• یکشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401032214867
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل دامپزشکی خوزستان:

تلفات دامی در پی تنش آبی در حوضه کرخه گزارش نشده است

تلفات دامی در پی تنش آبی در حوضه کرخه گزارش نشده است

ایسنا/خوزستان مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به تعبیه مه‌پاش و حوضچه‌های آب‌تنی برای دام‌ها و گاومیش‌ها در حوضه آبریز کرخه، گفت: امسال تاکنون تلفات دامی در پی تنش آبی در حوضه کرخه نداشته‌ایم.

دکتر مصطفی کنارکوهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کم‌آبی حوضه آبریز کرخه و وضعیت دام‌ها به ویژه گاومیش‌های موجود در منطقه اظهار کرد: نیروهای دامپزشکی به صورت مستمر و به ویژه در ایامی که احتمال کاهش آب ورودی به انشعابات کرخه و تالاب هورالعظیم وجود دارد، در اقصی نقاط استان خوزستان به ویژه در چهار شهرستان حوضه آبریز، رصد و پایش شرایط و اقدامات مورد نیاز را انجام می‌دهند.

وی افزود: با توجه به اقدامات مهم و موثر جهاد کشاورزی خوزستان در خصوص تعبیه تعداد قابل ملاحظه‌ای مه‌پاش و حوضچه‌های آب‌تنی برای دام‌ها و گاومیش‌ها، امسال تاکنون هیچ تلفات دامی در پی تنش آبی در این حوضه نداشته‌ایم و گزارشی در این خصوص از سوی شهرستان‌های مربوطه و اکیپ‌های مجهز اعزامی از سوی اداره‌کل دامپزشکی خوزستان ارائه نشده است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: در همه جای دنیا در طول پرورش در دامداری‌های صنعتی و سنتی تلفاتی رخ می‌دهد که گاهی این تلفات بر اثر بیماری‌ها، سوء مدیریت، بلایای طبیعی، سن یا موارد دیگر است که طبیعی است.

کنارکوهی بیان کرد: به منظور غلبه بر شرایط احتمالی سخت تنش آبی پیش رو، دامداران باید به عنوان بهره‌برداران اصلی نسبت به مراقبت از دام‌ها اقدام و همچنین به خدمت‌گذاران دولت به ویژه جهاد کشاورزی و ادارات وابسته به خصوص دامپزشکی کمک کنند.

وی با بیان اینکه در طول سال واکسیناسیون، رصد بیماری دام‌ها و ارائه آموزش به دامداران انجام می‌شود، گفت: دامداران به توصیه‌های بهداشتی همکاران ما توجه جدی کنند و همکاری لازم برای انجام واکسیناسیون دام‌ها داشته باشند. 

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: دامدارانی که می خواهند به صورت موقت دام‌های خود را به مناطق دیگر استان مهاجرت دهند باید به دامپزشکی محل مراجعه کنند تا واکسن تردد که واکسن خاصی است دریافت شود و ایمنی لازم به دست بیاید.

وی با تاکید بر پرهیز از تردد بی‌جا و قرار گرفتن دام‌ها در معرض اوج تابش خورشید بیان کرد: باید برای آب فعلی در رودخانه‌ها که در برخی نقاط در حال تحلیل است، برنامه‌ریزی شود و دامداران نیز به منظور جلوگیری از تلفات دام‌ها، در صورت بروز علائم بیماری سریعا برای درمان دام به مراکز درمانی خصوصی مراجعه کنند.

کنارکوهی گفت: در صورت وقوع تلفات باید سریع موضوع اطلاع‌رسانی شود تا با حضور دستگاه‌های مرتبط و دامپزشکی، دفن بهداشتی لاشه انجام و از شیوع بیماری‌های دیگر پرهیز شود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: دامداران به تامین علوفه مورد نیاز دام برای افزایش سیستم ایمنی آن توجه خاصی داشته باشند. امیدواریم با تهمیدات اندیشیده شده، این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم و از جمعیت دامی استان خوزستان حراست شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha