• سه‌شنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401031711932
  • خبرنگار : 71415

ژاپن به افزایش بودجه نظامی و تهدید علیه تایوان چشم دارد

ژاپن به افزایش بودجه نظامی و تهدید علیه تایوان چشم دارد

مقامات ژاپن امروز سه‌شنبه بر اساس محتوای یک سند سیاستگذاری اقتصادی سالانه این کشور بیان داشتند که توکیو به دنبال افزایش چشمگیر بودجه نظامی خود "طی پنج سال آینده" است؛ در این سند برای اولین بار یک چارچوب زمانی برای برنامه بودجه‌ای و نگرانی در مورد تهدیدات پیش روی تایوان ذکر شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که بر اساس این گزارش در پیش نویس مربوط به این سند که چند روز پیش مطرح شد، اشاره‌ای نه به دوره پنج ساله و نه به تایوانی که چین آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند وجود نداشت. تایوان ادعاهای حاکمیت چین را رد کرده و می‌گوید تنها مردم این جزیره می‌توانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند.

در سند مذکور در یک پاورقی که اشاره‌ای به دیدار اخیر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در توکیو داشته، آمده است: ژاپن و آمریکا "بر اهمیت تنگه تایوان و صلح و ثبات در آنجا و حل مسالمت آمیز مشکلات هر دو طرف تأکید کردند."

 این نقشه راه سیاسی، اولین در نوع خود از زمانی که کیشیدا ماه اکتبر گذشته به نخست وزیری ژاپن رسید محسوب می‌شود. این همچنین به عنوان طرح بودجه سال مالی آینده ژاپن عمل می‌کند هر چند هر گونه افزایش عمده در هزینه‌های نظامی، باعث تشدید فشارها بر بخش دارایی‌های عمومی ژاپن که از قبل با فشار مواجه شده، می‌شود.

همچنین نام تایوان در این سند پس از آن مطرح می‌شود که بایدن گفت، واشنگتن مایل است برای دفاع از تایوان در برابر هرگونه حمله چین از زور استفاده کند.

در نقشه راه مشابه سال گذشته ژاپن، تنها گفته شد که ژاپن در صورت لزوم بودجه نظامی را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد و به تایوان اشاره‌ای نشد.

به دنبال افزایش فعالیتهای نظامی چین در شرق آسیا، هشدار در توکیو درباره تایوان افزایش یافته است.

در سند مذکور که امروز سه‌شنبه مطرح شد، مسائل مختلفی از امنیت انرژی گرفته تا سیاستگذاری اقتصادی موسوم به "سرمایه‌داری جدید" کیشیدا گنجانده شده است، اما در این سند توضیح بیشتری درباره تعهد به "تقویت شدید" بودجه نظامی ذکر نشده است.

اما با این حال در این سند به مساله تعهد به صرف دو درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) از سوی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای بودجه نظامی اشاره شده است. ژاپن اکنون بیش از یک درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف نیروهای نظامی خود موسوم به "نیروهای دفاع شخصی" می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha