با اضافه شدن فیلمهای جدید طی دو هفته اخیر به چرخه اکران سینماهای کشور، تعداد فیلمهای سینمایی درحال اکران در سینماهای مشهد به عدد ۱۲ رسیده که ۱۰ فیلم از آن را فیلمهای بزرگسال و ۲ فیلم را فیلمهای ژانر کودک و نوجوان تشکیل میدهند.
در ادامه به معرفی ۱۰ فیلم از این تعداد میپردازیم که علاقهمندان میتوانند در پایان هفته با مراجعه به سینماهای فعال مشهد به تماشای آنها بنشینند.
تی تی
«تی تی» فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی آیدا پناهنده و نویسندگی مشترک ارسلان امیری و آیدا پناهنده است که در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
این فیلم در جدول ردهبندی منتقدان مجله فیلم که هر سال پس از پایان جشنواره فیلم فجر برگزار میشود در دو بخش بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه برگزیده شد و مجله تخصصی فیلمنامه نویسیِ «فیلم نگار» نیز در شماره ۲۱۸ خود «تی تی» را به عنوان محبوبترین فیلمنامه جشنواره سیو نهم فجر به انتخاب منتقدان این مجله معرفی کرد. همچنین این فیلم بهترین فیلم سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر از نگاه منتقدان سینما شد.
در خلاصه داستان تیتی آمده است: فیزیکدانی که در حال کار بر روی فرضیهای درباره پایان جهان است، با زنی حامله ملاقات میکند که میخواهد به بشریت خدمت کند و خانهای از آن خود داشته باشد... .
از بازیگران این فیلم نیز میتوان به الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر، هوتن شکیبا، سودابه جعفرزاده، مهدی فریضه، رضا عموزاد و زینب شعبانی اشاره کرد.
زالاوا
«زالاوا» نخستین فیلم ارسلان امیری به نویسندگی آیدا پناهنده و ارسلان امیری و تهیهکنندگی سمیرا و روحالله برادری است که در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در چهار بخش بهترین بازیگر مکمل، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری و بهترین کارگردان فیلم اولی موفق به کسب سیمرغ بلورین شد.
داستان زالاوا در اواخر دههٔ ۱۳۵۰ خورشیدی روی میدهد و راوی اتفاقی است که باعث ترس مردم شده و رئیس پاسگاه تلاش میکند تا امنیت را به روستا بازگرداند.
آلیسا سایمون، منتقد سینمای جهان در مجله سینمایی روایتی در مورد فیلم سینمایی زالاوا نوشته است: «ارسلان امیری در اولین فیلم بلند خود، چرخشی تازه را در قراردادهای ژانری ایجاد کرده است؛ فیلمی که با لحن طنزآمیز زیرکانهٔ خود، آهسته به سمت تراژدی میرود و در آن باورهای علمی در برابر خرافات قرار میگیرند و این موضوعی است که در دنیای امروز طنین قدرتمندی دارد.
با اینکه فیلم با بودجهٔ نسبتاً کمی ساخته شده، دستاوردهای فنی آن قابل ستایش است. موقعیت دوربین در جادههای پرپیچ و خم کوهستانی یادآور سینمای عباس کیارستمی است و البته محمد رسولی مدیر فیلمبرداری این اثر، خوب میداند چطور با دوربینش در صحنههای ترسناک ما را میخکوب کند. در همین حال، تدوین عمادخدابخش و موسیقی فضاساز رامین کوشا هم به حفظ تنش در کل اثر کمک کردهاند.»
از بازیگران این فیلم میتوان به نوید پورفرج، پوریا رحیمی سام، هدی زینالعابدین، باسط رضایی، فریدون حامدی، شاهو رستمی، مهسا حجازی، لیلا بیگی، زاهد زندی، صالح رحیمی و هادی احمدی اشاره کرد.
بیصدا حلزون
فیلم «بیصدا حلزون» به کارگردانی بهرنگ دزفولیزاده، نویسندگی محمدرضا رهگذر و تهیهکنندگی مرتضی شایسته درباره زنی است که بین احساس و منطقش در حال تصمیمگیری است.
از بازیگران این فیلم که در سال ۱۳۹۸ در بخش نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت، میتوان به هانیه توسلی، مهران احمدی، محسن کیایی، پدرام شریفی، بهنوش بختیاری و علیرضا جلالیتبار اشاره کرد.
بدون قرار قبلی
فیلم «بدون قرار قبلی» به نویسندگی فرهاد توحیدی و مهدی تراببیگی، ششمین فیلم بهروز شعیبی است که دارای مضمونی اجتماعی بوده و با نگاهی به رمانی از مصطفی مستور نوشته شده است. تهیهکنندگی این فیلم را محمود بابایی بر عهده دارد و پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، الهام کردا، صابر ابر، امین میری، حامی ترابی و رضا صابری در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
بدون قرار قبلی در مشهد و تهران فیلمبرداری شده و داستان فیلم در مورد دختری به نام یاسمن است که پس از سالها به دلیل مرگ پدرش به ایران بازگشته است. پسرش دچار اوتیسم است و این مساله سفر را برایش دشوار میکند. او شناختی از پدرش ندارد و میراثی که پدر برایش گذاشته، باعث تعجب او میشود.
در بخشی از دیالوگهای فیلم آمده است:
صدری: من میخوام حتما یه سر به اون خونه بزنید؛ پیشنهاد میکنم.
یاسمین: ممنون از پیشنهادتون ولی من فرصت ندارم.
صدری: ۳۰ سال نبودین؛ بعد از ۳۰ سال بیخبری فرصت ندارید برید ببینید پدرتون براتون چی ارث گذاشته؟.
این فیلم در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در ۶ بخش کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین شد که در نهایت در ۲ بخش بهترین صداگذاری و بهترین فیلم از نگاه ملی موفق به کسب سیمرغ بلورین شد.
هناس
«هناس» به نویسندگی احسان ثقفی و مهدیه عینالهی، کارگردانی حسین دارابی و تهیهکنندگی محمدرضا شفاه در ژانر درام اجتماعی و خانوادگی تولید شده که با نگاهی زنانه به مقطعی مهم و ملتهب از دهه ۹۰ جامعه ایران میپردازد. این اثر روایتگر قصه زنی است که زندگیاش را در آستانه فروپاشی میبیند و به دلیل مورد تهدید قرار گرفتن خانوادهاش دچار تشویشها و نگرانیهای درونی میشود.
این فیلم دومین فیلم بلند حسین دارابی پس از فیلم مصلحت است که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به اکران درآمد و به موضوع ترور دانشمندان هستهای میپرداخت.
از بازیگران هِناس نیز میتوان به مریلا زارعی، بهروز شعیبی، وحید رهبانی، سیاوش طهمورث، سولماز غنی و امین میری اشاره کرد.
در بخشی از دیالوگهای این فیلم آمده «همه چیز که قرار نیست بدونی. چیزی که بهت میگم تموم اطلاعاتیه که میتونم بهت بدم. چیزایی که دونستنش باعث میشه موقعیتت تغییر کنه و دیگه نتونی مثل قبل زندگی کنی...».
علفزار
«علفزار» به نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی و تهیهکنندگی بهرام رادان، فیلمی در رابطه با موضوع تجاوز است که در خلاصه آن آمده: «بعضی رازها بهتره فاش بشن، برخی هرگز… باید دفن بشن یه جایی دور از دسترس، برای همیشه.»
از بازیگران این فیلم میتوان به پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ستاره پسیانی، ترلان پروانه، مهدی زمینپرداز، عرفان ناصری، یسنا میرطهماسب، مائده طهماسبی، رؤیا جاویدنیا، الهه اذکاری، ستایش رجایینیا، صدف اسپهبدی، متین حیدرینیا، محمد معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولیزاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا توکلی، سپهر گندمی، فرخ نعمتی، سیروس همتی و مهران امامبخش اشاره کرد.
این فیلم که در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و مورد استقبال بسیاری از مخاطبان قرار گرفته بود.
انفرادی
فیلم «انفرادی» به کارگردانی مسعود اطیابی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان، فیلمی کمدی-اجتماعی است و داستان مردی به نام امیر را روایت میکند که به افرادی پرنفوذ بدهکار است و برای تهیه مبلغ بدهی خود، تصمیم میگیرد سرقت کند و از دوست دوران جوانی خود و همکارش درخواست میکند تا کمکش کنند. این سه نفر از دزدی ماشین شروع میکنند تا عتیقهجات، اما وقتی پول کافی به دست نمیآورند متوجه میشوند که باید کار جدیدی انجام بدهند. بر این اساس اقدام به سرقتی بزرگ میکنند و وارد ماجرایی میشوند که اتفاقات تلخ و شیرینی را برایشان رقم میزند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: پولامون رو دزدیدن، دارن باهاش پز میدن.
از بازیگران فیلم انفرادی نیز میتوان به مهدی هاشمی، رضا عطاران، احمد مهرانفر، برزو ارجمند، شقایق دهقان، سیروس همتی، امید روحانی، مهدی فقیه، شکیب شجره و مهسا طهماسبی اشاره کرد.
روز ششم
«روز ششم» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی حجت قاسمزاده اصل و تهیهکنندگی رحمان سیفی آزاد، محصول سال ۱۳۹۹ است و در خلاصه آن آمده است: روز ششم به زندگی جوانی به نام احمد می پردازد که بعد از آزادی از زندان فقط ۵ روز وقت دارد که جواب چند معما را پیدا کند، احمد اگر موفق نشود در روز ششم کشته خواهد شد.
از بازیگران فیلم روز ششم میتوان به مصطفی زمانی، بهاره افشاری، جمشید هاشمپور، امیر جعفری، مهران احمدی، افشین هاشمی، همایون ارشادی، بهرام ابراهیمی و مهدی حسینینیا اشاره کرد.
طلاخون
«طلاخون» فیلمی به کارگردانی ابراهیم شیبانی و تهیهکنندگی حسن کلامی، محصول سال ۱۳۹۹ است که در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز حضور داشته است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: دختری در آستانه مسابقات سرنوشتساز کشوری تکواندو متوجه رازی میشود که زندگی او را تحتتاثیر قرار میدهد. او درمییابد که با قاتلی که با او پیوند خونی دارد، همخانه است.
از بازیگران فیلم طلاخون میتوان به شهاب حسینی، حسام منظور، ترنم کرمانیان، زری خوشکام و بهار قاسمی اشاره کرد.
پیتوک
«پیتوک» فیلی درام به کارگردانی سید مجید صالحی و تهیهکنندگی سید محمد قاضی، با فیلمنامه مشترک امیررضا نوریپرتو و صادق خوشحال است که هادی حجازیفر، مهتاب کرامتی، حسن پورشیرازی
الناز حبیبی، احسان بذلی، شاهرخ فروتنیان و شیرین آقاکاشی در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
این فیلم دربارهی جوانی اهل جنوب شهر به نام «علا» است که سودای بزرگی در سر میپروراند و میخواهد خود را بالا بکشد. آشنایی علا با زنی میانسال به نام فروغ، این پسر جوان را در موقعیتی پیشبینینشده و پر از جدال و کشمکش قرار میدهد؛ مسیری که هم با عشق، کینه، خشم و انتقام همراه است.»
انتهای پیام
نظرات