محمد مهدی برادران، عصر دیروز، ۱۹ خرداد ماه، در دومین همایش تخصصی تلاشگران معدن و صنایع معدنی خراسان رضوی که در هتل پارس مشهد برگزار شد، با تاکید بر ضرورت نفی تصدیگری دولت اظهار کرد: دولتها چند وظیفه مشترک از جمله ایجاد ثبات، عدالتخواهی، هدایتگری در مسائل اخلاقی و... را برای خود متصور هستند. به عنوان مثال یکی از مشکلات تصدیگری دولت در سالها گذشته اخذ چندین مجوز از دولت به منظور واردات، توزیع و... کالاها بود.
وی افزود: مشکلات بخش معدن باید با کمک تلاشگران این حوزه برطرف شود. از طرفی انتشار برخی اخبار ناامیدکننده که بسیاری از آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط نمیشود، خاطر فعالان این حوزه را مکدر کرده است. فرار سرمایه و استعدادهای انسانی علاوه بر سایر حوزهها در صنایع معدنی نیز اتفاق میافتد اما امید است با ایجاد خانههای معادن در کشور که هدف از تشکیل آن فعال کردن فعالیتهای صنفی است، بخشی از مشکلات معادن کشور برطرف شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در ایام بعد از کرونا هر تولیدکنندهای که بیشتر به دولت خدمت کرد، مورد تخریب شبکههای بیگانه قرار گرفت. این موضوع نشان میدهد تولیدکنندگان و روسای صنایع و معادنی که دولت را همراه میکنند، در صدر جنگ جهاد اقتصادی با مردم و در مقابل دشمن هستند.
ایران فاصله زیادی با تکنولوژی روز صنایع معدنی دنیا دارد
احمد کرمی، دبیر کل جامعه اسلامی کارگران ایران نیز در ادامه این مراسم در خصوص مسائل و مشکلات مربوط به حوزه کارفرمایی و کارگری مربوط به معادن اظهار کرد: از جمعیت ۸۵ میلیونی ایران ۱۲.۵ میلیون کارگر و بالغ بر هفت میلیون نفر بازنشسته حوزه کارگری هستند که در راستای شکوفایی، اشتغال و توسعه اقتصاد در کنار سرمایهگذاران کشور حضور دارند.
وی افزود: امروز پس از نفت یکی از اثرگذارترین بخشها بر حوزه اقتصاد کشور معدن است. بنابراین درخواست من از مدیران این حوزه حل مشکلات فعالیت معادن برای بهرهبرداران است.
دبیر کل جامعه اسلامی کارگران ایران خاطرنشان کرد: ایران فاصله زیادی با تکنولوژی روز صنایع معدنی در دنیا دارد. افزایش بهرهوری در حوزه معادن نیازمند پذیرش مشکلات درونی مربوط به این حوزه از سوی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت است. همچنین ما باید موافقت برای ورود دانش روز دنیا در حوزه معادن به ایران را داشته باشیم.
کرمی با اشاره به مشکلات بخش مدیریتی کشور نیز تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه مدیریتی با آن روبهرو هستیم، موضوع ریسکپذیری مدیران است. امیدواریم این ریسکپذیری و شتاب مدیران در کار در دولت سیزدهم افزایش پیدا کرده و اعتماد به بخش خصوصی بیشتر شود تا با استفاده از هوش سرمایهگذاران فعالیتهای مربوط به بخش معدن به سرانجام برسد.
سوداگری در حوزه معدن در حال افزایش است
در ادامه محمد صفائی، نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: چهار موضوع در اولویت مسائل استان در نظر گرفته شده که این مسائل به ترتیب شامل موضوع انتقال آب، تمرکز بر فعالکردن نیمی از معادن غیرفعال استان، دنبال کردن ریل شرق کشور با توجه به عضویت در پیمان شانگهای و انتقال خط نفت خام به شرق کشور به دلیل قاچاق سوخت به افغانستان و پاکستان است.
وی افزود: روند توسعه معادن در دولت سیزدهم بسیار کند و قدرت تصمیمگیری در این بخش متمایل به صفر است. بنده طی ۲۴ ماه گذشته بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه به حوزه انتخابی خود جذب کردهام اما در جذب سرمایه حوزه معادن دچار مشکلات بسیاری هستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از پیشنهاداتی که در مجلس شورای اسلامی به وزیر صنعت، معدن و تجارت دادیم، این بود که در حوزه واگذاری معادن برای کسانی که در زمینه فرآوری مواد معدنی مشغول فعالیت هستند، امتیاز ویژهای در نظر گرفته شود.
صفائی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سوداگری در حوزه معدن در حال افزایش است و معادن در اختیار افراد توانمند قرار نمیگیرد. امیدواریم در این حوزه تدابیری اندیشه شود و اولا اختیارات بهتری به شورای معادن استان داده شود و ثانیا معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این حوزه تصمیمات راهگشا اتخاذ نماید تا مشکلات این بخش کاهش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات