• چهارشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401031812378
  • منبع : نمایندگی همدان

معاون استاندار همدان:

ساخت ایستگاه راه‌آهن در داخل شهر همدان منتفی شد/برج زاگرس ایمن است

ساخت ایستگاه راه‌آهن در داخل شهر همدان منتفی شد/برج زاگرس ایمن است

ایسنا/همدان معاون عمرانی استاندار همدان گفت: معاون عمرانی استاندار همدان اعلام کرد: ساخت ایستگاه راه آهن در داخل شهر همدان منتفی است و به دنبال این هستیم تا ایستگاه موجود در رباط شورین کامل شود.

فرزاد تیموری چهارشنبه ۱۸ خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با سفرهای رئیس جمهور در سطح کشور پروژه‌های متعددی تعریف شده که به دو شکل پروژه‌های عمرانی و پروژه‌های اقتصادی بخش خصوصی است که با توجه به شیوه اجرایی استاندار از سال گذشته، جلساتی با ادارات اجرایی داشتیم و همه دستگاه‌ها پروژه‌ها را ارائه کردند و ما جمع بندی کلی پروژه‌های عمرانی را انجام دادیم.

وی تصریح کرد: قبل از عید قرار بود سفر رئیس جمهور به همدان انجام شود اما به علت شیوع کرونا این سفر به تأخیر افتاد و در آخرین جلسه با سازمان برنامه و بودجه، پروژه‌ها را مرور کردیم و قرار شد جلسه بعدی در نهاد ریاست جمهوری باشد.

تیموری با بیان اینکه آمادگی سفر رئیس جمهور به همدان را داریم، مطرح کرد: تعداد پروژه‌های تعیین شده برای این سفر زیاد است اما به علت سقفی که مشخص می‌کنند، پروژه‌ها اولویت بندی خواهد شد و نظر استاندار این است که پروژه‌های تأثیرگذار، تعریف شود و سعی شده تمام شهرستان‌ها به نسبت جمعیت از پروژها سهم ببرند.

 ۳ پروژه آماده بهره‌برداری برای سفر رئیس جمهور به همدان

معاون عمرانی استاندار همدان ادامه داد: چهاربانده کردن اتوبان همدان به علیصدر، آبرسانی از سد تالوار به همدان و پروژه کنارگذر غربی از پروژه‌های تعریف شده برای سفر رئیس جمهور است تا به بهره برداری برسند.

وی در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن، توضیح داد: طرح اقدام ملی مسکن در دولت قبل مطرح شد و ۵۸۰۰ نفر واجد شرایط بودند که از این تعداد برای ۱۸۰۰ نفر زمین تأمین شده بود و مابقی بلاتکلیف بودند بنابراین انباشت تقاضای مردمی مطرح بود و با توجه به نیاز مردم، بحث احداث چهار میلیون واحد تعریف شده است.

تیموری ادامه داد: در استان و به ویژه شهر همدان، مشکل زمین برای ساخت مسکن وجود دارد و باید محدوده شهر گسترش پیدا کند و پهنه اضافه کنیم به طوریکه راه و شهرسازی ۶۸۰ هکتار زمین پشت شورین دارد و قرار شده این زمین به شهر همدان اضافه شود اما طرح جامع به مشکلاتی خورد و قرار شد ۶۸۰ هکتار از اراضی راه و شهرسازی را از طرح جامع جدا کنیم و در نهایت با پیگیری‌های شورای عالی معماری و شهرسازی مصوب شد که این مساحت به شهر اضافه شود بنابرین فرآیند تهیه طرح تا حد مطلوبی پیش رفته و امیدواریم در آینده نزدیک این پروژه را آغاز کنیم.

وی در رابطه با مشکلات زمین پروژه شهرک فرهنگیان خاطرنشان کرد: در رابطه با مسکن شهرک فرهنگیان، زمین پروژه از نظر ژئوتکنیک مورد مطالعه قرار گرفت و مشاورین آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و سازمان نظام مهندسی، در حال اصلاح خاک به وسیله حفر ستون سنگی و پر کردن شن در آن هستند.

علت استعفای مدیرکل راه وشهرسازی

تیموری با اشاره به استعفای عزیزالله یوسفی، مدیرکل راه‌وشهرسازی استان همدان، توضیح داد: براساس جمع‌بندی استان قرار شد از وی استفاده شود اما مشکلاتی پیش آمد و شنیده شده که استعفای خود را به وزارت راه و شهرسازی تحویل داده اما تاکنون نامه استعفایی به استان داده نشده است.

وی در رابطه با علت استعفای مدیرکل شهرسازی بیان کرد: در رابطه با بحث نهضت ملی مسکن مشکلی نبود، مشکلی که پیش آمد این بود که براساس قانون، شورای برنامه ریزی اختیار دارد به پیشنهاد استاندار یا رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، حق استفاده از اماکن دولتی را در اختیار اداره دیگری قرار دهد بنابراین در این شورا مصوب شد حق استفاده از ساختمان‌های پشت دانشگاه صنعتی که متعلق به اداره شهرسازی است به دانشگاه صنعتی برای خوابگاه دختران واگذار شود که مشکلاتی در این زمینه به وجود آمد.

معاون عمرانی استاندار همدان در رابطه با پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان، اظهار کرد: آبرسانی از همدان به سد تالوار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۸۳ تصویب شده بود اما در سال ۹۲ آغاز شد که از اهداف آن تأمین آب شرب همدان بود که با سرعت کمی پیش رفت سپس تعطیل و بلاتکلیف رها شد، حتی در سال گذشته میلگردهای پروژه به سرقت رفت که با بررسی انجام شده قرار شد این پروژه با قدرت پیش رود.

وی با بیان اینکه در سه مرحله اعتبار چشمگیری از وزارت نیرو به پروژه آبرسانی از سدتالوار به همدان اختصاص داده شد و این پروژه از اولویت‌های وزارت نیرو است، خاطرنشان کرد: کشور ما جزء مناطق خشک است و از دیرباز نگهداری آب را با دقت انجام می‌دادند بنابراین باید اصلاح الگوی مصرف صورت گیرد و با توجه به اینکه تأمین آب، بحران‌های خاصی دارد، بحث صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف باید مورد توجه باشد.

طرح جامع برای غارعلیصدر مصوب شده

تیموری در بخش دیگری با اشاره به اینکه طرح جامع برای غار علیصدر مصوب شده تا تداخل حریم و محدوده با روستا حل شود، توضیح داد: غار علیصدر به عنوان پیشانی گردشگری و از سرفصل های گردشگری کشور است و زمانی که غار تعطیل باشد، حضور گردشگران کم می شود.

وی ادامه داد: غار علیصدر دو سال تعطیل بود و نیاز به تصمیمات جدی داشت چراکه محیط غار بسته است و امکان تهویه هوا وجود ندارد، از طرفی فعالان گردشگری اصرار داشتند اگر غار باز نشود، به مشکل می خوریم و برای اینکه در عید، شاهد رشد گردشگری باشیم، با تصمیمات کلیدی و ملاحظات بهداشتی و اجتماعی تصمیم بر آن شد با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، غار بازگشایی شود.

معاون عمرانی استاندار همدان مطرح کرد: در ایام نوروز، تعداد زیادی گردشگر از غار علیصدر بازدید کردند و در همین تعطیلات هفته گذشته، اوج گردشگری را داشتیم و خوشبختانه مشکلات مالی غار با افزایش حجم گردشگران حل شد.

وی در ادامه در رابطه با پروژه کنارگذر غربی، مطرح کرد: کنارگذر غربی همدان در مسیر تردد غرب کشور است و در حال حاضر بیشتر ترافیک در بلوارهای بسیج، آیت الله نجفی و ارتش است که در پایان تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ شاهد ترافیک سنگین بودیم و چند ساعت مشکل داشتیم.

تیموری افزود: طرح کنارگذر غربی، بعد از پلیس راه همدان آغاز و به سه راهی صالح آباد متصل می‌شود تا افرادی که می‌خواهند از این مسیر عبور کنند وارد شهر همدان نشوند. در فاز یک، دو لاین آسفالت شده و هشت کیلومتر باقی مانده که در انتظار تأمین اعتبار برای فاز دوم هستیم و به عنوان پروژه اصلی مدنظر است.

وی در رابطه با احداث کارخانه بازیافت هواپیما در همدان، بیان کرد: مسئولان وزارت دفاع برای ساخت این کارخانه تمایل دارند و با شهرداری همدان، تفاهم نامه منعقد کردند تا از جانب شهرداری همدان برای این پروژه زمینی در اختیار مرکز بازیافت قرار گیرد که اگر این کار انجام شود، نقطه شروع فعالیت‌های مهمی است و در حوزه ایجاد اشتغال مؤثر خواهد بود.

معاون عمرانی استاندار همدان با اشاره به پروژه اسکای مال، توضیح داد: راه و شهرسازی مشکلاتی در حوزه ترافیک منطقه اعلام و درخواست کرد تا مشاور جدیدی پروژه را بررسی کند چراکه مطالعات قبلی در زمان کرونا که بار ترافیک منطقه کم بود، صورت گرفت بنابراین فعلاً اقدامی نخواهد شد تا تعیین تکلیف شود.

وی در بخش دیگری درباره ساخت ایستگاه راه آهن در داخل شهر همدان، مطرح کرد: ایستگاه راه آهن رباط شورین فاصله زیادی با شهر دارد اما الصاق ۶۸۰ هکتار زمین‌های آن منطقه به شهر باعث می‌شود فاصله ایستگاه راه آهن با همدان حداکثر یک و نیم کیلومتر باشد بنابراین ساخت ایستگاه در داخل شهر، منتفی است و به دنبال این هستیم تا ایستگاه موجود کامل شود، از طرفی ساخت ایستگاه قطار در کنار ترمینال اتوبوس‌ نیز امکانش وجود ندارد چراکه باعث تخریب باغ‌های قاسم آباد می‌شود بنابراین به دنبال ساخت این ایستگاه در بلوار بسیج هستیم.

تیموری با اشاره به اینکه پرونده ثبت جهانی هگمتانه امسال به یونسکو می‌رود، گفت: یکی از عمده ترین مسائل این است که باید در حوزه ساماندهی هگمتانه اقداماتی صورت بگیرد؛ به عنوان مثال باید تردد سواره‌ها از این منطقه حذف شود که در این راستا معبر جایگزین برای بازار آهن آلات درنظر گرفته و شهرداری مشغول به کار است.

وی در رابطه با سایت اداری شهرستان فامنین نیز اظهار کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده، ساختمان جدید فرمانداری فامنین تکمیل خواهد شد و ساختمان موجود به اداراتی که نیاز دارند، داده می شود بنابراین باید به این سمت برویم که سایت را به سمت ساختمان ببریم و هر واحد را به اداره‌ای بدهیم.

معاون عمرانی استاندار همدان با اشاره به عدم استقبال از پروازهای فرودگاه همدان، تصریح کرد: در رابطه با فرودگاه تلاش زیادی شد، تا عید مشکلی نداشتیم اما استقبال مردم کاهش پیدا کرد و سوددهی ندارد و باید ایرلاین اختصاصی داشته باشیم.

وی در رابطه ساختمان نیمه ساخته کنار پارک مردم در همدان بیان کرد: در ساخت این هتل همکاری لازم را باغ مالک داشتیم اما به علت مشغله و بیماری مالک ساختمان و در نهایت فوت او، ساختمان به دست ورثه افتاده است. این ساختمان از نظر فنی مشکلی ندارد و مهندسان ذی‌صلاحی آن را تکمیل کردند بنابراین موردی ندارد که تکمیل و استفاده شود البته باید با کاربری هتل تمام شود و نمی‌توان کاربری آن را تغییر داد.

تیموری با اشاره به اجباری بودن مطالعات ژئوتکنیک در ساخت پروژه‌های عمرانی همدان، ادامه داد: ساختمان‌های همدان مشکلی ندارد و با بررسی‌های انجام شده فقط یک ساختمان در ملایر به علت اینکه روی فروچاله بود، به مشکل خورده است، فونداسیون برج زاگرس، شش متر پایین تر از تراز رودخانه است و مشکلی در ایمنی این ساختمان وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha