• پنجشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401032618645
  • خبرنگار : 71641

چرا اصناف به مالیات اعتراض دارند؟

چرا اصناف به مالیات اعتراض دارند؟

در روزهای اخیر اصناف و صاحبان مشاغل به روند اخذ مالیات عملکرد سال گذشته اعتراض دارند که مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی علت این موضوع را شرح داد.

شاهین مستوفی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اعتراضات اخیر اصناف به مالیات و مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۰ برای آن‌ها تا پایان خردادماه امسال، اظهار کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، اقلام واریزی از طریق حساب شاپرک به دستگاه‌های پوز یا حساب مؤدیان مالیاتی به عنوان حساب تجاری تلقی می‌شود و سازمان امور مالیاتی باید این واریزی‌ها را میزان فروش مؤدی در نظر بگیرد. در سال گذشته اطلاعات مربوط به این موضوع در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار نگرفته بود اما از آنجا در سالجاری این اطلاعات به سازمان رسیده، حجم فروش اصناف و مشاغل شفافیت پیدا کرد و سازمان نیز نسبت به اخذ مالیات در مقابل این میزان فروش اقدام کرد.  

مالیات ۱‌.۳ میلیون بین صفر تا ۵ میلیون تومان 

وی افزود: از آنجا که اصناف از این تغییر رویه اطلاع نداشتند، همکاری‌های خوبی با اصناف صورت گرفت و آستانه افزایش مالیات برای آنها در نظر گرفتیم. نسبت سود فعالیت اصناف را بسیار پایین آوردیم و در نتیحه این اقدامات از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار صنف که می‌توانند از طریق تبصره ماده ۱۰۰، تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند، مالیات یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر از آنها بین صفر تا ۵ میلیون تومان است.  

مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی با بیان اینکه تبصره ماده ۱۰۰ یک اختیار قانونی است که به سازمان امور مالیاتی برای رعایت حال اصناف و یا مشاغل خرد داده شده است، ادامه داد: با توجه به تعریفی که در قانون بودجه امسال برای تعیین حد آستانه تبصره ماده ۱۰۰ انجام شده که ۳۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴، معادل یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان بود؛ با پیگیری‌های سازمان امور مالیاتی و وزیر اقتصاد، این حد آستانه افزایش پیدا کرد تا مؤدیان بیشتری مشمول این طرح شوند که این سقف به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون رسید.  

مستوفی در ادامه گفت: کسانی که فروش و درآمد ارائه خدمات آنها تا ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان باشد، از شرایط تبصره ماده ۱۰۰ بهره‌مند می‌شوند. همه اصناف و صاحبان مشاعل مکلف هستند تا اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند که در این اظهارنامه، درآمد و سود خود را ابراز می‌کنند و سازمان امور مالیاتی نسبت به سود فعالیت آن‌ها، مطالبه مالیات خواهد کرد. برخی از اصناف به این دلیل که امکان نگهداری اسناد و مدارک مربوط به سود و فروش برایشان میسر نیست، می‌خواهند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند که طبق این تبصره، سازمان امور مالیاتی مالیات را برای اصناف به شکل مقطوع محاسبه می‌کند و اگر این میزان مالیات مورد پذیرش اصناف باشد، دیگر نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نخواهد بود.  

ماجرای ارائه لایحه تنفس یکساله مالیاتی چیست؟  

وی درباره ارائه لایحه تنفس یکساله مالیاتی برای اصناف اظهار کرد: در جلسه وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اتحادیه اصناف، این موضوع مطرح شد که تنفسی در اجرای بند دو تبصره ۱۲ صورت گیرد نه تنفس یکساله مالیاتی. از آنجا که ارائه لایحه به مجلس و بررسی‌های آن زمانبر است و اصناف نیز تا پایان خردادماه فرصت دارند که اظهارنامه مالیاتی پر کنند بنابراین، برای رسیدگی به این موضوع بهتر است تا خواسته‌های اصناف از طریق سران قوا و یا ستاد کرونا مورد بررسی قرار گیرد تا زودتر به نتیجه برسد. در این زمینه، اگر مصوبه‌ای برای سازمان ابلاغ شود، سازمان امور مالیاتی حتما آن را اجرا خواهد کرد.  

مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی درباره تمدید مهلت اصناف برای ارائه اظهارنامه مالیاتی بیان کرد: این موضوع برای سازمان و سران قوا ارسال شده و اگر تا پایان مهلت باقی مانده برای اصناف در جهت ارائه اظهارنامه مالیاتی، این تمدید مهلت تا پایان ۱۵ تیرماه تصویب شود، قطعا سازمان امور مالیاتی این موضوع را اجرا خواهد کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۲۱:۴۱

اصناف تا حالا فرار مالیاتی زیادی داشتند و الان دستگاه کارتخوان تا حدودی درامدشان را مشخص کرده و بالا و پایین می روند....طرف اجناس داشته را به نرخ جدید می فروشه و ایا مالیات هم اینطور میده....الان بیایید بنده صدها مورد نشان دهم که با درامد بسیار بالا مالیات درست نمی دهند.....مالیات حق حاکمیت است و باید عرضه داشته باشه و بگیره...طرف میگه من در سال پنجاه میلیون درامد ندارم پس اجاره مغازه در سال سیصد میلیون است و بده اجاره.....من شغل ازاد دارم ولی در ایران فقط کارمند مالیات درست میده

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۲۱:۴۳

خیلی عالی توضیح دادن علت اعتراض اصناف رو ،فکر کنم الان خود کسانی که اعتراض کردن از کارشون پشیمون شدن

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۱۱:۳۶

مردم پول ندارن خرید کنند و فقط اجناس رو نگاه میکنند و رد میشوند ،دولت برای هر کارتخوان سقف تراکنش گذاشته اونهم اجباری حالا مالیات هم میخواد بگیره چقدر جالب!اگر آمار در آمدهای مردم و حسابها و وتراکنش ها رو رصد میکنه آمار قسط و قرض وبدهی ها و هزینه های دانشجویی ،آب و برق و گاز و تلفن و تعمیرات وسایل خونه و خوراک و بنزین رو هم در بیاره،هزینه هر خانواده ایرانی چهار نفره حداقل شش میلیون بدون اجاره خونه و خرجهای جانبی و دانشجویی و جهیزیه و میهمانی و.......

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۱۲:۲۹

سلام متاسفانه شیوه اخذ مالیات برا اساس تراکنش ها کاری ناپسند است، مثل کافی نت و دفاتر خدماتی یا موبایل فروشی یا لوازم خانگی و سایر اصناف که چنین گردش حساب بالایی دارند، ایا تمام و کمال مبلغ دریافتی همش سود حساب میشه؟؟؟ آخه کسی که این مصوبه رو صادر کردند پبش خودشان چی فکر کردند!؟ اخذ مالیات معقول و منصفانه را خواستاریم.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۹

کافی نت که درآمدش سود خالصه. تعمیر گاه ها درآمدشون سود خالصه.چرا از دادن پنج میلیون مالیات فرار میکنند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۲۱:۲۲

الان عداهای ازاصناف بخصوص در فروشندگان شیر الات و لوازم ساختمانی اصلا دستگاه پوز ندارند شماره کارت خود و یا شماره خانم و یا دختر و پسرشان می دهند نکته بعدی پزشکان هستند انها هم فقط ویزیت را با دستگاه پوز و سایر خدمات را با کار باید واریز کنیم مثلا ذ چشم پزشکی ها نکته بعد کسانی که تعمیر کارند و یا نما کارند و یا در زیر پارگینگ خانه خودشان تعمیرات دارند اصلا دستگاه پوز ندارند و کارت بکارت انجام می شود

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۶

میگه تا چهار میلیارد وهشتصد میلیون معافند یعنی چه. چطور کارمندان بیشتر از اصناف مالیات میدن