• یکشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401032920654
  • خبرنگار : 71567

رئیس انجمن دندانپزشکی ایران:

در بحث افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی تمام جوانب را در نظر بگیریم

در بحث افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی تمام جوانب را در نظر بگیریم

رئیس انجمن دندانپزشکی ایران با تاکید بر اینکه مجلس باید با نگاه همه جانبه و جامعه‌نگر به بحث افزایش ظرفیت دندانپزشکی در کشور ورود کند، گفت: نگذاریم تصمیمات اتخاذ شده در این زمینه کیفیت آموزش را زیر سوال ببرد و جایگاه عرصه دندانپزشکی ایران در جهان را خدشه‌دار کند.

به گزارش ایسنا، دکتر تاجرنیا در نشست خبری با خبرنگاران که در خصوص مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی رشته دندانپزشکی برگزار شد با تاکید بر اینکه برای تصویب هر مصوبه‌ای ابتدا باید هدف از افزایش این ظرفیت را مورد بررسی قرار دهیم، گفت: آیا هدف از این مصوبه کاهش هزینه خدمات دندانپزشکی برای مردم است. آیا با این تصمیم توزیع عادلانه‌ دندانپزشک و خدمات دندانپزشکی در کشور اتفاق می‌افتد. آیا سلامت دهان و دندان با چنین تصمیم‌هایی تامین می‌شود. در واقع سوالاتی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: روند افزایش دانشکده‌های دندانپزشکی و پذیرش دانشجوی دندانپزشکی در ایران روندی رو به افزایش است و اینگونه نیست که ما در گذشته افزایش ظرفیتی نداشته باشیم و بخواهیم در پاسخ به مصوبه اخیر پاسخ بدهیم که آیا این مصوبه به سوالات فوق پاسخ می‌دهد یا اینگونه نیست.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران خاطرنشان کرد: موضوعی که مطرح می‌شود این است که حدود نیمی از دانشجویان فعلی در کشور دندانپزشک می‌شوند و طی این ۲۰ سال گذشته نیز تعداد دانشجویان دندانپزشکی دو برابر شده است. آیا دو برابر شدن آمار دانشجویان و تعداد دندانپزشکان هزینه‌های خدمات دندانپزشکی را و ارائه خدمت را کاهش داده است و اینکه آیا قدرت خرید خدمت مردم و نهادهای بیمه‌ای، همچنین سایر نهادها افزایش یافته، بنابراین در ادوار مختلف یک درصد از دندانپزشکان و فارغ التحصیلان کشور در تهران و شهرهای بزرگ مستقر بودند و هر اندازه به تعداد این افراد اضافه شده است به پروسه دندانپزشک در کشور اضافه نشد و توزیع دندانپزشک در سطح کشور افزایش نیافته است و اگر ۲۰ سال پیش تعداد دندانپزشکان تهران ۳۰ درصد دندانپزشکان کشور بوده‌ است با افزایش ظرفیت پذیرش این آمار به عدد ۳۵ یا ۴۰ درصد برسد بیانگر این است که بخشی از این افراد به صورت قانونی و بخش دیگر به صورت غیرقانونی در تهران یا سایر شهرها متمرکز می‌شوند. بنابراین افزایش ظرفیت به توزیع نیروی انسانی منجر نمی‌شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران خاطرنشان کرد: مگر در حال حاضر رتبه ۳۰ هزار رشته علوم پزشکی در کنار رتبه زیر ۱۰۰ پزشکی و دندانپزشکی در مناطق مختلف قرار نمی‌گیرد. چرا نتیجه این اقدامات منجر به نتیجه بخش شدن تصمیمات مبنی بر عادلانه بودن توزیع نشده است. بخش عمده آن به این نکته بر می‌گردد که ما عمده مسائل را به صورت تک‌بعدی می‌بینیم و به زمینه‌های مختلف آن توجه نکردیم و تصور می‌کنیم اگر تعداد دانشجویان دندانپزشکی ما مثلا از ۴۰ هزار به ۷۰ هزار نفر افزایش یابد مشکلات ما حل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: برای نمونه در یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان یکی از همکاران به ما می‌گفتند ماهی یک بار به این استان بیایید و برنامه ایمپلنت چابهار را انجام بدهید که من به این امر پاسخ مثبت دادم و اعلام کرده‌ام با توجه به اینکه من ماهی یک یا دو روز در این شهر حضور پیدا خواهم کرد، بنابراین تعداد بیمارانی که به این خدمت نیاز دارند را آماده کنند که متاسفانه هنوز تعداد متقاضی این خدمت به پنج نفر نیز نرسیده است. بنابراین در حال حاضر افراد زیادی در شهر تهران و شهرهای مختلف مجوزهای دندانپزشکی در دست دارند اما آن خدمت را فعال نمی‌کنند چرا که هزینه تمام شده خدمت به گونه‌ای است که برای آنها به صرفه نیست که به انجام این خدمت بپردازند.

تاجرنیا خاطرنشان کرد: عمده کسانی که خدمات دندانپزشکی ارائه می‌کنند در تهران و شهرهای بزرگ متمرکز شده‌اند، چرا که خدمت گرفتن در سایر شهرها برای مردم به صرفه نیست.

رئیس انجمن دندانپزشکی ایران یادآور شد: بنابراین مسائل و عوامل چند مجهولی در خصوص تصمیم گیری در زمینه ظرفیت پذیرش دندانپزشکی دخیل است. چرا که تربیت یک دانشجو و تاسیس یک دانشکده دندانپزشکی در شرایط فعلی هزینه‌های سرسام آوری برای دولت در پی خواهد داشت. دانشگاه‌های دولتی ما مشکل کمبود بودجه در حوزه امکانات دندانپزشکی دارند و مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری نیز افزون بر این مشکلات می‌باشد.

وی اظهار کرد: پزشکی و دندانپزشکی در کشور ما اعتباری داشت. اگر کشورهای منطقه را مورد بررسی قرار بدهیم وضعیت ما از امتیاز ویژه‌ای بهره‌مند بود و اگر روزی اعتبار پزشک و دندانپزشک ایرانی در دنیا متزلزل شود آیا قابل پذیرش است؟

تاجرنیا یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مرکز آموزش مهارتی در حوزه علوم پزشکی در کشور تاسیس شده‌اند که عمده مراجعین این مراکز فارغ التحصیلان جوان هستند. بنابراین در زمانی برای عضو هیات علمی شدن یک سری ارزش و شاخص‌هایی وجود داشت که افراد تلاش می‌کردند که وارد این حوزه شوند اما امروز این دیدگاه وجود ندارد و ما دچار دور باطل شده‌ایم.

دکتر تاجرنیا یادآور شد: وقتی تعداد دانشجویان رشته دندانپزشکی در کشور افزایش یابد با توجه به آمار اعضای هیات علمی این رشته قطعا کیفیت آموزش پزشکی پایین می‌آید و متاسفانه اکثر مسئولان و تصمیم گیران حوزه آموزشی کسانی هستند که فرزندان خود را به مدارس غیرانتفاعی ثبت‌نام می‌کنند اما وقتی تعداد دانش آموزان کلاس‌های آن مدرسه افزایش یابد قطعا مدرسه‌ دانش آموزان خود را تغییر می‌دهند. بنابراین وقتی ما یک دانشجوی مهمان را در رشته دندانپزشکی به یک دانشکده دیگر انتقال می‌دهیم امکانات آن دانشکده جوابگو نیست و اختلال ایجاد می‌شود و چگونه به راحتی ما در خصوص افزایش ظرفیت دندانپزشکان تصمیم‌گیری می‌کنیم.

رئیس انجمن دندانپزشکان ایران با تاکید بر اینکه بسیاری از مراکز دندانپزشکی کشور با کمبود بیمار مواجه هستند، گفت: متاسفانه تعداد بیمارانی که باید در اختیار این مراکز برای آموزش وجود داشته باشد کم است. بنابراین طبیعتا در چنین شرایطی کیفیت آموزش بیمار تنزل پیدا می‌کند.

دکتر تاجرنیا تاکید کرد: ایران رتبه یازدهم در حوزه مقالات علمی دندانپزشکی دارد که توسط فارغ التحصیلان ۱۰ یا ۲۰ سال پیش انجام داده‌اند. نگذاریم شرایط کشور به گونه‌ای شود که اعتبار و وجاهت کشور در این عرصه خدشه دار شود.

وی در پایان با بیان اینکه مجلس و کمیسیون‌های تخصصی آن در حوزه تصمیم گیری‌های مهم و کلان کشور ورود کنند، گفت: من معتقد هستم مجلس باید نگاه همه جانبه و جامع‌نگر به مسائل کشور داشته باشد و با توجه به این رویکرد لازم است به موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی ورود کرده و کمیسیون‌های بهداشت و درمان و ... به صورت تخصصی در این زمینه اظهار نظر کنند تا تصمیمات نهایی به نفع جامعه و کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha