به گزارش ایسنا، دکتر پیمان صالحی امروز در اجلاس شورای هماهنگی و برنامهریزی معاونان پژوهش و فناوری منطقه یک، در مورد شبکه ملی آزمایشگاهی کشور گفت: ما در جلسه گذشته کمیسیون دائمی هیئت امنای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، شبکه ملی آزمایشگاهی کشور را مصوب کردیم و فقط منتظر این هستیم که به صحن شورای عالی عتف برود و مصوبه نهایی را بگیریم.
وی ادامه داد: ما فقط منتظر دستور نهایی رییس جمهور هستیم که زمانی را به ما اختصاص بدهند که شورای علوم تحقیقات و فناوری را بعد از هفت سال با حضور ایشان برگزار کنیم.
دبیرکل شورای عالی عتف با بیان اینکه تمامی منابع مالی شبکه ملی آزمایشگاهی تامین شده است، گفت: ما قراردادهایی با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری منعقد کردیم و ۵۰ میلیارد تومان از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ۲۰ میلیارد تومان نیز از طرف وزارت علوم اختصاص داده شده است. همچنین دو قرارداد دیگر نیز در حال انعقاد است که دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت نیز هر یک ۲۰ میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفتهاند. فقط مبلغ وزارت جهاد کشاورزی هنوز نهایی نشده است.
وی تاکید کرد: تمام توافقات منابع مالی شبکه ملی آزمایشگاهی انجام شده و به محض این که شورای عتف آن را مصوب کند، اجرایی خواهد شد و اطلاعرسانی انجام میشود. همه آزمایشگاهها در یک پلتفرم قرار میگیرند و تمام شبکهها، یکپارچه میشوند.
معاون پژوهشی وزیر علوم در خصوص دورههای پسادکتری گفت: موضوع دورههای پسادکتری در کمیسیون دائمی شورای عالی عتف مصوب شده است و در صحن شورای عتف تصویب و نهایی خواهد شد. بر اساس بودجهای که آنجا مصوب خواهد شد، رایزنیهایی انجام میشود و بر اساس آن، طبق آییننامههایی که نوشتیم، اجرایی خواهد شد.
صالحی با اشاره به اقدامات انجامشده در خصوص نشریات، گفت: تا کنون پنج دوره کارگاه آموزشی برای نشریات برگزار شده و اگر نیازهای مالی وجود داشته، تامین کردیم. به زودی یک آییننامه مفصل در مورد پایه تشویقی به همه دانشگاهها ابلاغ خواهد شد که در حوزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگی پایه تشویقی تعلق خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ما در حال پیشبرد نمایهسازی هستیم، در ادامه فعالیت دوستان در دوره قبل حدود ۶۷۰ مجله نمایه DOAJ را گرفتهاند. کارگروهی تشکیل دادیم و یک چشماندازی ترسیم کردیم که در طی دو سال و چهار سال آینده چه تعداد از نشریات وزارت عتف میتوانند نمایه WOS و اسکوپوس را کسب کنند.
دبیر کل شورای عالی عتف در مورد پروندههای بررسیشده تاسیس انجمنهای علمی، توضیح داد: تعداد بسیار زیادی پرونده تاسیس انجمنهای علمی در دست ما مانده بود و در حال حاضر تمامی پروندهها بررسی شده است. از بین بیش از ۴۰ پروندهای که بررسی شده، فقط دو پرونده را تایید کردیم.
وی در این خصوص توضیح داد: ما بر اساس سیاست همافزایی انجمنهای علمی، به تمامی کسانی که میخواستند انجمن علمی تاسیس کنند، پیشنهاد کردیم با انجمنهای علمی دیگری که وجود دارند و بزرگتر و هم حوزه هستند، همکاری و همافزایی داشته باشند.
صالحی با اشاره به آمار انجمنهای علمی در کشور آمریکا گفت: در آمریکا ۱۱۲ انجمن علمی وجود دارد، ولی در کشور ایران ۴۱۸ انجمن علمی داریم. پس سیاست ما همگرایی در حوزه انجمنهای علمی است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در پایان این نشست بر لزوم توجه فراوان به موضوع اخلاق پژوهش و تخلفات علمی تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات