محمد اسدی جمعه ۲۷ خرداد در حاشیه بازدید از مجموعه قصر ابونصر که با حضور مسئولان شهری و استانی برگزار شد، گفت: قصر ابونصر یک اثر تاریخی معروف اما ناشناخته است به گونهای که حتی بعضی از شهروندان ساکن در شیراز نیز از موقعیت این اثر اطلاعی ندارند.
او افزود: مجموعه تاریخی قصرابونصر به دلیل دارا بودن پتانسیلهای متعدد اعم از تاریخی و طبیعی بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذار است که علاوه بر احیای این مجموعه بی شک برای سرمایه گذار نیز کسب درآمد خواهد داشت.
معاون گردشگری استانداری فارس نیز در این بازدید بیان کرد: در بولوار نصر شرقی دو اثر تاریخی قصر ابو نصر و برم دلک که خاستگاه شکل گیری اولیه شهر شیراز نیز هستند، وجود دارد که احیا، و بازسازی این دو اثر در راستای جذب گردشگر و توریست بسیار اهمیت دارد.
محمد فرخزاده ادامه داد: شهرداری شیراز در حال حاضر با تملک قسمتی از این مجموعه ۳۲هکتاری اقداماتی در راستای احداث پارک و احیای ان انجام داده اما با توجه به وسعت زیاد این مجموعه و هزینههایی که دارد با جذب سرمایه گذار در احیاء و بازسازی این مجموعه بی شک نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
او با بیان این مطلب که در این مجموعه از لحاظ اقلیم علاوه بر آثار تاریخی جاذبههای طبیعی، کوهها و ارتفاعات بسیار زیبایی نیز وجود دارد که میتوان در طراحی این مجموعه از این عناصر نیز الهام گرفت، افزود: برای احیاء و بازسازی این اثر تاریخی باید طراحی آن متناسب با محیط مجموعه انجام گیرد و همچنین با توجه به اینکه در گذشته اطراف آن ساخت و سازهای غیر مجاز انجام گرفته و تمام راههای ورودی به این مجموعه نا متناسب است و باید در خصوص ورودی به این مجموعه نیز اقدامات لازم انجام گیرد.
فرخ زاده گفت: اداره کل میراث فرهنگی در خصوص احیای این مجموعه حساسیتهایی داشتند که با جلسات و کارشناسیهای انجام گرفته با درجه بندی اطراف اثر این آمادگی وجود دارد که بتوانیم کل مجموعه قصر ابو نصر احیاء و بازسازی شود.
رضا محمدیان، رئیس کمیسیون سومین حرم اهل بیت(ع)، زیارت و گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید با بیان این مطلب که امنیت، حفظ و نگهداری آثار تاریخی بدون شک با احیاء و بازسازی آن مجموعه بیشتر خواهد شد، ادامه داد: مسائل و مشکلات در مسیر سرمایه گذاری باید تسهیل شود در شهر شیراز سرمایه گذار با شک و تردید حضور پیدا میکند و ما باید مسیر سرمایه گذاری را هموار کنیم و این مجموعه تاریخی فرصتی است که با تسهیل و همکاری با سرمایه گذار علاوه بر احیای این مجموعه تاریخی و با ایجاد امنیت و تسهیل در امور بستر لازم بخش خصوصی و سرمایه گذاری در اشتغال، فرهنگی ، اقتصادی و ... در سطح شیراز را فراهم کنیم.
حمیدرضا اسماعیلی، رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری شیراز نیز گفت: سازمان سرمایه گذاری شهرداری شیراز به دنبال هموار کردن مسیر سرمایه گذاری در مناطق مختلف شهر شیراز است و این آمادگی را داریم تا همکاری لازم در راستای حضور سرمایه گذار در احیا و بازسازی این مجموعه تاریخی با بخش خصوصی داشته باشیم.
سید مؤید محسننژاد، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز در این بازدید گفت: اعتقاد داریم وقتی یک اثر تاریخی احیاء و بازسازی شود و حضور گردشگر در مجموعه داشته باشیم حفاظت از اثر نیز بهتر انجام خواهد گرفت.
او ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی همکاری لازم با شهرداری شیراز با توجه به اینکه در راستای احیاء و بازسازی اطراف این اثر اقدام کرده، داشته و خواهد داشت و بی شک از حضور بخش خصوصی و سرمایه گذار در این خصوص نیز میتوان بهره برد تا علاوه بر کاهش هزینه مدت زمان کمتری نیز به نتیجه برسیم.
قاسم اکبری، شهردار منطقه هفت شیراز نیز در این بازدید با ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در این مجموعه توسط شهرداری منطقه هفت گفت: حریم درجه یک قصر ابو نصر ۳۲ هکتار است و شهرداری در حدود ۷ هکتار از این مجموعه را تملک کرده که اقدامات عمرانی آن در حال انجام است.
او ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر هزینه تملک زمینهای اطراف این مجموعه بسیار زیاد است که با جذب سرمایه گذار و حضور بخش خصوصی میتوان تمام مجموعه را احیا و بازسازی کرد و شهرداری نیز در قسمت ورودی این اثر و قسمت تملک شده تمرکز داشته باشد.
اکبری اضافه کرد: هر اقدامی که شهرداری انجام میدهد در راستای خدمات رسانی مطلوب به شهروندان است و میتوان با حضور سرمایه گذار علاوه بر رونق اقتصادی خدمات مطلوب نیز به شهروندان ارائه بدهیم و بدون تردید با احیای کامل این مجموعه شاهد حضور گردشگان داخلی و خارجی در این اثر خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات