سید محمد حسین بلاغی در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: تعداد ۶۵۰ اثر از شعرای داخلی و ۲۰۰ اثر از شاعران کشورهای ترکیه، آذربایجان، عراق، آلمان و روسیه به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است.
وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی استقبال از این کنگره نسبت به دوره نخست آن، افزود: در دومین کنگره بینالمللی شعر ترکی علاوه بر اساتیدی از نقاط مختلف کشور، ۳۰ مهمان خارجی حضور داشته و توسط ۱۰ شبکه رادیو تلویزیونی از کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه پوشش داده خواهد شد.
وی احیای هویت شعر ترکی در جهان اسلام را از مهمترین اهداف این کنگره اعلام کرد و یادآور شد: با این کنگره جایگاه شعر ترکی در قالب فرهنگ و هویت دینی ایرانی- اسلامی مورد تاکید قرار میگیرد.
بلاغی با تاکید بر جایگاه شعر و ادب در ادبیات ترکی آذربایجانی، تصریح کرد: اولین و اصلیترین وجه فرهنگ در آذربایجان، شعر بوده چراکه مردم ترک زبان حتی در فرهنگ فولکلور خود، اندیشه و تفکر را با شعر منتقل کردهاند.
وی جایگاه شعر و تشیع در تاریخ اسلام را غیرقابل انکار خواند و اظهار کرد: مستندات موجود از قرون گذشته نشان میدهد شعر ترکی شیعی یکی از شاخه.های اصلی ادبی در اسلام بوده است.
به گفته وی، پویایی تشیع و نفوذ شعر ترکی طی صدها سال، منجر به تقویت فرهنگ مردمان این خطه شده به طوریکه شعر شیعی-ترکی همواره در خدمت تقویت شجاعت، غیرت، استبداد ستیزی و استکبار ستیزی مردم قرار داشته است.
بلاغی، حوزه شعر ترکی شیعی را جریان ساز تحولات بزرگ تاریخ معاصر خواند و گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از بزرگترین دستاوردهای تکوین این فرهنگ در بین جامعه بوده است.
به گزارش ایسنا، رئیس حری آذربایجان شرقی، با یادآوری شاعران بلند آوازه ترک زبان ایران از تبریز و اردبیل تا زنجان، افزود: شعر ترکی شیعی در تاریخ معاصر با حضور بزرگانی چون استاد شهریار، استاد عابد، استاد ذهنی، استاد شهاب، کریمی مراغهای تا کلامی زنجانی همچنان پرثمر و تاثیرگذار به حیات خود ادامه داده است.
گفتنی است آیین اختتامیه دومین کنگره شعر ترکی غدیر با حضور شاعران ایران و پنج کشور جهان، ۲۵ تیرماه در محوطه تاریخی مسجد کبود تبریز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات