• جمعه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401032013857
  • خبرنگار : 71654

با همسفر جدید مریخ‌نورد "استقامت" آشنا شوید

با همسفر جدید مریخ‌نورد "استقامت" آشنا شوید

یک سنگ کوچک به مدت چهار ماه بدون افتادن همراه با مریخ‌نورد "استقامت" (Perseverance) ناسا روی سطح مریخ به گشت و گذار پرداخته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ناسا اعلام کرده که این سنگ در ماه فوریه به چرخ مریخ‌نورد "استقامت" چسبیده و از آن زمان تا کنون بیش از ۵.۳ مایل (۸.۵ کیلومتر) با این مریخ‌نورد جابه‌جا شده است.

عکس‌ها این قطعه از مریخ را نشان می‌دهند که در چرخ جلوی سمت چپ مریخ‌نورد "استقامت" که در فوریه سال گذشته روی سطح مریخ فرود آمد، قرار گرفته است.

عکس‌های این سنگ کوچک توسط دوربین‌های جلویی مریخ‌نورد ثبت شده‌اند که برای هدایت این مریخ‌نورد در مسیرهای پرخطر مورد استفاده قرار می‌گیرد و "هزکمز" (Hazcams) نام دارد.

ناسا گفت که این "همسفر پیش‌بینی نشده" هیچ آسیبی به چرخ وارد نمی‌کند، اگرچه ممکن است هر زمانی از روی آن بیفتد.

"استقامت"  فقط می‌تواند تا ۰.۰۷ مایل در ساعت (۰.۱۲ کیلومتر در ساعت) حرکت کند که ممکن است به اندازه کافی کند باشد که از افتادن این سنگ جلوگیری شود.

این سنگ پیش از گیر افتادن روی چرخ‌های استقامت، می‌توانست میلیون‌ها سال در یک نقطه ثابت باقی بماند.

با همسفر جدید مریخ‌نورد "استقامت" آشنا شوید

مریخ‌نورد استقامت در روز ۱۸ فوریه سال ۲۰۲۱ پس از یک سفر تقریباً هفت ماهه در فضا، به دهانه "جیزرو" (Jezero) مریخ رسید. این مریخ‌نورد که ابعادی مشابه یک ماشین دارد، به دنبال آثاری از حیات میکروبی باستانی در مریخ می‌گردد و به جمع‌آوری نمونه‌های سنگی برای بازگشت به زمین می‌پردازد.

ماه گذشته، این مریخ‌نورد به مرحله کلیدی ماموریت خود یعنی بالا رفتن از دلتای باستانی موسوم به "Three Forks" رسید.

ناسا گفت که که این سنگ در سیصد و چهل و یکمین روز مریخی و بیش از ۱۰۰ روز مریخی گذشته در اوایل ماه فوریه سال ۲۰۲۲ به چرخ متصل شد. در روز سیصد و چهل و یکم، ‌"استقامت" هنوز بر نمونه‌برداری از کف دهانه "جیزرو" متمرکز بود.

صخره‌های مریخی در سطح سیاره سرخ به قدری متفاوت هستند که اگر این سنگ دورتر از محل اصلی روی سطح مریخ سقوط کند، یک "زمین‌شناس مریخی در آینده" می‌تواند آن را تشخیص دهد.

ناسا گفت: این امکان وجود دارد که سنگ هنگام صعود آینده ما به لبه دهانه سقوط کند. اگر این اتفاق بیفتد، در میان سنگ‌هایی فرود می‌آید که طبق انتظار ما بسیار متفاوت از خودش است.

این اولین باری نیست که یک سنگ سوار بر مریخ‌نورد می‌شود. ۱۸ سال پیش، سنگی به اندازه سیب زمینی راه خود را به چرخ عقب راست مریخ‌نورد  "اسپیریت" (Spirit) پیدا کرد.

پنج سال پیش، چرخ جلوی سمت راست مریخ‌نورد "کنجکاوی" نیز سنگ‌هایی را به صورت دوره‌ای با خود همراه می‌کرد.

با همسفر جدید مریخ‌نورد "استقامت" آشنا شوید

همراه فعلی "استقامت" در راه ثبت رکوردهای جدید همراهی با یک مریخ‌نورد است.

کار "استقامت" جمع‌آوری سنگ‌ها است، اما همراه کردن یک سنگ در سفر روی مریخ جزو وظایف او نبوده است. "استقامت" اولین نمونه خود را در سپتامبر سال گذشته جمع‌آوری کرد.

"استقامت" نمونه‌ها را به زمین بازنمی‌گرداند، بلکه آن‌ها را در مکان‌های خاصی در مریخ قرار می‌دهد تا توسط یک مأموریت بازیابی در آینده که در حال حاضر در حال توسعه است، جمع‌آوری کند و به زمین بازگرداند.

یکی از گزینه‌ها برای این ماموریت، پرتاب دو فضاپیمای دیگر توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا است که در سال ۲۰۲۶ زمین را ترک می‌کنند و در سال ۲۰۲۸ به مریخ می‌رسند.

فضاپیمای اول یک مریخ‌نورد کوچک را روی سطح مریخ مستقر می‌کند. این مریخ‌نورد راه خود را به سوی "استقامت" پیدا می‌کند و لوله‌های حاوی نمونه را برمی‌دارد و آن‌ها را به یک موشک کوچک، منتقل می‌کند. این موشک پرتاب خواهد شد و نمونه‌ها را در مدار مریخ قرار می‌دهد.

در این مرحله، سومین و آخرین فضاپیمای درگیر در عملیات پیچیده، به نمونه‌ها نزدیک شده و آن‌ها را برمی‌دارد و به زمین بازمی‌گرداند.

در صورتی که بازگشت به زمین موفقیت‌آمیز باشد، نمونه‌ها در سال ۲۰۳۱ به زمین می‌رسند، این بدان معناست که نمونه‌های مریخ احتمالاً تا حدود یک دهه دیگر مورد مطالعه قرار نخواهند گرفت.

"استقامت" در این سفر یک همراه دیگر نیز داشته است و آن بالگرد مریخی "نبوغ"(Ingenuity) است. این بالگرد تا کنون نزدیک به ۳۰ پرواز در سیاره سرخ به انجام رسانده است که جدیدترین آنها در آوریل امسال انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha