• یکشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401032920049
  • خبرنگار : 50072

ضدآفتابی برای زمین

ضدآفتابی برای زمین

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) قصد دارند برای مبارزه با تغییرات اقلیمی مانعی بین زمین و خورشید قرار دهند.

به نقل از ساینس، این طرح را گروهی از محققان این موسسه برای جلوگیری از فجایع بیشتر ناشی از تغییرات اقلیمی پیشنهاد کردند که شامل مجموعه‌ای از حباب‌های فضایی غول‌پیکر به‌ عنوان آفتابگیر است که مانند مانعی بین زمین و خورشید عمل می‌کند.

این پروژه که با عنوان «حباب‌های فضایی» به رهبری آزمایشگاه شهرهای حساس موسسه فناوری ماساچوست اداره می‌شود، سوال معقولی را مطرح می‌کند که پاسخی عجیب برای آن ارائه کرده‌اند؛ اگر میزان تغییرات آب‌وهوایی از قبل بسیار فراتر رفته، چه چیزی می‌تواند ناجی وضعیت اضطراری ما باشد؟

این کنسرسیوم آزمایشگاهی و تحقیقاتی در یک بیانیه مطبوعاتی پیشنهاد می‌کند یکی از این اقدامات اضطراری شامل چیزی است که آن‌ها «ژئومهندسی خورشیدی» می‌نامند؛ یک زمینه تحقیقاتی بسیار نظری و مطالعه نشده با هدف انعکاس کسری از نور خورشید که به زمین می‌رسد.

این فرضیه در اصل ساده و شامل پرتاب فضاپیمایی است که حباب‌های شفاف بین خورشید و زمین ایجاد می‌کند.

در این بیانیه آمده، از آنجایی که حباب‌ها می‌تواند عمدا با شکستن تعادل سطحی خود از بین برود، این امر راه‌ حل مهندسی زمین خورشیدی را کاملا بازگشت‌پذیر می‌کند و زباله‌های فضایی را به میزان قابل‌ توجهی کاهش می‌دهد.

محققان خاطرنشان کردند: این حباب‌ها احتمالا می‌تواند از یک لایه نازک و شفاف سیلیکون و ماده دیگری ساخته شود و به بهترین وجه در نقطه لاگرانژ بین خورشید و زمین قرار گیرد و اجازه دهد آن در مداری ثابت نسبت به زمین باقی بماند.

در حالی که این موضوع کاملا به معنای واقعی کلمه امکان‌پذیر است اما از لحاظ ریاضیات نیز موضوع بررسی شد و همان‌طور که محققان اشاره کردند، اگر ما ۱.۸ درصد از تابش خورشیدی را قبل از برخورد به سیاره زمین منحرف کنیم، به‌ طور کامل گرمایش جهانی امروز را معکوس خواهیم کرد.

محققان تاکید کردند این روش به‌ عنوان یک راه‌ حل جامع برای تغییرات آب‌وهوایی در نظر گرفته نشده بلکه به منظور تکمیل سایر تلاش‌ها در کاهش تاثیرات منفی تغییرات آب‌وهوایی است.

با توجه به اینکه تلاش‌های فعلی ما به اندازه کافی برای جلوگیری از فاجعه اقلیمی پیشرو انجام نشده، احتمالا زمان آن رسیده که خارج از چارچوب فکر کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha