی از موفقیت‌های ما ناشی از تلاش‌های محققان و دانشجویان و اساتید دانشگاهی است و لازم است در این مسیر در مردم این باور ایجاد شود که "ما می‌توانیم".

وی ادامه داد: در قبل از انقلاب ایرانی‌ها به این متهم می‌شدند که حتی قادر به ساخت سوزن نیستند، ولی محققان کشور در بعد از انقلاب در حوزه‌های فناوری فعال شدند.

بیت اللهی با اشاره به روند توسعه فناوری نانو، خاطر نشان کرد: در ۲۰ سال گذشته تعداد کمی از اساتید دانشگاه‌ها قادر بودند تعریف جامعی از فناوری نانو ارائه دهند، ولی امروزه در دنیا به عنوان یکی از کشورهای مطرح در حوزه نانو هستیم.

وی ارائه بیش از ۱۱۰۰ محصول در بازارهای داخلی و خارجی را نمونه‌ای از موفقیت‌های محققان در عرصه نانو عنوان کرد و یادآور شد: علاوه بر آن ۱۰ استاندارد بین المللی با مدیریت ایران در کمیته ایزو به تصویب رسید و در حال حاضر ۱۰۰ کشور از این استانداردها تبعیت می‌کنند.

دو دستاورد ایرانی در سطح جهانی

مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استانداردسازی فناوری نانو از ارائه پیشنهادی برای تشکیل شبکه شبکه‌های فناوری‌های پایدار به اتحادیه اروپا خبر  داد و در این باره توضیح داد: این پیشنهاد ۴ سال قبل ارائه شد و اکنون مقدمات کار ایجاد شده و قرار است با مشارکت ۴۰ کشور دنیا در کمیسیون اتحادیه اروپا به تصویب برسد.

وی تاکید کرد: ایجاد این شبکه با مدیریت ایران پیگیری می‌شود و این امر نشان از جایگاه ایران دارد.

بیت اللهی، این توفیق در حوزه نانو را ناشی از وجود ظرفیت‌های موجود در کشور عنوان کرد و گفت: ما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و همچنان کاستی‌ها و نابلدی‌هایی داریم و نیاز است تا جریان مهاجرت در کشور را معکوس کنیم و این چالش‌ها قطعا مرتفع خواهد شد.

حضور دانشگاه‌ها در توسعه نانو

مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استانداردسازی فناوری نانو ادامه داد: در ۱۵۰ دانشگاه با راه‌اندازی دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری ظرفیت‌سازی خوبی در این حوزه ایجاد شده است.

وی با تاکید بر اینکه در توسعه نانو و فناوری‌های پیشرفته نگاهمان بخشی نبوده و کل کشور  مورد توجه قرار گرفته است، یادآور شد: در حوزه دانش آموزی نیز دانش آموزان در پژوهشسراها تحقیقاتی را اجرایی کردند که محققان از آنها در حیرت هستند و ما در ستاد نانو همه این ظرفیت‌ها را مد نظر داریم.

شبکه‌سازی برای همه فصول فناوری

مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استانداردسازی فناوری نانو راه اندازی شبکه آزمایشگاهی را از دیگر اقدامات ستاد نانو نام برد و یادآور شد: زمانی که طرح راه اندازی این شبکه مطرح شد، کسی باور نداشت که این شبکه با تعاملات زیاد ایجاد شود، ولی هم اکنون این شبکه نه تنها حوزه نانو بلکه همه فناوری‌ها را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر این شبکه با حضور بیش از ۱۲۰۰ عضو فعال است.

بیت اللهی خاطر نشان کرد: همچنین کریدور خدمات فناوری از دیگر برنامه‌های ما است؛ چرا که در این کریدور محققان از زمان اجرای پژوهش تا مراحل پایانی طرح همراهی می‌شوند.

تصویب ایجاد شبکه شبکه‌های فناوری‌های پایدار در کمیسیون اتحادیه اروپا

همچنین در این مراسم و در نبود دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، دکتر علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه این سومین دوره است که در این جشنواره مشارکت دارم، افزود: حوزه نانو جزو اولین بخش‌های تحقیقاتی کشور است که با تدوین برنامه، توجه ویژه‌ای به آن شد.

وی با اشاره به برخی از اقدامات ستاد نانو برای توسعه این حوزه خاطر نشان کرد: عملکرد این ستاد می‌تواند الگویی برای توسعه سایر حوزه‌های فناوری باشد.

وحدت در دسترس بودن محصولات حوزه نانو را ناشی از برنامه ریزی‌های این حوزه دانست و ادامه داد: در این میان نقش رسانه‌ها از دو جنبه معرفی دستاوردها و ایجاد حس خودباوری و مشوقی برای فعالان عرصه‌های فناوری مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha