نوید آقاسیزاده، امروز دوم تیرماه در حاشیه همایش مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) در مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) در سال ۱۳۸۲ و برای نخستین مرتبه در مهدیه تهران فعالیت خود را آغاز کرد و هر سال با توجه به اشتیاقی که مادران همراه با شیرخوارگان خود برای شرکت در این مراسم داشتند، در سالهای بعد نیز ادامه یافت؛ به این صورت که در سال دوم این مراسم در هشت نقطه، سال سوم در ۵۴ و سال چهارم نیز در ۲۵۴ نقطه برگزار شد و در حال حاضر نیز در ۷۵۰۰ نقطه در ایران و ۴۵ کشور جهان برگزار میشود.
وی افزود: این مراسم تا کنون در ۷۵۰۰ نقطه از سراسر دنیا برگزار شده که ۵۰۰۰ نقطه آن در ایران و ۲۵۰۰ نقطه هم در ۴۵ کشورهای دیگر بوده است. این مراسم به تفکیک در ۲۷ نقطه ترکیه، ۲۶۰ نقطه عراق، ۴۶۰ نقطه پاکستان، سه نقطه کره جنوبی، ۱۱ ایالت آمریکا، چهار نقطه آلمان، ۱۱ نقطه اندونزی، ۱۲ نقطه آذربایجان و و نقاط بسیاری از کشورهای آفریقایی برگزار میشود.
مسئول هماهنگی استانهای مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) گفت: اینکه مادران همراه با شیرخوارههای خود در این مجمع شرکت میکنند نقطه عطفی دارد و آن هم قسمت نذرنامهخوانی است که در این قسمت مادران، شیرخوارههای خود را نذر یاری حضرت حجت میکنند که ما این نذرنامه خوانی را به ۱۲ زبان مختلف دنیا ترجمه کرده و داخل هر لباس گذاشتهایم و به ۴۵ تا ۶۰ کشور ارسال کردهایم. البته در طی دو سال گذشته به دلیل بیماری کرونا تا حدودی این حرکت کندتر شد اما با این وجود ما این مراسم را در ایران و خارج از کشور قطع نکردیم.
آقاسیزاده عنوان کرد: به امید خدا امسال با توجه به شور و اشتیاقی که مردم برای شرکت در این مراسم دارند به نظر میرسد که برگزاری آن به ۸۰۰۰ نقطه در ۶۰ کشور دنیا برسد. از اینرو چشم انداز ما این است که تا پنج سال آینده در ۲۱ هزار نقطه در سراسر دنیا این مراسم را برگزار کنیم. بنابراین امسال برای این مراسم مکان بهتر و بزرگتری در نظر خواهیم گرفت زیرا میدانیم که جمعیت بسیاری به استقبال این مراسم میآیند.
وی با اشاره به دوخت لباس حضرت علیاصغر و ارسال آن به سایر کشورها خاطرنشان کرد: ما در ایران ۷۰ کارگاه دوخت این لباسها را داریم که هر استان یک کارگاه دوختی دارد که برای استان، شهرستانها و روستاهای خود این نوع لباسها را تهیه میکند. همچنین سه کشور عراق، ترکیه و بحرین نیز کارگاههای دوخت مجزایی را برای خود دارند و علاوه بر این نیز یک کارگاه دوخت مرکزی برای این نوع لباسها در تهران وجود دارد که برای ۴۵ کشور دنیا و به ویژه برای مراسم اصلی که در مصلی تهران برگزار میشده، این نوع لباسها را تهیه میکند.
مسئول هماهنگی استانهای مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) بیان کرد: ما حتی در مراکز حاشیهنشین هم کارگاه دوخت لباس حضرت علیاصغر داریم که به صورت مردمی اداره میشود. همچنین باید بگویم که بحثهای مالی مجمع هم به صورت نذورات مردمی جمع میشود. به هیچ ارگانی وابسته نیستیم و به نوعی با کمکهای مردمی دوخت و ارسال این لباسها به خارج از کشور، مناطق حاشیهای کشور و روستاها و شهرهای مختلف انجام میشود.
آقاسیزاده اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال اولین سالی است که نذرنامه خوانی این مراسم به زبان اسپانیایی ترجمه شده، امیدواریم با این اقدامی که انجام دادهایم، امسال این کشور هم به کشورهای برگزارکننده مراسم اضافه شود.
وی خاطرنشان کرد: این مجمع جهانی یک گروه مردمی است، به هیچ نهادی وابسته نیست و به دلیل اینکه به عنوان اولین هیأت بینالمللی شیعه محسوب میشود، ارتباطات خوبی با مراکز شیعی که در خارج از کشور فعالیت دارند و این مراسم را برگزار میکنند دارد و این ارتباطات بیشتر از مراکزی است که در ایران این مراسم را برگزار میکنند. به نوعی مسئولانی که این مراسم شیرخوارگان را برگزار میکنند با مسئولانی که مراسم غدیر را برگزار میکنند در ارتباط هستند و به همین دلیل ما میتوانیم در کنار یکدیگر این مراسم را برگزار کنیم.
انتهای پیام
نظرات