• شنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401032114483
  • خبرنگار : 30057

اولین گام صندوق نوآوری برای اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان

اولین گام صندوق نوآوری برای اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه این صندوق با همراهی بانک کارآفرین اولین گام اجرایی قانون جهش تولید دانش‌بنیان را برداشته‌ است، گفت: شبکه بانکی کشور می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان بازی کند و صندوق نوآوری نیز نقش تسهیلگرانه خود برای تعامل میان بانک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را با جدیت ایفا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک کارآفرین با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با یکدیگر اولین گام را در راستای اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در کمتر از ۲۰ روز پیش تصویب شد، برداشتند.

بر اساس ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، «سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های مصوب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان از شمول این بند (بند «ب» ماده (۱۶) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور) مستثنی شده و به عنوان فعالیت بانکی تلقی می‌شود. بانک‌ها و صندوق نوآوری مکلف هستند حداکثر پس از ۷ سال از تاریخ آغاز سرمایه‌گذاری، نسبت به اتمام سرمایه‌گذاری و خروج اقدام کنند.

بر اساس این برنامه اجرایی، صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک کارآفرین در جهت ایجاد، تأسیس و مدیریت نهادهای مالی که با هدف تأمین مالی یا ارائه خدمات تخصصی مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآور، فناور و اشتغال‌آفرین اقدام می‌کنند. همچنین صندوق نوآوری و بانک کارآفرین در جهت کمک به ضمانت انتشار صکوک نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان گام برخواهند داشت.

همچنین تأسیس شرکت سرمایه‌گذاری سهامی خاص، تأسیس تأمین سرمایه (سهامی عام) با هدف ارائه خدمات تخصصی به زیست بوم دانش بنیان، نوآوری و کارآفرینی کشور، تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) با هدف سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های بالغ دانش‌بنیان و نوآور، فناور و اشتغال‌آفرین کشور و پذیرش رکن ضامن صکوک شرکت‌های دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری با پشتیبانی بانک کارآفرین از صندوق، با پذیرش ریسک برابر از محورهای دیگر این برنامه اجرایی خواهد بود.

دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست امروز صندوق نوآوری و بانک کارآفرین با اشاره به امضای تفاهم نامه‌ای با این بانک، با بیان اینکه این تفاهم‌نامه در کمتر از ۲۰ روز پس از تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی و در راستای اجرای این قانون منعقد شده است، گفت: اجرای این برنامه اولین قدم اجرایی قانون جهش تولید دانش‌بنیان است و ما اولین گام اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان مبنی بر سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها با صندوق نوآوری در اجرای طرح‌های دانش‌بنیان را امروز با امضای این برنامه اجرایی برداشتیم و در پی این هستیم که با باقی بانک‌ها نیز در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور گام‌های مشترک برداریم. 

وحدت با تاکید بر اینکه شبکه بانکی کشور می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان بازی کند و صندوق نوآوری نیز نقش تسهیلگرانه خود برای تعامل میان بانک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را با جدیت ایفا خواهد کرد، خاطر نشان کرد: برای رفع بسیاری از مسائل کشور باید به سراغ توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برویم و در این بار بانک‌ها می‌توانند نقش مهمی در هدایت جریان نقدینگی به سمت تامین مالی نوآوری ایفا کنند. 

وی با اشاره به ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بیان کرد: با ظرفیت قانونی موجود، شرایط برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌ها و تولیدات‌ آنها در کشور وجود دارد. 

همکاری با بانک کارآفرین می‌تواند در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان اثربخش باشد

دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: در فاصله بین دو جلسه ما با همراهی بانک کارآفرین موضوعات بسیاری را رصد و سعی کردیم شرایط را طوری فراهم کنیم که محورهای تفاهم‌نامه از روز بعد از امضای آن قابلیت اجرایی شدن داشته باشند. 

وی افزود: وقتی بخواهیم در نهاد جدیدی مشارکت کنیم، باید وارد فاز اجرایی می‌شدیم و بحث سهام و ... را به طور کامل بررسی می‌کردیم و با این حال تفاهم‌نامه در چهار محور تنظیم شد.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی پس از برشمردن محورهای چهارگانه تفاهم‌نامه صندوق با بانک کارآفرین، گفت: در تفاهم‌نامه حتی نحوه مدیریت و چارچوب و اعداد را پیش بردیم و به توافق اولیه دست پیدا کردیم و می‌توانیم آن را از همین امروز اجرایی کنیم.

ناظمی اظهار کرد: مدتی پیش در جلسه‌ای با برخی از مدیران بانک مرکزی صحبت از همکاری صندوق با بانک کارآفرین به میان آوردیم و مسئولان بانک مرکزی نیز از این مسئله استقبال کردند و گفتند که همکاری با بانک کارآفرین می‌تواند اثربخشی بسیار خوبی بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha