مهدی معصومی اصفهانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از اجرای سیاستهای اصلاحی یارانهای دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، یک سقف قیمتی برای تخم مرغ تعیین شد، اما تغییر قیمت باید متناسب با وضعیت و کشش بازار باشد، از این رو برخلاف برخی تصورات ابتدایی، قیمت تخم مرغ به شکل جدی افزایش پیدا نکرد.
به گفته وی، بالا بودن میزان تولید در ماههای گذشته و کاهش نسبی مصرف به دلیل رسیدن به فصل گرم سال، بخشی از عواملی بود که قیمت تخم مرغ افزایش پیدا نکرد.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بازار تخم مرغ به سمت تعادل حرکت میکند، توضیح داد: قطعا امکان آن وجود ندارد که در نبود تقاضا، تولیدکنندگان با حداکثر ظرفیت خود فعالیت کنند، زیرا به ضرر و زیان آنها منجر میشود. به این ترتیب در روزهای گذشته میزان تولید تخم مرغ قدری کاهش یافته و علت بخشی از این افزایش قیمت روزهای اخیر نیز همین موضوع بوده است.
معصومی اصفهانی ادامه داد: در حال حاضر واحدهای تولید تخم مرغ هیچ مشکلی در تامین خوراک طیور ندارند و خوشبختانه پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز خوراک تامین شده است.
وی درباره ظرفیت صادرات تخم مرغ ایرانی نیز بیان کرد: موضوع صادرات تخم مرغ قدری پیچیده است و نمیتوان درباره تمام کشورها نظری واحد داد. برخی کشورها اساسا واردات تخم مرغ را ممنوع کردهاند، برخی نیز سیاستهایی مانند عوارض یا محدودیتهای صادراتی را پیش گرفتهاند. جدای از آن ما در ایران نیز عوارض و سیاستهای داخلی خاصی داریم. از این رو در این تردیدی وجود ندارد که ما ظرفیت صادرات تخم مرغ داریم و بخش مهمی از توان تولید ما امکان صادرات دارد اما برای عملیاتی شدن این ظرفیت، باید دید سیاستهای داخلی کشور به چه شکل اجرایی شده و کشورهای مقصد نیز تا چه حد آماده واردات این محصول هستند.
انتهای پیام
نظرات