عصر سهشنبه دهم خرداد و در آستانه دهه کرامت، مراسم اختتامیه جشنواره رسم جوانمردی استان فارس در شیراز برگزار و برترینهای عرصه فرهنگ ورزش این استان با حضور مسئولان ملی و استانی، قدردانی و تجلیل شد.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس در این آئین ضمن تبریک ایام دهه کرامت، رسم جوانمردی را یک نگاه ندانست و گفت: رسم جوانمردی تقویت روحیه پهلوانی و ترویج روحیه فرهنگ پهلوانی است.
حیدر صفرپور با بیان اینکه جشنواره رسم جوانمردی، قدردانی از اقدامات ورزشکاران در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و ورزشی است، اضافه کرد: امروز ورزش می تواند در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و سلامت انسان متعالی را در جامعه پرورش دهد و اثر گذار باشد.
به گفته مدیرکل ورزش و جوانان فارس اثر گذاری ورزش از سه جهت فرهنگ ملی، عمومی و حرفه ای قلمداد می شود، با برگزاری چنین جشنواره هایی می توانیم فعالیت های فرهنگی ورزشکاران را قدر بدانیم، در واقع باید ادامه مکتب جوانمردی امیرالمومین(ع) را در ورزشکاران هماننده گذشته زنده نگاه داریم.
صفرپور با تاکید بر اینکه نگاه وزارت ورزش اینگونه است که قدردانی از ورزشکاران تحت عنوان یک جشنواره خلاصه نمی شود، خاطرنشان کرد: بنا است تا برگزاری جشنواره ها فرهنگ ناب اسلامی را گسترش و توسعه دهیم.
معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: جوانمرد کسی است که نمک نخورده اما خیانت هم نمی کند اما آنان که به میهن خود پشت میکنند نمک خورده و نمکدان می شکنند .
مریم کاظمیپور با اشاره به وجه تمایز صفات اخلاقی، اظهار کرد: جوانمردی صفت روح و جوانی صفت جسم است.
رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه جوانمردی و از خود گذشتگی منش والای انسانهای وارسته است، گفت: عدهای برای گرفتن یک امتیاز دست به هر کاری می زنند اما هستند افرادی که برای برنده شدن دست به چنین کارهایی نمی زنند و اخلاق و منش پهلوانانه را پیش می گیرند.
محمدمهدی فروردین با اشاره به اینکه هیچ رویدادی جز ورزش در دنیا نمی تواند همزمان جمعیت میلیونی را به خیابان ها بیاورد، گفت: دو قشر ورزشکار وجود دارد یک دسته تا روز مسابقه تمرین می کنند و بعضا مشاهده می کنیم که عده ای از آنان همه تلاش ها را فدای اهداف خود می کند که کشور اسرائیل را به دلیل آرمان خود رسمیت نشناسد، همچنین عده ای دیگر هستند که از تلاش های این کشور استفاده می کنند و خیلی راحت به پرچم کشور پشت می کنند و سپس پشیمان می شوند.
فروردین به تفاوت دو تفکر ورزشی اشاره و اضافه کرد: بخشی از این تفکرات به باورها بر می گردد و بخشی دیگر نیز به مدیریت مسئولان بر می گردد که شاید به خوبی برای شناسایی انگیزه ها کار نکرده ایم، اما باید بدانیم که در راه و مسیر حضرت علی (ع) قدم برداریم، جوان مردی و از خود گذشتگی بسیار مشکل است عده ای برای گرفتن یک امتیاز دست به هر کاری می زنند اما هستند افرادی که برای برنده شدن دست به چنین کارهایی نمی زنند و اخلاق و منش پهلوانانه را پیش می گیرند.
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم بتوانیم کارهای ماندگاری از خود به جای بگذاریم صرفا نباید نتایج را به عنوان هدف اصلی بدانیم.
معاون امور حقوقی مجلس و استانهای وزارت ورزش و جوانان هم با بیان اینکه ورزش بدون روح پهلوانی و راه رسم جوانمردی صرفا بزرگ کردن تن انسان است و هرچه تن را بپرورانی خوراک مور خواهد شد، اضافه کرد: آنچه از پهلوانی مانند پوریای ولی، تختی می ماند عشق به هم نوع و دیگران است، نخستین نکته ای که مربیان به افراد یاد می دهند همین نکته است که فرد از خود بگذرد و برای مردم تلاش کند.
بنیامین شکوهفرد گفت: چشم و امید وزارت ورزش در این بخش به استان فارس است، با همدلی مسئولان حوزه ورزش امیدوارم در یک افق نه چندان دور ظرفیت های این ورزش به حالت بالفعل تبدیل شود.
معاون وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: امیدواریم استان فارس در سال های آینده و المپیک های پیش رو همچون گذشته یک نقش برازنده داشته باشد.
در پایان این مراسم، از برترینهای منتخب جشنواره رسم جوانمردی استان فارس قدردانی و تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات