• شنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401042517222
  • خبرنگار : 50026

فعالیت ذی‌حساب ادارات یکی از مؤثرترین روش‌های اعمال نظارت است

فعالیت ذی‌حساب ادارات یکی از مؤثرترین روش‌های اعمال نظارت است

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: نظارت ذی‌حساب یک نظارت درون دولت است که یکی از مؤثرترین روش‌ها است.

مرتضی ذاکریان، امروز شنبه ۲۵ تیرماه در نشست تخصصی  با ذی‌حسابان و معاونین ذی‌حساب دستگاه های اجرایی استان با بیان اینکه مهم‌ترین سند مالی دولت‌ها قانون بودجه سالانه است، اظهار کرد: قانون بودجه مشتمل بر اهداف و مأموریت‌ها و وظایف کلیه وزارتخانه ها، سازمان و دستگاه های اجرایی بوده و همچنین سمت و سوی توسعه  آینده کشور را مشخص می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه نظارت بر سند بودجه یکی از مهم‌ترین و اثر بخش‌ترین نظارت‌ها است، تصریح کرد: درصورتی‌که نظارت بر اجرای بودجه به شیوه درست و صحیح و به موقع انجام شود و اعتبارات در مسیر قانونی هزینه شود نتایج مورد انتظار و مطلوب را به دنبال خواهد داشت اما در صورتی که قصور و کوتاهی در این مسیر حادث شود نباید انتظار نتایج اثر بخش را داشته باشیم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: اصل ۵۳ قانون اساسی مقرر می‌دارد تمامی دریافت‌ها در حساب های خزانه داری کل متمرکز و همه پرداخت‌ها در حدود اعتبارات مصوب در قانون انجام می‌شود که این اصل بیانگر نقش و اهمیت نظارت و کنترل بر منابع و مصارف بودجه کل کشور است. 

وی ادامه داد: در همین راستا  ماده ۹۰ قانون محاسبات عمومی که از قوانین پایه در کشور است اعمال نظارت مالی بر مخارج وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی از نظر انطباق پرداخت ها با قوانین و مقررات را بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار داده است. 

ذاکریان بیان کرد: برای نظارت مؤثر بر اجرای بودجه، قانون گذار در ماده ۳۱ قانون محاسبات عمومی شأن نزول ذی‌حساب را اعلام کرده که این افراد صیانت از بیت‌المال را در دستگاه‌های اجرایی به عهده دارند.

وی بیان کرد: ذی‌حسابان به منظور اعمال نظارت و تأمین هماهنگی‌های لازم در اجرای مقررات مالی و محاسباتی در وزارتخانه‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی منصوب می‌شوند. 

وی تصریح کرد: بنابراین روشن است قانون گذار جایگاه ویژه‌ای برای امر نظارت از طریق ذی‌حسابان که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب می‌شوند قائل است. 

ذاکریان بیان کرد: در این نوع نظارت قبل از این که منابع بودجه به انحراف برود و پرونده تخلفی تشکیل شود ذی‌حسابان از اتفاقات سوء پیشگیری می‌کنند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه کم توجهی و یا نبود این نوع نظارت منجر به حیف و میل و تضییع بیت‌المال می‌شود، تصریح کرد: ذی‌حسابان می‌توانند مشاوران  امین مدیران دستگاه‌های اجرایی باشند.

وی اظهار کرد: ذی‌حسابان افرادی آگاه به وظایف، پاکدست و مسلط به قوانین و مقررات هستند که به جهت حضور و شناخت دستگاه های اجرایی ذیربط می‌توانند به عنوان امین و مشاور مدیران عمل کنند و هرچه چتر نظارت ذی‌حسابان در دستگاه‌های اجرایی گسترده‌تر شود اهداف قانون گذار در اجرای بودجه و همچنین صیانت از بیت‌المال مؤثرتر  و دقیق‌تر صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha