به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری در خطبه نماز جمعه این هفته تهران با تأکید بر ضرورت جهاد تبیین گفت: بستر اصلی جهاد تبیین، فرهنگ عمومی تبین است. زودباوری، سادهانگاری، ظاهربینی، شتابزدگی و تعجیل در قضاوت از یک طرف و از طرف دیگر خودعالمپنداری زمینههای خطرناکی است که مخاطرات امنیتی - اخلاقی جامعه را زیاد کرده و فرد را گرفتار آسیب میکند. گاهی درباره یک قطعه فیلم، یک قطعه عکس یا فراوانی یک خبر قضاوت میکنیم. گاهی باعث میشود افراد سادهانگار و ظاهربین به پل ارتباطی برای شیاطین و دشمنان بدل شوند.
خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران ادامه داد: اینجاست که فرمان خداوند آمده است و به جامعه مؤمنان میگوید مراقب باشید که با دست خودتان، خودتان را گرفتار نکنید. اگر این اتفاق بیفتد به خودمان میآییم و متوجه میشویم که بازار فرقه سازی، بدعت و بیحیاییها زیاد شده است. راهکار، مواجهه عاقلانه، متفکرانه، هوشمندانه، آگاهانه، و متعهدانه با اخبار و گزارشها و تحلیلهاست. مخصوصا اگر خبر مهم باشد و منبع خبر ناامن باشد، روند مذکور بسیار مهم است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه احتیاط این است که حتی اگر خبری را از منبع موثقی میشنویم، درنگ کنیم، گفت: ممکن است یک خبر به آبروی یک نفر ضربه بزند. قرآن سردمداران کفر را فاسق معرفی کرده است و ممکن است که یک خبر از شبکههای معاند باشد. جریان نفاق هم جزء فاسقین هستند. ناکارآمدان تباهگر منافع عمومی جزء این دسته هستند. بنابراین اگر خبری از سمت شبکههای معاند آمد، باید درنگ کنیم.
وی در بیان دستورالعملی برای مواجهه با اخبار اظهار کرد: در وهله اول، هیچ قضاوتی نکنید. به هیچ وجه آن خبر را بازنشر نکنید. در آخر تحقیق کنید و سند بخواهید. اگر خودتان تخصص دارید، نظر دهید و اگر کذب بود، تکذیب کنید. اگر تخصص ندارید، با متخصص مشورت کنید. اگر موضوع بسیار اساسی و از موضوعات مربوط به امت اسلام است، باید موضوع را به ولی امر ارجاع دهید. در این صورت جامعه در امن و امان میماند.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه با تبریک و تهینیت آغاز برگزاری مراسم حج و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مصطفی چمران برای مجروحان حادثه قطار مشهد - یزد طلب عافیت و برای جانباختگان طلب مغفرت و برای خانوادهها طلب صبر و آرامش کرد.
وی تأکید کرد: باید تدابیر مناسبی اتخاذ شود تا هرگز شاهد چنین رخدادهایی نباشیم. چنین اتفاقاتی درس عبرت است. باید بررسی کرد تا تکرار نشود.
کم شدن تلفات کروناویروس نیازمند "همایش ملی شکر" است
حجت الاسلام حاج علی اکبری، کم شدن تلفات پاندمی کرونا در ایران را "یک اتفاق بزرگ و مبارک" عنوان کرد و گفت: پس از تلخیها، دشواریها و محدودیتها، به روزهایی رسیدیم که حتی یک مرگ هم نداشتیم. این از مواردی است که نیازمند "همایش ملی شکر" است. به نظرم حق مسئله ادا نشده است. در شلوغی گرانیها و جنگ روانی دشمن، نه دیده شد و نه سپاسگذاری شد. لازم است تقدیر از دستاندرکاران در دستور کار قرار بگیرد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به مختل شدن امنیت فکری، غذایی، و سیاسی جهان در دوره اوج کرونا اظهار کرد: هیچ کس باور نمیکرد که پنج گرم ویروس چرخ دنده پنج قاره را به چالش بکشد. جهان درباره ساختارهای بهداشتی خود بسیار مدعی بود؛ اما بسیاری از این کشورهای مدعی هنوز درگیر ویروس هستند. آنها دوست ندارند موفقیت جمهوری اسلامی به چشم بیاید. لازم است بابت این موفقیت سپاسگذار باشیم. نقش رهبری در این میان بسیار مثال زدنی بود. نقش رهبری در مدیریت کرونا یک موضوع مستقلی برای بحث است.
خطیب نماز جمعه تهران درباره نقش مقام معظم رهبری گفت: پشتیابی، سخنرانی، امیدآفرینی، تشکیل ستاد ملی، به میدان آوردن نیروهای مسلح و برگزاری رزمایش مواسات، دعوت ایشان از جامعه برای دعا، از تدابیر امام امت بود. وجود زیرساخت شبکه ملی بهداشت جزء افتخارات جمهوری اسلامی است. از برکت نظام و انقلاب اسلامی وجود شبکه بهداشت تا عمق روستاها و در سه سطح پایش، رصد، و واکسن رفته است.
نهادهای دینی در ایران در صدر مراعات بهداشتی کرونا بودند
وی با اشاره به رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم تصریح کرد: همراهی مراکز دینی مثال زدنی بود. نماز جمعه در صدر مراعات بهداشتی بود. مساجد رتبه سوم را داشتند. این باعث افتخار است. نهاد دین در مراعات فاصله اجتماعی خوش درخشید. همراهی مردم هم بسیار تأثیرگذار بود. مردم محدویدتها را بپذیرفتند، رزمایش مواسات برگزار کردند. ایران در این رزمایش منحصر به فرد بود. چنین چیزی نمونه ندارد. هیچ ملتی شبیه ملت ایران در شرایط بحرانی کنار هم نایستادند. ایران خانه مهر و محبت بود از نیروهای داوطالب بگیرید تا کادر درمان. در این بحران، خاطرات دفاع مقدس زنده شد.
در بسیاری از مواقع موفق به مبارزه با فساد نمیشویم
خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش در انتقاد از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها گفت: در بسیاری از مواقع در مبارزه با فساد موفق نمیشویم. مصادیقی را دنبال میکنیمف اما به نتیجه نمیرسیم. ما سراغ معلولها میرویم، از علتها غافلیم. یکی از مصادیق این شجره خبیث که در محیط شهرداری و ساخت و سازها نفوذ کرده است، کمیسیون ماده ۱۰۰ است. بررسیها نشان میدهد که بخش عمدهای از فسادها به این موضوع برمیگرد. این ماده از سال ۱۳۴۵ وارد شده است. تخلفات حوزه ساختمان مثل تجاوز به معابر شهری، عدم استحکام احداث بنا بدون پروانه، افزودن به زیربنا و تا تغییر کاربری زمین، در اختیار این کمیسیون است. تخلفاتی صورت میگیرد و سپس این تخلفات به این کمیسیون ارجاع میشود. بیش از نیمی از پروندهها جریمه مالی شده و بسته میشوند.
وی با بیان اینکه بسیاری از سرمایه داران بزرگ از ابتدای ورود به این چرخه تخلف میکنند، گفت: در نقشههایشان مشخص است. برای پوشاندن این بخش پولهای کثیف وارد میکنند. فساد تولید میشود. رشوه میدهند. پس از مدتی میبینیم که در کنار گوشمان شهرکهای کاخ نشینی شکل میگیرد که خاری میشود در چشم حزب الله و مومنین مثل لواسان یا اقصی نقاط کشور. مبارزات و پیگیریهایی که انجام میشود به هیچ جا نمیرسد؛ چرا که قانونی است. فردی تخلف کرده و جریمه پرداخته است. مسئله ریشه دار است. متروپل از چنین جایی سر در میآورد. اگر شاهد تضییع حقوق بیت المال و نابودی منابع عمومی و رشد طبقه سرمایه دار کذایی هستیم، از چنین جاهایی آب میخورد. یکی از مهم ترین ریشه ها کمیسیون ماده ۱۰۰ است. از دولت، مجلس و قوه قضائیه میخواهم با سرعت و قاطعیت پیگیری کنید و ریشه فساد را خشک کنید.
املاکیها طرف مستأجرین را بگیرند
خطیب نماز جمعه تهران درباره افزایش اجاره بها تصریح کرد: خبر خوبی که شنیدیم این است که وزیر راه و شهرسازی وعده بسته مناسب و جدی را دادهاند که به زودی مطرح خواهد شد. این از طرف دولت؛ اما در شرایط فعلی که برادران و خواهران ما در حالت اضطرار هستند، توقعات عجیب و غریب در اجاره و ودیعه اخلاقی نیست. موجرها رعایت کنند و مهلت دهند. این پولها عجیب و غریبی که تحمیل میشود، تمیز نیست. نباید برادر یا خواهر شما مضطر شود. این پولها برکت ندارد. خرج دارو و درمان میشود. حقوق نسلهای آینده ما در حال تضییع است. املاکیها طرف مستأجرین را بگیرند.
هم مذاکره میکنیم هم زیر بار زور نمیرویم
وی در پایان از دیپلماسی دولت تشکر کرد و گفت: از دیپلماسی فعال منطقهای دولت فعلی ممنون هستیم. دارند به آنچه وعده داده بودند و خواست رهبری است، عمل میکنند. امیدواریم این مسئله با قوت دنبال شود. همین موضع عزت مندانه را ادامه خواهیم داد. هم مذاکره میکنیم و هم زیر بار زور نمیرویم. انشاءالله با قوت این روش را ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات