• جمعه / ۱۰ تیر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401041006700
  • خبرنگار : 71663

کردها هنوز بر سر نامزد پست ریاست جمهوری عراق توافق ندارند

کردها هنوز بر سر نامزد  پست ریاست جمهوری عراق توافق ندارند

علیرغم برگزاری جلسات پی در پی دو حزب اقیلم کردستان عراق (اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان) طی سه هفته گذشته برای بررسی پرونده انتخاب نامزد پست ریاست جمهوری، اکثر تلاش‌ها به نتیجه نرسید.

به گزارش ایسنا، به نقل از آناتولی، تابحال میانجی‌گری‌هایی که در این زمینه صورت گرفته‌اند نتوانستند به نتیجه مطلوبی رسند.

با گذشت زمان، اتحادیه میهنی کردستان، به نامزدی برهم صالح، رئیس جمهور فعلی عراق و حزب دموکرات کردستان به نامزدی ریپر احمد برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق پافشاری می‌کنند.

مقامات سیاسی در اربیل و سلیمانیه تاکید کردند که دلیل اصلی عدم دستیابی به توافق، عدم اعتماد بین دو طرف و شخصی سازی مربوط به امتناع بارزانی از تمدید ماموریت برهم صالح است.

در همین راستا یک سیاستمدار برجسته کرد در اربیل که نخواست نامش فاش شود، به العربی الجدید تأکید کرد که مذاکرات مجدداً بر سر انتخاب نامزدی برای تصدی پست نخست وزیر عراق با شکست مواجه شده است.

به باور این کارشناس کرد، حمله مقتدی صدر، رهبر جریان صدرعراق به برهم صالح و متهم کردن وی به امتناع از امضای قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی، اصرار اربیل بر جایگزینی صالح را برانگیخت.

وی از تلاش‌های بافل الطالبانی، رهبر اتحادیه میهنی کردستان برای گنجاندن پرونده‌های داخلی اقلیم در مذاکرات خود با حزب دموکرات در خصوص جایگاه ریاست جمهوری، خبر داد.

در همین راستا، صالح فقی، عضو اتحادیه میهنی کردستان گفت که حزب او به نامزد قانونی خود مطابق با اصول سیاسی جاری در کشور پایبند است.

فقی در گفت‌وگو با العربی الجدید توضیح داد: برخی احزاب در اقلیم کردستان و برخی دیگر در بغداد هستند که به دنبال کلاهبرداری از اتحادیه ملی و ممانعت از کسب حق انتخاباتی آن و همچنین به دنبال تضعیف تلاش‌های برهم صالح در استقرار ثبات در دوران ریاست جمهوری‌اش، هستند.

از سوی دیگر، مهدی عبدالکریم، یکی از اعضای حزب دموکرات کردستان، تایید کرد که دو حزب در مورد نامزد ریاست جمهوری به هیچ توافق روشنی نرسیدند.

وی در گفت‌وگو با العربی الجدید توضیح داد که هر دو حزب به نامزد خود پایبند هستند و ادامه این وضعیت به این معناست که دو حزب تنها با نامزدهای خود به بغداد می‌روند و نمی‌توانند به نتیجه‌ای مشخص برسند. وی بیان کرد که ادامه این روند می‌تواند به ضرر این دو حزب باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۴۶

کردها همیشه درحکومت عراق زیاده خواهی کرده ومیکنندآنان همیشه سازنا سازگاری بادولت مرکزی میزنندوبایداصلاح شوندوالّا عراق روز خوش نخواهدداشت .