• سه‌شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۱ / ۰۱:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401042818647
  • خبرنگار : 71553

خرید تضمینی دام مازاد و چند سوال بی‌جواب

خرید تضمینی دام مازاد و چند سوال بی‌جواب

در حالی که شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده بود خرید تضمینی دام مازاد را در دستور کار خود قرار داده و دستورالعمل این خرید به استانها ابلاغ شده ولی آنطور که دامداران و فعالان این صنعت می گویند هنوز هیچ مصوبه‌ و دستورالعملی مبنی بر خرید دام مازاد به آنها ابلاغ نشده است.

به گزارش ایسنا چندی پیش محسن سلامی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد که پیرو دستور رییس جمهور و مقام عالی وزارت جهادکشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام به فوریت خرید تضمینی دام مازاد را در دستور کار خود قرار داده و در تاریخ ۳۱ خردادماه دستورالعمل خرید دام سنگین و در تاریخ ۷ تیرماه دستورالعمل خرید دام سبک را به ادارات امور پشتیبانی کل استان ها ابلاغ کردیم.

وی همچنین اعلام کرد که قیمت دام زنده توسط کمیته های استانی به ریاست استاندار در هر استان به عنوان رییس تنظیم بازار و همچنین اتحادیه و تعاونی های مربوطه با توجه به نوع دام و قیمت دام در استان تعیین خواهد شد.

 این اظهارات در حالیست که بسیاری از دامداران و فعالان این بخش می‌گویند چنین مصوبه‌ای وجود ندارد و تنها مصوبه خرید گوشت منجمد تکه‌ای ابلاغ شده است و شرکت پشتیبانی امور دام قصد خرید گوشت منجمد را دارد که در نهایت حمایتی از دامداران نخواهد شد.

در این راستا افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در مورد خرید تضمینی دام هیچ مصوبه‌ای وجود ندارد و برنامه خرید گوشت منجمد پنج تکه نیز فعلا بر روی کاغذ و حرف است؛ اگرچه در یکی دو استان مقداری گوشت خریداری شده ولی این خرید در همه استان‌ها اتفاق نیفتاده و مقدار آن نیز بسیار کم است.

وی ادامه داد: طبق قانون خرید تضمینی و اصلاحیه آخر آن، شورای قیمت‌گذاری وظیفه تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و دامی را برعهده دارد. در این قانون از شورای قیمت گذاری استانی اسمی آورده نشده و در هیچ بندی هم  واگذاری وظایف این شورا به بخش دیگر ذکر نشده است.

دادرس تصریح کرد: رییس جمهور در سفر استانی به خراسان شمالی دستور خرید تضمینی دام را صادر کرد ولی این دستور تاکنون اجرا نشده است. خرید تضمینی قانون مشخصی دارد و باید تشریفات قانونی خود را طی کند.

وی اضافه کرد: در این طرح دام زنده را با قیمت‌های پایین‌تر از قیمت تمام شده خریداری می‌کنند و پرداخت وجه دام نیز در مناطقی که این طرح اجرا شده به دوماه بعد موکول شده است. همچنین وجه را به مقدار گوشت استحصالی محاسبه می‌کنند؛ بنابراین این حرکت نه تنها هیچ حمایتی از دامدار نیست، بلکه تجارتی است که تمام سود آن نصیب شرکت پشتیبانی امور دام می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: به علت در اختیار نداشتن تکنولوژی انجماد مناسب، گوشت گوسفند پس از انجماد سیاه شده و کیفیت خود را از دست می‌دهد لذا این سوال مطرح است که چرا وقتی دام را ارزان خریداری می‌کنند با همان قیمت به صورت گرم در بازار عرضه نمی‌کنند تا قیمت گوشت در بازار تعدیل شود و از طرف دیگر از  اتلاف گوشت گوسفندی منجمد و هزینه‌های انجماد نیز جلوگیری شود؟

وی افزود: تنها پاسخی که می توان داد این است که اگر گوشت گرم داخلی ارزان توزیع شود، دیگر گوشت منجمد وارداتی بازاری نخواهد داشت و آنگاه واردکنندگان گوشت دچار ضرر و زیان خواهند شد و از طرف دیگر مسئولان پی خواهند برد که نیازی به واردات این حجم گوشت نیست.

مباحث مطرح شده توسط فعالان این بخش سوالات بسیاری را در این بین ایجاد می‌کند. مثلا اینکه آیا  موضوع خرید تضمینی دام مازاد که چندی پیش مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام به آن اشاره کرد با مصوبه ای که به برخی استان ها ابلاغ و در آن به خرید گوشت تکه ای اشاره شده، یکی است؟ آیا قرار نبود که دام مازاد از دامداران خریداری و از آنها حمایت شود؟ چرا با وجود گذشت چند هفته از ابلاغ آن هنوز به طور جدی خریدی صورت نگرفته‌است؟ آیا قیمت خرید تضمینی نباید توسط شورای قیمت‌گذاری تعیین شود؟

اینها سوالاتی است که با وجود پیگیری‌های ایسنا از شرکت پشتیبانی امور دام تا لحظه انتشار این گزارش بی پاسخ مانده و جزییات این خرید و دستورالعمل آن همچنان با سوالات زیادی روبه‌رو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۸ ۱۶:۵۹

با تشکر از پیگیری شما

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۹ ۱۰:۱۱

پس کی خرید شروع میشه ورشکسته شدیم رفت هیچ کسی خریدار نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۷

خدا ا ز سرتون نگذره که ما دامدارها را نابود کردید

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۱۰ ۱۰:۰۹

از کی خرید رو شروع مبکنید

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۱۷ ۲۱:۳۰

مسئولین محترم مطمئن باشید خدا از این ظلمی که در حق دامداران روا داشته شده نمی گذرد تمام مایحتاج خود را به دلار می خرند ولی گوشت انها خریدار ندارد دامدار حمایت نمی خواهد فقط اجازه دهند صادرات دام ازاد شود فراموش نکردیم که دو سال قبل بی خود و ... خدا یا به حق این ایام مقدس از بانیان این خسارت به دامداران نگذرد یک ماه به تعاونی خرید دام در مرکز استان رفت و امد داشتم نهایت گفتند ما گوسفند نر پرواری را می خریم و شرایط این است که کله پا و تمامی شکم گوسفند مانند جگر و . .. متعلق به شرکت است مجانی و بعد از دو روز یا یک روز گوشت خالص در یخچال بود وزن می کنیم و شاید سه ماه دیگه پول گیر شما بیاد ...بعد به من می گویند دام تحویل بده برو بعدا بیا وزن گوشت تحویل بگیر و سه ماه بعد شاید بهای دام که مطمئن از بازار کمتر در میاد .....