• جمعه / ۳ تیر ۱۴۰۱ / ۰۱:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401040301439
  • خبرنگار : 71641

عملکرد سازمان مالیاتی در دو ماهه امسال نشان می‌دهد

وصول ۲۷ میلیون تومانی مالیات از خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد!

وصول ۲۷ میلیون تومانی مالیات از خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد!

در حالیکه انتقاداتی بر روند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس مطرح می‌شود و وزیر اقتصاد نبود ضمانت اجرایی در این زمینه را مانع وصول مالیات از این واحدهای مسکونی می‌داند، عملکرد دو ماهه سازمان مالیاتی نشان می‌دهد که در این مدت فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت وصول مالیات داشته است.

به گزارش ایسنا، مالیات از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، از سال گذشته عضوی از خانواده پایه‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی شد و در آن سال، بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی لوکس شناسایی شد.

در این بین، آخرین آمار اعلام شده به ایسنا در اواخر سال گذشته درباره وضعیت پرداخت مالیات خانه‌های لوکس بیانگر این است که تا آن زمان معادل ۲۰۰ میلیون تومان بوده است.

البته، روند پرداخت این پایه مالیاتی باز هم از سازمان امور مالیاتی مورد پیگیری قرار گرفت اما این سازمان از اعلام رقم دقیق پرداختی‌های مشمولان امتناع و فقط به بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد صاحبان خانه‌های لوکس در مرحله پذیرش مالیات قرار دارند، اکتفا کرد.

در شرایطی که روند کند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس، صدای بسیاری از مسئولان را بلند کرده بود، وزیر اقتصاد نیز از نبود ضمانت اجرایی برای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس گله کرد و خواستار کمک مجلس به منظور تعیین ضمانت اجرایی برای اخذ این مالیات شد.

طبق گفته خاندوزی، تا زمانی که صاحب خانه لوکسی که شناسایی شده است، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد، نمی‌توان از وی مالیات گرفت؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول آن وجود دارد.

این اظهارات خاندوزی در حالی است که بر اساس اعلام مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی، در راستای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس و مطالبه حق دولت، کسانی که نسبت به پرداخت این مالیات اقدام نکنند، طبق مقررات ماده ۲۱۸ قانون مالیات‌های مستقیم اموالشان برای وصول مالیات با رعایت مقررات قانونی مربوطه توقیف خواهد شد.

در حالی‌که مشخص نیست توقیف اموال صاحبان خانه‌های لوکس چه میزان در ترغیب آن‌ها به پرداخت مالیات موثر خواهد بود، بررسی عملکرد درآمدی سازمان امور مالیاتی در دوماهه سالجاری نیز به نوعی روند کند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس را تایید می‌کند.

بر اساس این آمار، سازمان امور مالیاتی در این مدت فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت وصول مالیات داشته است.

در آخر لازم به ذکر است که نرخ مالیات سالانه خانه‌های لوکس به شرح ذیل است:

۱- نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار

۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار

۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار

۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار

۵-نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۰۹:۴۵

مالیات باید به گونه ای باشد که از فساد جلوگیری کند نه اینکه اینقدر کم باشد که خیالی در پرداخت آن نباشد و اخر سر هم آنرا بر مبلغ خانه و یا اجاره اضافه کنند و از مستاجر و خریدار بیچاره بگیرند

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۱۳:۲۳

آخه مالک بسیاری از خانه های لوکس خود مسولانند برای گرفتن مالیات معذوریت دارند

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۱۴:۲۳

آقا مثلا طرف یک خونه خریده ۱۰۰م حالا بدلیل تورم که شما مقصر هستید شده ۱۰میلیارد و پولی هم جز خونه نداره و بازنشسته هست حالا هم باید مالیات بدهد؟؟ بنظرم واقع بینانه کنید قانون تا اجرایی بشه ... مالیات برای خانه لوکس یعنی از ۲۵میلیارد به بالا بزارین و ضمانت اجرایی هم بزارین