محمدرضا حسنیجلیلیان بیان کرد: با حمایتها و پیگیریهای رئیس دانشگاه لرستان مقدمات لازم برای شروع فعالیت مرکز لرستانشناسی که از مصوبات هیئتامنای دانشگاه است، فراهم آمد.
وی با بیان اینکه از ظرفیت مجمع نمایندگان استان لرستان نیز برای کسب کمکهای قانونی مالی و بهرهمندی از ردیف بودجهای مناسب برای مرکز لرستانشناسی دانشگاه، استفاده میشود، افزود: مرکز لرستانشناسی که زیر نظر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان فعالیت میکند تعداد چهار گروه پژوهشی دارد؛ یکی از این گروهها که همکاری نزدیکی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دارد گروه فرهنگ و ادبیات است.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، ادامه داد: تلاش میکنیم باتوجه به وجود ظرفیتهای مختلف انسانی استان، در همه زمینهها، اطلاعات و دادههای لازم را جمعآوری کنیم؛ همچنین، مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، ارتباط پیوسته با پژوهشگران استان خواهد داشت.
حسنیجلیلیان، افزود: برای نمونه، کتابها و نسخههای خطی و آثار قدیمی بسیاری در سطح خانوادهها وجود دارد که خطر نابودی، آنها را تهدید میکند؛ ما باید کوشش کنیم این آثار و اسناد ارزشمند را مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، جمعآوری، ثبت، ضبط، مدون و چاپ کند.
وی اضافه کرد: «بسیاری از جنبههای فرهنگی که به صورت شفاهی هستند در حال فراموشی هست، از سوی دیگر، فرهنگ عامه در استان لرستان، یک فرهنگ غنی و اثرگذار است؛ پس، در مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، به این جنبهها هم توجه میشود.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، اظهار کرد: جمعآوری اطلاعات و دادههای مربوط به فرهنگ عامه از جمله کارکردهای مرکز لرستانشناسی دانشگاه است؛ همه داشتههای مربوط به موضوعاتی همچون بازیها، ترانههای محلی، ترانههای کار و آداب و رسوم، همگی در مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، جمعآوری، ثبت، ضبط و تحلیل میشوند تا در نهایت، گنجینهای ارزشمند و ماندگار، ایجاد شود.
جلیلیان، ادامه داد: برنامهریزی شده است با همکاری دستگاههای مختلف فرهنگی استان، در بخشهای مختلف فرهنگ، ادبیات، تاریخ، تمدن و ظرفیتهای گردشگری لرستان، براساس نگاه دانشبنیان، فعالیتهای علمی و کاربردی اثرگذاری در مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، اجرا شود.
وی، بیان کرد:یکی دیگر از بخشهای مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، بخش گردشگری و باستانشناسی است؛ در این زمینه نیز فعالیتهای پژوهشی، صورت میگیرد؛ زیرا بخش گردشگری طبیعی و تاریخی، از پتانسیلهای مهم استان است.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، تصریح کرد: برای اینکه برنامههای مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، به خوبی، پیش روند و کارآیی لازم را داشته باشند، نیازمند همکاری همهی دستگاهها و ادارات استان هستیم؛ خوشبختانه، تاکنون، تفاهمنامههای همکاری بروندانشگاهی و استانی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی، صدا و سیما، دفتر نمایندگی ولیفقیه در استان، سازمان بسیج اساتید و سازمان تبلیغات اسلامی استان، منعقد شده است.
جلیلیان ادامه داد: در روزهای آینده، نشستهای هماندیشی برای تقویت فعالیتهای مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، با حضور اهل قلم و اصحاب اندیشه، رؤسای دانشگاههای لرستان و مدیران کل برخی دستگاهها و ادارات استانی برگزار میشود که، زمان دقیق این نشستها، اطلاعرسانی میشود.
انتهای پیام
نظرات