بهمن داراب زاده در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در آستانه فرارسیدن ایام گرم سال و فصل تابستان هستیم که طبیعتا با افزایش و رشد مصرف انرژی برق مواجه خواهیم بود و مثل همیشه و به روال سنوات قبل از همه مردم به ویژه هم استانی های با فرهنگ درخواست داریم در بحث مدیریت مصرف برق و هوشمندانه استفاده کردن از انرژی به ما یاری دهند تا بتوانیم تابستان پیش رو را با موفقیت سپری کنیم.
وی افزود: تمامی اقدامات، برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم برای عبور موفق از پیک مصرف در سطح وزارت نیرو، شرکت توانیر و شرکت برق منطقه ای گیلان انجام گرفته و همچنین تفاهم نامه هایی با صنایع بزرگ و کوچک منعقد شده تا در ایام پیک و فصل تابستان به ما کمک کنند.
داراب زاده گفت: تمامی نیروگاه های کشور در آمادگی کامل قرار دارند و کارکنان برق منطقه ای گیلان نیز با تلاش شبانه روزی آماده خدمات رسانی هستند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای گیلان عنوان کرد: تمامی برنامه ریزی ها و هماهنگی های انجام شده با همکاری، همدلی و همراهی مردم امکان پذیر خواهد بود. آنچه در مجموعه وزارت نیرو سرمایه گذاری شده این است که در بخش مشترکین خانگی مشکلی نداشته باشیم و با محدودیتی مواجه نشویم.
وی مدیریت مصرف یا بهینه استفاده کردن از برق را به معنای استفاده نکردن و یا حتی کم استفاده کردن ندانست و افزود: در بحث مدیریت مصرف اگر سه واژه کلیدی «به جا»، «به اندازه» و «به موقع» را مد نظر قرار دهیم و این واژه ها را دائما تکرار و به یکدیگر یادآوری کنیم، می توانیم بگوییم که در این مبحث به اهداف خودمان نزدیک شده ایم.
داراب زاده، با تاکید بر لزوم استفاده «به جا»، «به اندازه» و «به موقع» از برق، عنوان کرد: استفاده «به جا» یعنی اینکه اگر در محیطی هستیم و نیاز به روشنایی و وسایل سرمایشی است، پس از استفاده از این امکانات هنگام خروج، لامپ ها و کولرها را خاموش کنیم، یا اگر در خانه و در پذیرایی مشغول تماشای تلویزیون هستیم لامپ ها و کولر اتاق را خاموش کنیم. در محیط اداره نیز باید به همین شکل رفتار شود.
وی اضافه کرد: استفاده «به اندازه» یعنی اینکه در محیط کار یا در خانه ممکن است چندین لامپ وجود داشته باشد اما برای داشتن روشنایی مناسب نیاز نداشته باشیم همه لامپ ها را روشن کنیم، یا اینکه دمای کولر را روی عدد ۲۴ یا ۲۵ درجه سانتیگراد بگذاریم و از سرد کردن بیش از حد اتاق خودداری کنیم، یا مغازه داران در طول روز برای مغازه یا فضای بیرون مغازه از روشنایی طبیعی استفاده کنند و از روشن کردن لامپ های متعدد اجتناب کنند.
مدیرعامل برق منطقه ای گیلان، استفاده «به موقع» را نیز به معنی استفاده کردن از انرژی برق در زمان مناسب دانست و گفت: در ساعات پیک مصرف برق، ساعت ۱۲ ظهر الی ۱۷ و ساعت ۲۰الی ۲۴ از وسایل پرمصرف برقی استفاده نکنیم و استفاده از آن را به روزهای تعطیل و ساعات اولیه صبح موکول کنیم؛چرا که علاوه بر اینکه بار اضافی بر شبکه تحمیل می کند می تواند باعث بروز مشکلات شود. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز با وجود کنتورهای هوشمند، استفاده از برق در ساعات پیک بار از نظر اقتصادی به صرفه نخواهد بود.
داراب زاده متذکر شد:باید سه واژه «به جا»، «به اندازه» و «به موقع» را در ذهنمان داشته باشیم و دائما مرور و تکرار کنیم و به دیگران هم بگوییم لذا از خبرنگاران به عنوان سفیران صنعت برق کشور انتظار داریم مباحث مدیریت مصرف برق را اطلاع رسانی کنند تا این موضوع به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
مدیرعامل برق منطقه ای گیلان با اشاره به لزوم، اهمیت و ضرورت مدیریت مصرف انرژی، عنوان کرد: ما به عنوان مسلمان و با توجه به سفارشاتی که در دین مبین اسلام برابر آیات، روایات و احادیث شده موظف هستیم اسراف در مصارف نداشته باشیم. شاید بعضا افرادی در استفاده از برخی نعمات خدادادی بی توجهی کنند که به عنوان یک مسلمان این آموزه ها باید مورد توجه و تاکید ما باشد.
وی گفت: منابع و ذخایر سوخت های فسیلی دارای محدودیت بوده و ما باید به عنوان وظیفه این منابع را برای آیندگان حفظ کنیم و به فکر آنها نیز باشیم. نکته دیگر اینکه در نیروگاه ها برای تولید برق از مقادیر زیادی ذخایر آب، آب رودخانه ها، چاه ها و سفره های زیرزمینی استفاده می شود که این آب پس از استفاده در نیروگاه و انجام فعل و انفعالات مختلف دیگر به عنوان آب معمول نمی توان مورد استفاده قرار گیرد و در حقیقت بخشی از منابع آبی را هم از دست می دهیم.
داراب زاده عنوان کرد: برای اجرای یک پروژه در صنعت برق باید هزینه ها و سرمایه گذاری های زیادی را انجام بدهیم و صنعت برق بسیار هزینه بر و سرمایه بر و زمان بر است. حتی اگر همه امکانات هم وجود داشته باشد، باز اجرای پروژه ها بسیار طولانی و زمان بر است.
مدیرعامل برق منطقه ای گیلان خاطرنشان کرد: در دنیا به برق به عنوان یک کالا و خدمت دم دستی نگاه نمی شود و به عنوان یک کالای ارزشمند از آن یاد می شود و با توجه به وضعیتی که انرژی در دنیا دارد و کمبودهایی که در این زمینه وجود دارد باید قدر این نعمت خدادادی را بدانیم.
انتهای پیام
نظرات