محمدصادق پارسامهر در نشست بررسی استحکام سازه های بتنی در پی ریزش ساختمان نیمه بتنی متروپل در دفتر ایسنا، با اعلام تعطیلی ماده ۳۵ که مفاد آن اشاره به کنترل در حین احداث ساختمان ها توسط اداره کل راه و شهرسازی استان ها دارد، گفت: متأسفانه در ساختمان سازی تعارض منافع وجود دارد.
وی در ادامه مطرح کرد: سازه فلزی به جهت داشتن اجزای کمتر(در هنگام اجرا) از سازه بتنی بهتر است اما تا دو، سه سال پیش سازه بتنی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزان تر و اقبال نسبت به این سازه بیشتر بود.
وی که از سال ۶۸ در کار ساخت و ساز فعالیت می کند، در کارش اول کیفیت مصالح مصرفی درساختمان و سپس قیمت تمام شده پایین را مدنظر دارد، اعلام کرد: با توجه به گرانی بتن شاید الان هزینه های سازه بتنی و فلزی خیلی با هم تفاوت چشمگیری نداشته باشند اما با این وجود در حال حاضر در همدان بیشتر از سازه های بتنی استفاده می شود.
رئیس انجمن صنفی انبوه سازان مسکن استان همدان عمر ساختمان سازی در ایران را بین ۲۵ تا ۳۰ سال عنوان کرد و یادآور شد: باید به سمت سبک سازی ساختمان و استفاده از فناوری های نوین در امر ساختمان سازی حرکت کنیم.
وی در ادامه گفت: کیفیت آلیاژ ایران، تولید اصفهان ثابت شده است و مشکلی ندارد و تقریباً اگر از این فولاد اسکلت پیچ و مهره ای درست شود، بهترین سازه است و هیچ مشکلی پیش نمی آید اما اگر قطعات چینی استفاده شود مسئله دیگری است.
پارسامهر درادامه از فرآیند صدور پروانه ساختمانی در شهر همدان گلایه شدید داشت و تصریح کرد: باتوجه به دستور چهار ماه پیش استاندار مبنی بر صدور پروانه ساختمانی ظرف یک ماه، متأسفانه هیچ اتفاقی تاکنون نیفتاده و در حال حاضر زمان صدور پروانه ساختمانی در شهرهمدان از شش ماه تا یک سال و نیم به طول می انجامد.
انتهای پیام
نظرات