به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه چین گفته است که این کشور "حاکمیت، حقوق حاکمیتی و صلاحیت قضایی بر روی تنگه تایوان" دارد و اینکه "برخی از کشورهای خاص تنگه تایوان را «آبراه بینالمللی» مینامند، ادعای نادرستی است."
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در رابطه با این مساله به رویترز گفت: تنگه تایوان یک آبراه بینالمللی است، بدین معنا که تنگه تایوان منطقهای است که آزادیهای دریاهای آزاد، شامل آزادی کشتیرانی و پرواز بر فراز آن طبق قوانین بینالمللی تضمین میشود.
ند پرایس گفت: جهان علاقه پایدار به صلح و ثبات در تنگه تایوان دارد و ما این موضوع را برای امنیت و شکوفایی گستردهتر منطقه هند و اقیانوس آرام مهم میدانیم.
او نگرانیهای ایالات متحده در مورد "لفاظیهای تهاجمی و فعالیتهای قهرآمیز چین در مورد تایوان" را تکرار کرد و گفت که ایالات متحده "به پرواز، کشتیرانی و عملیات هر کجا که قوانین بینالمللی اجازه دهد، از جمله عبور از تنگه تایوان، ادامه خواهد داد."
پیش از آن در روز سهشنبه، سخنگوی وزارت خارجه تایوان موضع چین را "استدلال غلط" نامید. روز چهارشنبه، سو تسنگ-چانگ، نخستوزیر تایوان گفت که این تنگه "به هیچ وجه دریای درون مرزی چین نیست."
او به خبرنگاران گفت: جاهطلبی چین برای بلعیدن تایوان هرگز متوقف یا پنهان نشده است. تنگه تایوان یک منطقه دریایی برای کشتیرانی بینالمللی آزاد است.
همچنین سخنگوی وزارت خارجه تایوان تاکید کرد: تایوان همواره به اقدامات کشتیهای خارجی در تنگه تایوان که مطابق با قوانین بینالمللی باشد، به ویژه عبور بیضرر احترام میگذارد. ما ماموریتهای کشتیرانی آزادانه آمریکا به منظور ارتقای صلح و ثبات منطقهای را درک کرده و از آن حمایت میکنیم.
تنگه تایوان منشاء تنش نظامی گاه و بیگاه از زمان شکل گیری تایوان؛ یعنی فرار دولت جمهوری چین شکستخورده در ۱۹۴۹ به تایوان پس از شکست در یک جنگ داخلی با کمونیستهایی که جمهوری خلق چین را تشکیل دادند.
در سالهای اخیر کشتیهای جنگی آمریکا و در مواردی کشتیهایی از کشورهای متحد آن نظیر انگلیس و کانادا از این تنگه گذر کرده و خشم پکن را برانگیختهاند.
انتهای پیام
نظرات