• دوشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401041309092
  • خبرنگار : 50184

رئیس پیشین فدراسیون ورزش باستانی:

کرمانشاه برند ورزش پهلوانی کشور است

کرمانشاه برند ورزش پهلوانی کشور است

ایسنا/کرمانشاه رئیس پیشین فدراسیون ورزش باستانی، کرمانشاه را برند ورزش پهلوانی کشور دانست و بر لزوم احیاء جایگاه استان در این ورزش تاکید کرد.

مجتبی جوهری امروز (13 تیر) در نشست مجازی(کرسی علمی – ترویجی) با موضوع بازآفرینی و احیاء ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی در کرمانشاه، کرمانشاه را برند ورزش پهلوانی در کشور خواند و اظهار کرد: متاسفانه تاکنون آنطور که باید و شاید نتوانسته ایم از این برند استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: ورزش باستانی و اسب کُرد دو ظرفیت بسیار مهم برای معرفی کرمانشاه هستند که تاکنون توجه چندانی به آنها نشده، لذا باید آنها را از شرایط فعلی خارج کنیم.

مدیرکل اسبق ورزش و جوانان استان کرمانشاه ادامه داد: امروزه هرکدام از ورزش های المپیکی دارای شناسنامه و هرکدام به نام یک کشور هستند، اما متاسفانه ما در رشته هایی که پیشینه آن به ایران برمی گردد، کم کاری هایی داشته ایم و تقریبا می شود گفت که بی نصیب مانده ایم.

وی اضافه کرد: از آنجایی که تاکنون کار خاصی روی شناسنامه دار شدن رشته های ورزشی بین المللی ایران نشده، بنابراین نقش ما در ورزش دنیا چندان مشخص نیست، درحالی که ورزش های اصیل ایرانی یکی از پویاترین ورزش های دنیا هستند که غنای زیادی دارند.

جوهری یادآورشد: علیرغم اینکه چوگان ورزشی اصیل ایرانیان است، اما می بینیم که  به اسم چند کشور و از جمله ایران ثبت شده و این نشان می دهد که نتوانسته ایم این میراث های کهن را برای خودمان حفظ کنیم، درحالی که کشورهای دیگر ورزش های سنتی و اصیل خود همچون تکواندو و ووشو و برخی رشته های رزمی را به  نام خود ثبت کرده اند و برخی از آنها در المپیک هم حضور دارند.

وی به غنا و ریشه ورزش باستانی در کشورمان اشاره کرد و گفت: هرچند که بیشتر تاریخی که در مورد این ورزش وجود دارد، مربوط به دوره بعد از اسلام است، اما در واقع از قرن ها قبل از ورود اسلام به کشورمان هم این رشته وجود داشته است.

رئیس پیشین فدراسیون ورزش پهلوانی با اشاره به کارکردهای اجتماعی این رشته در زمان های گذشته، افزود: زمانی ورزش باستانی در زورخانه ها کارکردهای 10 دستگاه حمایتی، امنیتی و اجتماعی کنونی را در جامعه داشت، اما اکنون این نقش کمرنگ شده است.

وی باتاکید براینکه تاریخ کرمانشاه در حوزه ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی باید مکتوب شود، عنوان کرد: درحال حاضر حدود 12 تا 13 کتاب در رابطه با تاریخ فرهنگ پهلوانی در استان های مختلف تدوین شده، اما در کرمانشاه هیچکس پای کار نیامد، با اینحال در حال تدوین نقشه راه ورزش باستانی در کرمانشاه هستیم.

جوهری در ادامه به حضور گروه های ورزش باستانی در برنامه عصر جدید هم اشاره کرد و گفت: این برنامه باعث توجه دوباره مردم به ورزش پهلوانی شد.

وی در ادامه بر لزوم ورود دانشگاه رازی برای احیاء ورزش باستانی کرمانشاه تاکید کرد و یادآورشد: در گذشته تلاش هایی شد تا  این دانشگاه پایلوت ورزش باستانی در کشور باشد، اما متاسفانه علیرغم پیگیری های انجام شده این اتفاق نیفتاد و اکنون دانشگاه سبزوار پایلوت کشور است.

دکتر سجاد دادفر عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در ادامه بر لزوم توجه به ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی تاکید کرد و گفت: این رشته از زمان های بسیار دور مورد توجه مردم و بزرگان ما بوده، کما اینکه فردوسی بزرگ بخشی از شاهنامه را به احیاء فرهنگ پهلوانی و جوانمردی اختصاص داده است.

وی یادآورشد: در عصر کنونی که تکنولوژی های نوین بر زندگی انسان و سلامت جسم و روح او تاثیر گذاشته است، باید در راستای احیاء ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی گام برداریم تا شادی و نشاط را هم برای جامعه به ارمغان بیاورد.

عضو هیات علمی دانشگاه رازی با تاکید براینکه دانشگاه می تواند برای نجات ورزش باستانی از شرایط فعلی کمک کننده باشد، افزود: با اینحال تجربه به ما نشان داده که بسیاری از دستگاه های اجرایی و نهادهای مختلف جامعه، چندان به مرجعیت علمی دانشگاه اعتقادی ندارند و یا مایل به ارتباط با متخصصین دانشگاهی نیستند.

وی یادآورشد: متاسفانه برخی از مدیران ما نگاه دانش بنیان را برای احیاء ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی ندارند، درحالی که مقام معظم رهبری همواره روی داشتن نگاه دانش بنیان برای حل مشکلات جامعه تاکید دارند.

دادفر نامناسب بودن اعتبارات حوزه ورزش باستانی را یکی دیگر از دلایل مشکلات کنونی این رشته دانست و گفت: اعتبارات جاری و عمرانی که به این حوزه داده می شود، سرانه بسیار پائینی دارد.

وی در ادامه خواهان راه اندازی دبیرخانه ورزش باستانی و فرهنگ پهلوانی در استان شد و گفت: تا زمانی که یک دبیرخانه  دائمی برای آن نداشته باشیم، اقداماتی همچون این نشست ها، بصورت مقطعی و گذرا خواهد بود.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، داشتن دبیرخانه ورزش باستانی باعث ارتباط دائمی با مدیران استان به منظور بررسی مشکلات این ورزش و تلاش برای ورود سرمایه گذار بخش خصوصی به آن خواهد شد.

در ادامه این نشست، روح الله بهرامی عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه رازی نیز بااشاره به اهمیت و جایگاه ورزش باستانی، اظهارکرد: این ورزش ظرفیت حضور در بازی های المپیک را دارد، اما مغفول مانده که در این زمینه باید اقداماتی در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر لزوم مطالعه و شناسایی ورزش پهلوانی براساس پیشینه آن، افزود: تنظیم سند چشم انداز این ورزش، تدوین منشور ملی اخلاق ورزش باستانی، استفاده از المان های ویژه این ورزش در سطح شهر، نصب تندیس و نامگذاری پهلوانان و بزرگان این رشته در میادین و معابر، توسعه زورخانه ها، تاسیس موزه فرهنگ پهلوانی، بررسی وضعیت این رشته و تدوین شناسامه آن در کرمانشاه، برگزاری لیگ ها و تقویت و برجسته سازی آئین گلریزان در زورخانه ها از دیگر اقداماتی است که برای برون رفت این هویت فرهنگی و تاریخی باید انجام دهیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha