• یکشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۸:۵۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1401041208459
  • منبع : قوه قضاییه

دبیر ستاد حقوق بشر:

حقوق بشر همواره عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استعماری بوده است

حقوق بشر همواره عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استعماری بوده است

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: مفهوم حقوق بشر همواره در تاریخ معاصر روابط بین‌الملل، عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استعماری و مستقل بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، کاظم غریب‌آبادی عصر امروز در همایش افشای حقوق‌بشر آمریکایی که در لانه جاسوسی برگزارشد، اظهارکرد: حقوق بشر، پدیده مهمی بویژه برای کشورهای‌ مستقل است.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: مفهوم حقوق بشر همواره در تاریخ معاصر روابط بین‌الملل، عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استعماری و مستقل بوده است.

وی تصریح کرد: کشورهایی که خود را پرچمدار حقوق بشر معرفی می‌کنند، تلاش کرده‌اند استانداردهایی ابداع کنند که این بیشتر برای اشاعه فرهنگ غربی خودشان است.

سردار سهراب‌علی شمخانی نیز در این همایش اظهار کرد: وضعیت تبلیغات در فضای مجازی ایران و سایر کشورها طوری توسط آمریکا چنان طراحی شده که کسی نگوید در این کشور ۶ میلیون کارتن خواب وجود دارد.

وی با اشاره به اقدامات جنگ افروزانه آمریکا در خارج از این کشور گفت: آنها از سال ۱۹۰۱ بیش از ۹۴ جنگ و کودتا در دیگر کشورهای جهان راه انداختند؛ آنها از کلمبیا تا افغانستان اقدام به جنگ افروزی کردند و بعد از جنگ جهانی دوم‌ ۲۰ میلیون انسان‌ بی‌گناه را کشتند.

معاون حقوقی سپاه پاسداران با اشاره به تحریک عراق برای حمله به کویت از سوی آمریکا گفت: آمریکا این اتفاق را بهانه‌ای برای حمله به عراق کردند. ‌با تجاوز به عراق زیرساخت های این کشور را خراب کرده و ۱۰ سال این کشور را در محاصره نگه داشتند و ۵۰۰ هزار کودک عراقی بر اثر تحریم ها آسیب دیدند.

وی با اشاره به جنگ افروزی آمریکا در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه بعد از بهار عربی گفت: آمریکایی‌ها گروه‌هایی مانند القاعده و داعش تربیت کردند تا با سلاح و تربیت آنها اهدافشان را در غرب آسیا دنبال کنند.

شمخانی گفت: سردار شهید سلیمانی و رزمندگانش با تشکیل چند لشگر با دولت شام و عراق( داعش) جنگیده و آنها را سرنگون‌کردند اما حتی یک‌ سرباز آمریکاییهم با داعش نجنگید.

وی با بیان‌اینکه آمریکایی ها جنایت زیادی در ایران مرتکب شدند، تصریح کرد: تشکیل ساواک، اقدامات‌شان در حادثه ۱۷ شهریور، حمایت همه جانبه از طاغوت در انقلاب، راه اندازی حادثه طبس و حمایت از گروهک هایی مانند منافقان که ۱۷ هزار ایرانی را ترور کردند و شلیک به هواپیمای مسافربری ایران و تحریم کشورمان و به شهادت رساندن قهرمان ملی مقاومت سردار شهید سلیمانی از دیگر اقدامات آنها علیه کشور ماست.

ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس‌شورای اسلامی نیز در این همایش اظهارکرد: با نحوه عملکرد آمریکا در حوزه حقوق بشر، این مفهوم به‌ مفهومی لوث و ‌بی‌فایده تبدیل شده است.

ابوالفضل عمویی افزود: زمانیکه از حقوق بشر به عنوان یک ابزار استفاده‌ می‌ شود، وقتی صدای مظلومی‌ بلند می‌شود، باید دست به عصا از ابزار حقوق بشر استفاده کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس‌شورای اسلامی بیان‌کرد: در گذشته تنها آمریکا فهرست ناقضان‌حقوق بشر را معرفی می‌کرد اما امروزه ۱۰ کشور این فهرست را منتشر می‌کنند و همگی معتقدند آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر است.

عمویی تصریح‌کرد: آمریکا یک چهارم زندانیان کل دنیا را با ۵ درصد جمعیت دنیا به خود اختصاص داده است.

وی یادآورشد: نقض قومی ‌حقوق بشر نشان‌ می‌دهد، آمریکایی ها ظرفیت اینکه مدعی حقوق بشر باشند را ندارند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه آمریکا خشن ترین پلیس دنیا را دارد، افزود: آنها نه تنها به رنگین پوستان رحم نمی‌کنند بلکه به معلولان کشور خود هم توجهی ندارند.

وی با اشاره به ماجرای قتل خاشقچی گفت: بایدن رئیس جمهور آمریکا در زمان انتخابات حرف های دیگری درباره عربستان میزد اما امروز در حال بازدید از عربستان ودیدار با ولیعهد این کشور است.

عمویی با اشاره به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر گفت: آنها از ائتلاف سعودی که روزانه یمن را بمباران می‌کرد، دفاع کردند لذا نمی توانند داعیه دار حقوق بشر باشند.

وی‌ با بیان اینکه نابرابری نژادی در آمریکا نهادینه شده است، افزود: تعداد سیاهپوستانی‌ که در اثر کرونا فوت کردند بسیار بیشتر از تعداد سفید پوستان است.

عمویی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها از ابزارهای مختلفی برای فشار به دیگر کشورها استفاده می‌کنند، عنوان کرد: آمریکا از تحریم به‌عنوان بزرگترین سلاح در جعبه سیاست خارجی خود استفاده می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی‌مجلس گفت: امیدواریم نخبگان در آمریکا به خود بیایند و ‌ از حاکمیت خود اصلاح‌حقوق بشر را بخواهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha