• یکشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۱ / ۰۴:۴۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401042517187
  • خبرنگار : 71531

یک تیر و چند نشان طرح "دارویاری"؛

وقتی داروی ارزانِ ایرانی سوغات خارجی‌ها بود...

وقتی داروی ارزانِ ایرانی سوغات خارجی‌ها بود...

اصلاح سیاست‌های ارزی دارو یا همان طرح دارویاری، اجرا شد تا دست قاچاقچیان و محتکران را از بازار دارویی کشور و بازی با سلامت و جان بیماران کوتاه کند؛ حال باید پرسید که در این طرح تکلیف یارانه دارو چه می‌شود و چگونه پرداخت از جیب مردم در خرید دارو تغییر نمی‌کند؟.

به گزارش ایسنا، دارو یک کالای مهم و البته حیاتی بوده که همه مردم به نوعی با آن سروکار دارند. بر همین اساس هم قیمت و در دسترس بودن آن برای همه افراد مهم است.

وقتی داروی ارزانِ ایرانی سوغات خارجی‌ها بود

طبق اعلام وزارت بهداشتی‌ها، طی سال‌های اخیر، با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، قیمت دارو در کشورمان نسبت به کشورهای همسایه بسیار پایین بود و همین موضوع جذابیت قاچاق معکوس داروهای ایرانی به کشورهای همسایه را افزایش می‌داد؛ به طوری که سوبسیدی که از سوی دولت برای دارو و در راستای حمایت مالی از بیماران پرداخت می‌شد، با قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه، از دسترس ایرانیان خارج می‌شد و عملا داروی ارزانِ موجود در ایران، سوغات خارجی‌ها می‌شد.

یک تیر و چند نشان طرح "دارویاری"

حال با اجرای طرح دارویاری، قیمت دارو به سمت واقعی شدن گام برداشته و در نتیجه جذابیتی هم برای قاچاق این داروها به آن سوی مرزها وجود ندارد. از طرفی با افزایش پوشش بیمه‌ای داروها، پرداخت از جیب بیماران نیز برای دارو افزایش پیدا نمی‌کند.

یارانه دارو چه می‌شود؟

بنابراین در حال حاضر با اجرای طرح دارویاری یا همان اصلاح سیاست ارزی دارو، در واقع یارانه دارو به انتهای زنجیره توزیع دارو که همان «بیمار» است، منتقل می‌شود. در نتیجه قیمت دارو با نسخه پزشک، هیچ‌گونه افزایشی برای بیمار نخواهد داشت؛ به طوری که قیمت‌ها ثابت و مانند قبل بوده و باتوجه به افزایش پوشش بیمه‌ای، در برخی موارد برای بیمار کاهش قیمت نیز خواهند داشت.

البته باید توجه کرد کسانیکه می‌خواهند دارو را بدون نسخه پزشک و به صورت آزاد خریداری کنند، با افزایش هزینه‌ها مواجه شده و در نتیجه خرید آزاد دارو دیگر جذابیتی برای سودجویان این حوزه نخواهد داشت.

عدم افزایش قیمت داروهای OTC، گیاهی و مکمل‌ها

در عین حال باید توجه کرد که طبق اعلام وزارت بهداشت، داروهایی که تهیه آن نیاز به نسخه پزشک ندارد (OTC)، افزایش قیمتی نخواهند داشت. در عین حال وزارت بهداشتی‌ها اعلام کرده‌اند که با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم کشور به صورت روزانه از این داروها استفاده می‌کنند و با توجه به دستور رییس جمهور در این باره، تعداد ۱۱۹ قلم از داروهای بدون نسخه که تواتر مصرف بیشتری دارند، تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. بنابراین پرداخت از جیب مردم برای این داروها اگر در مسیر بیمه‌ای تهیه شوند، کاهش می‌یابد.

در عین حال داروهای گیاهی و مکمل‌های غذایی نیز افزایش قیمتی را تجربه نخواهند کرد. همچنین وزارت بهداشت اعلام کرده است که با توجه به سیاست‌های دولت در حمایت از بیماران، قیمت این محصولات مجددا مورد بررسی قرار گرفته و تا حد امکان قیمت‌ها تعدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha