• چهارشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401041510869
  • خبرنگار : 50499

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد

ابتلای ۲ نفر به تب کریمه کنگو در خراسان رضوی

ابتلای ۲ نفر به تب کریمه کنگو در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتلای ۲ نفر به تب کریمه کنگو در خراسان رضوی خبر داد.

دکتر جواد حسینی در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه بیماری‌های اسهالی در فصل تابستان به‌ خصوص التور و شیگلا شایع بوده اظهار کرد:  خوشبختانه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد موردی از بیماری‌ها مشاهده نشده است. متاسفانه تا کنون ۲ مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان شناسایی شده است. مورد اول مربوط به پسری ۱۶ ساله در یکی از روستاهای قوچان بود که بر اثر گزش کنه به این بیماری مبتلا شده و مورد دوم مربوط به مردی ۴۸ ساله در یکی از روستاهای کلات است که به دلیل خوردن جگر خام به این بیماری مبتلا و شناسایی شده است. خوشبختانه مشکل جدی برای این ۲ نفر به وجود نیامده و تحت کنترل هستند.  

 وی افزود: در آستانه عید قربان از مردم تقاضا می‌کنیم ذبح دام را تنها در کشتارگاه‌ها انجام دهند و پس از انجام تست ۲۴ ساعته گوشت را مصرف کنند. همچنین تاکید می‌شود از خوردن مواد دامی خام پرهیز کنند. این مواد باید قبل از مصرف به طور کامل پخته شود.

حسینی با اشاره به وضعیت واکسیناسیون کرونا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: طبق آخرین آمار میزان واکسیناسیون در دوز اول و دوم افراد بالای ۱۸ سال به ترتیب ۹۲.۱۸ و ۸۷.۶۳ درصد بوده است. در دوز سوم نیز آمار واکسیناسیون ۳۸.۵۸ درصد بوده است. همچنین این اعداد در گروه سنی بالای ۱۲ سال در دوز اول ۹۸.۱ و در دوز دوم ۸۶.۲۷ درصد است.

وی در ادامه با اشاره به واکسیناسیون دانش‌آموزان ادامه داد: همچنین از میان دانش‌آموزان و گروه سنی پنج تا ۱۱ سال تا کنون ۱۶.۶۴ درصد واجدان دریافت واکسن دوز اول و ۸.۳ درصد دوز دوم را دریافت کرده‌اند. از والدین خواهشمندیم به تشویق فرزندانشان جهت انجام و تکمیل واکسیناسیون کرونا تا قبل از بازگشایی مدارس اهتمام ورزند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وضعیت واکسیناسیون در دوزهای اول و دوم مطلوب است اما در تزریق دوز سوم شرایط رضایت‌بخش نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه در روزهای اخیر روند ابتلا به کرونا، خصوصا بیماران سرپایی افزایش پیدا کرده است. البته خوشبختانه در موارد بستری‌ها و فوتی‌های مربوط به این بیماری روند افزایشی مشاهده نشده است.  

 حسینی افزود: در شرایط فعلی باید واکسیناسیون دوز جدید کرونا جدی گرفته شود. کسانی که ۶ ماه از زمان دریافت دوز قبلی آن‌ها گذشته باید دوز جدید را دریافت کنند. باید توجه داشت ۸۵ درصد از افراد مبتلا بی‌علامت هستند. در حال حاضر توصیه ما به مردم تزریق به موقع واکسن کروناست. استفاده از واکسن‌های پاستوکووک، اسپایکوژن، نورا و رازی برای دوزهای مکمل مناسب است.

وی تاکید کرد: همچنین در کنار واکسیناسیون کامل استفاده از ماسک نیز در فضاهای بسته شهرهای آبی و زرد الزامی است اما این الزام برای در فضاهای باز موضوعیتی ندارد. داشتن ماسک در فضای باز شهرهای قرمز و نارنجی الزامی است. متاسفانه در حال حاضر روزبه‌روز به تعداد شهرهای زرد اضافه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha