به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، برای بیش از سه دهه، تلسکوپ فضایی خستگیناپذیر "هابل" نگاهی خیرهکننده به اسرار بیشمار کیهان ارائه داده است و به اخترشناسان، فیزیکدانان و دانشمندان در همه رشتهها کمک کرده تا بیشتر از هر زمان دیگری در مورد کهکشانها، سیارات فراخورشیدی، قمرها و ستارگان شناخت پیدا کنند.
این تابلوی کلاسیک کهکشانی را که در ابتدا توسط تلسکوپ هابل در سال ۲۰۱۲ گرفته شده و ناسا به تازگی آن را منتشر کرده است، نگاه کنید تا به این نکته برسید که چگونه ترفندهای نوری پرسپکتیو میتوانند نتیجهگیریهای ما را در مورد آنچه به نظر میرسد حقیقت است، تغییر دهند.
روی ابر شلوغ ستارگان در مرکز این تصویر خیره کننده تمرکز کنید. آنچه میبینید کهکشان "ESO ۳۱۸-۱۳" در جنوب صورت فلکی "تلمبه"(Antlia) است. این کهکشان کوچک که در فاصله ۳۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و به کهکشان پرزرق و برق معروف است، یک کهکشان کوتوله نامنظم بیضی شکل است که تقریباً یک درصد جرم کهکشان راه شیری را در خود دارد.
مقامات ناسا در توضیح این تصویر نوشتند: کهکشان "ESO ۳۱۸-۱۳" در این تصویر، میان مجموعه وسیعی از اجرام آسمانی درخشان قرار گرفته است و چند ستاره دور و نزدیک در مقایسه با غبار تمیز موجود در این کهکشان دیده میشوند.
در اینجا "ESO ۳۱۸-۱۳" بین پراکندگی چشمگیر اجرام آسمانی بسیار درخشان قرار گرفته است. بسیاری از ستارههای همسایه که در نزدیک و دور میدرخشند، در مقایسه با خانواده نزدیک این کهکشان پرزرق و برق، بهویژه یک نمونه با درخشندگی بالا درست در وسط، توجه ما را به خود جلب میکنند.
ناسا نوشت: یکی که به طور خاص خودنمایی میکند، در نزدیکی مرکز تصویر قرار دارد و شبیه یک ستاره بسیار درخشان است که در کهکشان قرار دارد. این ستاره در کهکشان راه شیری یعنی کهکشان خودمان قرار دارد و بسیار درخشان است، زیرا از "ESO ۳۱۸-۱۳" به ما بسیار نزدیکتر است.
همچنین آن دیسکهای درخشان رنگارنگ که در باقی قاب تصویر خودنمایی میکنند، کهکشانهایی هستند که در فاصله دورتر میچرخند.
با مشاهده گوشه بالا سمت راست تصویر میتوان یک کهکشان بیضوی درخشان را به وضوح مشاهده کرد که بسیار پرجرم تر از "ESO ۳۱۸-۱۳" است، اما در فاصلهای حتی بیشتر از دیگران قرار دارد.
همچنین در لبه سمت راست این عکس میتوانیم یک کهکشان مارپیچی دورافتاده را ببینیم که تلاش میکند از دور مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات